Пуч у свлачионици Бајерна: Нисмо ти ми Ајнтрахт!

Зашто хрватски језик пре немачког?! Да ли ће Нико Ковач проћи као Карло Анћелоти?

Фудбал 06.10.2018 | 16:00
Пуч у свлачионици Бајерна: Нисмо ти ми Ајнтрахт!
Тренер Бајерна Нико Ковач трпи огромне притиске у свлачионици Бајерна, пошто је велики број звезда, а пре свих Хамес Родригез, јавно погодигао глас против начина на који води славни немачки клуб.

Колумбијац је био бесан што и поред лоше форме појединих играча, а пре свих Томаса Милера, још увек добија шансу само на кашичицу, па је тако и у мечу са Ајаксом чак сат времена био на клупи за резервне играче. Због тога је, према писању Билда, фрустрирано викао у свлачионици: "Ми нисмо Ајнтрахт!".

Из дана у дан све је више незадовољних играча, па се тако незадовљство проширило на Вагнера, Зулеа, Горецку, Гнабрија...

Од свих играча до сада свих 900 минута одиграли су само Нојер и Кимих, а потом следе ветерани Милер(720), Рибери (683), Робен (617) и Маринез (546). Младе звезде су потпуно на маргини, па је тако Родригез играо свега 332 минута, Горецка 322, а Гнабри 207.

Такође, иде се и до тога да се Ковачу замера што превише често са директором Хасаном Салихамиџићем и тренером голмана Тонијем Топаловићем говори на хрватском језику у присуству остатка екипе, што се у Бајерновој свлачионици смкатра великим непоштовањем.

Наравно, слаби резултати довели су у питање и тактичка решења младог стратега, а пре свега због избора играча, где се доста мењају улоге и то доводи до лоше игре, а сада и резултата. Бајерн је три везане утакмице остао без победе (два ремија и пораз), а уколико се тако настави хрватски стратег би могао да се нађе у безизлазној ситуацији, сличној у којој је био и Карло Анћелоти. Ипак, Италијан је тада "заратио" са искусним првотимцима немачког великана.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар