Puč u svlačionici Bajerna: Nismo ti mi Ajntraht!

Zašto hrvatski jezik pre nemačkog?! Da li će Niko Kovač proći kao Karlo Anćeloti?

Fudbal 06.10.2018 | 16:00
Puč u svlačionici Bajerna: Nismo ti mi Ajntraht!
Trener Bajerna Niko Kovač trpi ogromne pritiske u svlačionici Bajerna, pošto je veliki broj zvezda, a pre svih Hames Rodrigez, javno pogodigao glas protiv načina na koji vodi slavni nemački klub.

Kolumbijac je bio besan što i pored loše forme pojedinih igrača, a pre svih Tomasa Milera, još uvek dobija šansu samo na kašičicu, pa je tako i u meču sa Ajaksom čak sat vremena bio na klupi za rezervne igrače. Zbog toga je, prema pisanju Bilda, frustrirano vikao u svlačionici: "Mi nismo Ajntraht!".

Iz dana u dan sve je više nezadovoljnih igrača, pa se tako nezadovljstvo proširilo na Vagnera, Zulea, Gorecku, Gnabrija...

Od svih igrača do sada svih 900 minuta odigrali su samo Nojer i Kimih, a potom slede veterani Miler(720), Riberi (683), Roben (617) i Marinez (546). Mlade zvezde su potpuno na margini, pa je tako Rodrigez igrao svega 332 minuta, Gorecka 322, a Gnabri 207.

Takođe, ide se i do toga da se Kovaču zamera što previše često sa direktorom Hasanom Salihamidžićem i trenerom golmana Tonijem Topalovićem govori na hrvatskom jeziku u prisustvu ostatka ekipe, što se u Bajernovoj svlačionici smkatra velikim nepoštovanjem.

Naravno, slabi rezultati doveli su u pitanje i taktička rešenja mladog stratega, a pre svega zbog izbora igrača, gde se dosta menjaju uloge i to dovodi do loše igre, a sada i rezultata. Bajern je tri vezane utakmice ostao bez pobede (dva remija i poraz), a ukoliko se tako nastavi hrvatski strateg bi mogao da se nađe u bezizlaznoj situaciji, sličnoj u kojoj je bio i Karlo Anćeloti. Ipak, Italijan je tada "zaratio" sa iskusnim prvotimcima nemačkog velikana.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar