Murinju još sedam mečeva fore?!

Fergi ga podržava da raščisti svlačionicu zmija! Portugalac je izgubio svlačionicu, ali još nije poverenje uprave.

Fudbal 06.10.2018 | 15:00
Murinju još sedam mečeva fore?!
Da se igrači Mančester Junajteda pitaju, Žoze Murinjo bi već bio smenjen. Ali Portugalac i dalje ima podršku jednog dela uprave. Što zbog finansijskih razloga (obeštećenje), što zbog nemogućnosti da klub pronađe pravu zamenu. Zidan je želja, ali teško da će Francuz pristati da gasi požar na Old Trafordu. Iako bi mamac mogli da budu neki igrači koje je ranije želeo u Realu poput De Hee, Pogbe ili Marsijala...

Murinjo je za sada “živ“ i ima još sedam mečeva fore da sačuva posao. Tačnije, mesec dana. Zaključno sa gradskim derbijem protiv Sitija. Iako je izgubio poverenje i nekih starijih članova uprave kluba, Murinjo i dalje ima neke „sponzore“ čiji glas je bitan. Među njima je i Aleks Ferguson koji veruje da Portugalac treba istrpeti i pružiti mu podršku u borbi sa „zmijama“ iz svlačionice. Fergusonov moto je bio da nijedan igrač nije već i od klub i Murinjo to ponavlja kao papagaj prethodnih dana očekujući zaštitu slavnog prethodnika.

Ferguson je ranije terao i takve veličine kao što su Roj Kin, Bekam ili Van Nistelroj kada bi pomislili da su veći od kluba ili trenera. Murinjo pokušava da sprovede sličnu politiku, ali problem kod njega nisu pojedinac ili dvojica već polovina svlačionice. Među zaverenicima su Pogba, Sančez, Valensija, Džons, Marsijal, Pereira, Baji... Dakle, skoro pola tima.

Najveći problem su Pogba i Sančez od kojih se očekuje da prave razliku a oni su među najgorima na terenu. Oni su već zatražili od svojih agenata da im nađu ponude za janura, nezavisno od toga da li Murinjo ostaje. Teško da će ih neko kupiti u januaru posle ovakve polusezone, a pogotovo ne po ceni koju će tražiti Mančester Junajted tako da će morati da se strpe do leta.

I moraće da trpe Murinja bar još mesec dana. Portugalac prvu meč loptu za opstanak ima u nedelju kada na Old Trafordu dočkuje Njukasl i arhineprijatelja Rafu Beniteza. Potom idu derbiji sa Čelsijem i Juventusom, Everton kod kuće, Bornmut u gostima, pa opet Juventus i na kraju Siti u gostima. Ako to preživi, preživeo je do kraja sezone. A onda neće imati milosti u obračunu sa zaverenicima iz svlačionice...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar