Мурињу још седам мечева форе?!

Ферги га подржава да рашчисти свлачионицу змија! Португалац је изгубио свлачионицу, али још није поверење управе.

Фудбал 06.10.2018 | 15:00
Мурињу још седам мечева форе?!
Да се играчи Манчестер Јунајтеда питају, Жозе Мурињо би већ био смењен. Али Португалац и даље има подршку једног дела управе. Што због финансијских разлога (обештећење), што због немогућности да клуб пронађе праву замену. Зидан је жеља, али тешко да ће Француз пристати да гаси пожар на Олд Трафорду. Иако би мамац могли да буду неки играчи које је раније желео у Реалу попут Де Хее, Погбе или Марсијала...

Мурињо је за сада “жив“ и има још седам мечева форе да сачува посао. Тачније, месец дана. Закључно са градским дербијем против Ситија. Иако је изгубио поверење и неких старијих чланова управе клуба, Мурињо и даље има неке „спонзоре“ чији глас је битан. Међу њима је и Алекс Фергусон који верује да Португалац треба истрпети и пружити му подршку у борби са „змијама“ из свлачионице. Фергусонов мото је био да ниједан играч није већ и од клуб и Мурињо то понавља као папагај претходних дана очекујући заштиту славног претходника.

Фергусон је раније терао и такве величине као што су Рој Кин, Бекам или Ван Нистелрој када би помислили да су већи од клуба или тренера. Мурињо покушава да спроведе сличну политику, али проблем код њега нису појединац или двојица већ половина свлачионице. Међу завереницима су Погба, Санчез, Валенсија, Џонс, Марсијал, Переира, Баји... Дакле, скоро пола тима.

Највећи проблем су Погба и Санчез од којих се очекује да праве разлику а они су међу најгорима на терену. Они су већ затражили од својих агената да им нађу понуде за јанура, независно од тога да ли Мурињо остаје. Тешко да ће их неко купити у јануару после овакве полусезоне, а поготово не по цени коју ће тражити Манчестер Јунајтед тако да ће морати да се стрпе до лета.

И мораће да трпе Муриња бар још месец дана. Португалац прву меч лопту за опстанак има у недељу када на Олд Трафорду дочкује Њукасл и архинепријатеља Рафу Бенитеза. Потом иду дербији са Челсијем и Јувентусом, Евертон код куће, Борнмут у гостима, па опет Јувентус и на крају Сити у гостима. Ако то преживи, преживео је до краја сезоне. А онда неће имати милости у обрачуну са завереницима из свлачионице...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар