Срби обиљежили ЛЕ - голови, искључење, мајсторије...!

Други термин другог кола Лиге Европе потпуно је прошао у знаку српских фудбалера који доминирају у овом такмичењу.  Костић и Јовић срушили Лацио, Видеотон храбар на Бриџу.  Узбудљиво вече српских стрелаца у Лиги Европе. Наши играчи носили Ајнтрахт против Римљана, Пријовић погодио за ПАОК, а Марковић за Аполон. Николић може да буде поносан, упркос поразу МОЛ Видија.  ЛИГА ЕВРОПЕ! Хладнокрвни Јовић мајсторски боцка, Мијат све пакује, дали га и Костић, Марковић, Пријовић… Српски фудбалери у центру пажње!

Фудбал 04.10.2018 | 23:35
Срби обиљежили ЛЕ - голови, искључење, мајсторије...!
Српски играчи били су стрелци укупно четири поготка – мреже су тресли Александар Пријовић, Филип Костић, Лука Јовић и Саша Марковић, Душан Баста је зарадио искључење, док је мало фалило да Марко Николић избегне пораз у Лондону против моћног челсија.

Четвртак је донео мечеве у групи Г, Х, И, Ј, К и Л, па смо већ у оквиру првонаведене видели два изузетно узбудљива меча.

Ренџерс који води Стивен Џерард је успео да преживи неправду и направи преокрет против бечког Рапида (3:1), а Морелос је био двоструки стрелац.

Друга утакмица групе Х била је прави спектакл – Виљареал је два пута водио против московског Спартака у гостима, домаћин је успео у финишу да преокрене, али је "Жута подморница" ипак извукла бод у 96. минуту, када је Санти Касорла био прецизан са беле тачке.

Српски интерационалац Марко Петковић није био у протоколу за овај сусрет.

Групу Х је обележио "српски дерби" у којем су се састали Ајнтрахт из Франкфурта и Лацио – на једној страни били су Мијат Гаћиновић, Филип Костић и Лука Јовић, а са друге Сергеј Милинковић-Савић и Душан Баста.

Вечерашњи дуел Немци ће памтити захваљујући маестралној игри Срба за коначних 4.1. Други гол је дело Костића на повратну Гаћиновића, а трећи мајсторија Јовића. Некадашњи нападач Црвене звезде је маестрално решио контранапад, шмекерски пребацивши лопту преко голмана.

Баста, за разлику од њих, није прошао добро јер је у финишу зарадио другу јавну опомену и био један од директних криваца за овако убедљив пораз Лацијала.

Они су ипак на другом месту групе иза Ајнтрахта, а испред марсејског Олимпика који је испустио два гола вишка у Никозији против Аполона – 2:2.

Када је Немања Радоњић асистирао Пајеу, а потом и Луиз Густаво постигао ефектан гол са дистанце, чинило се да нас очекује рутински тријумф гостију, али тако није мислио помало заборављени Саша Марковић.

Бивши везиста ОФК Београда и Партизана постигао је спектакуларан погодак у другом полувремену када је сместио лопту у рашље са неких 20 метара и најавио повратак Кипрана. Њега је комплетирао Зелаја у самом финишу.

Групу И обележила је још једна кардинална грешка Лориса Каријуса, који је коштао Бешикташ пораза од 2:0 у Малмеу, па ни Адем Љајић није могао да спасе Турке јер је добио тек последњих 20 минута.

Дебитант Сарпсборг је изненађујуће лако победио Генк, резултатом 3:1.

У групи Ј је Урош Спајић одиграо свих 90 минута у преокрету Краснодара над Севиљом (2:1), док је Стандард из Лијежа био бољи од Акхисара истим резултатом. Милош Косановић није ушао у игру код победничке екипе, док је Милан Лукач пораз турског представника гледао са клупе за резервне играче.

Група К била је једина у којој је већ био одигран један дуел, Астана је добила Рен, па је у другом сусрету Јаблонец извукао бод после 0:2 против кијевског Динама.

Код домаћина шансу није добио Никола Јанковић, а у протоколу код Кијевљана није било Александра Пантића.

Мало је фалило да МОЛ Види, који са клупе предводи Марко Николић, одоли моћном Челсију на "Стамфорд Бриџу", али ипак није успео (1:0). Мората је у 70. минуту пронашао пут до мреже тима у којем се у шпицу нашао Марко Шћеповић.

Његов брат Стефан је и даље на листи повређених играча.

Ипак, неки Србин је морао да обележи и ту групу, а то је био Александар Пријовић из грчког ПАОК-а. Пријовић је у убедљивом тријумфу над БАТЕ Борисовим од 4:1 донео предност Грцима, фантастичним поготком у раној фази утакмице.

Одлично је српски репрезентативац реаговао на центаршут Жабе са левог бока и главом скренуо лопту у мрежу. Жаба је био двоструки стрелац, па је ПАОК други на табели са три бода, колико имају и Белоруси (Александар Филиповић одрађивао суспензију због црвеног картона), док су "Плавци" максимални са шест.

Ајнтрахт је хит Лиге Европе!

Екипа Адолфа Хитера победила је у уводном колу у Марсеју, а ове недеље је код куће срушила још једног великана. И то головима српских интернационалаца, у утакмици у којој су од првог минута учествовала петорица наших фудбалера.

Ајнтрахт - Лацио 4:1 (2:1)

Мијат Гаћиновић је у 28. минуту вратио сјајну "повратну" лопту на средину казненог простора, где је на њу натрчао Филип Костић и закуцао је у мрежу Силвија Прота за 2:0. Претходно је Римљане "начео" Дани Да Коста у 4. минуту, а дефинитивну победу домаћина је "оверио" Лука Јовић, који улази у форму из прошле сезоне.

Нападач младе репрезентације Србије је у 52. минуту истрчао контру и елегантно "боцнуо" лопту преко Белгијанца, који је могао само да гледа како га она прелеће и завршава у мрежи. Тај потез је заокружио сјајно вече клуба из Франкфурта и кошмарну ноћ гостију, међу којима је такође било наших играча.

Сергеј Милинковић-Савић је одиграо цео меч за госте, а Душан Баста је био стартер, па је у 48. минуту био искључен због другог жутог картона, после прекршаја са леђа, да заустави контру Ајнтрахта.

Навијачи Лација трудиће се да што пре забораве овај меч, без обзира на то што је Марко Пероло пет минута пре Костићевог гола накратко поставио 1:1. Да ситуација по тим са Олимпика буде још тежа, утакмицу је завршио са деветорицом играча у пољу, јер је у 59. минуту искључен и Хоакин Кореа, због саплитања ривала.

Ајнтрахт је после две велике победе први на табели Групе Х, са пет бодова више од Олимпик Марсеја, који је испустио победу против Аполона у гостима -  2:2.

Голове за Французе дали су Димитри Паје после продора и Луиз Густаво, а велике заслуге за изједначење има српски везиста Саша Марковић, некадашњи играч Партизана, који је у 74. минуту голом пробудио Кипране, а коначних 2:2 поставио је Емилио Зелаја у надокнади времена!

Репрезентативац Србије Немања Радоњић одиграо је цео меч за госте.

ПРИЈОВИЋ ОПЕТ ПОГОДИО!

Било је ово сјајно вече и за Александра Пријовића, који је опет дао гол за ПАОК. То је његов први погодак у Лиги Европе, а већ осми ове сезоне!

Снажни српски шпиц шутирао је главом са ивице петерца у 5. минуту и "отворио" феноменалан почетак грчког тима у Белорусији. Низали су се потом погоци Бразилца Леа Жабе у 11. и 17. минуту и експресно је на семафору писало: 0:3.

Већ у том тренутку било је јасно да ће Солуњани остварити први тријумф у Лиги Европе и да ће се на табели Групе Л изједначити са домаћима. Коначан резултат био је: БАТЕ - ПАОК 1:4 (0:3).

Некадашњи везиста Војводине и репрезентативац Црне Горе Мирко Иванић је био асистент за утешни погодак Белоруса и наговестио добру форму пред долазак у свој национални тим, са којим ће у октобарском циклусу играти против Србије.

ВИДЕТОН ЈЕ БИО ХРАБАР У ЛОНДОНУ!
 
Иако је МОЛ Види (преименовани "Видеотон") доживео пораз у Лондону од Челсија, на Стамфорд бриџу је заслужио велики аплауз.

ЧЕЛСИ - МОЛ ВИДИ 1:0 (0:0)

Екипа Марка Николића пружила је сјајан отпор великом фавориту, играла фудбал и на моменте жестоко претила екипи Мауриција Сарија.

Меч је одлучио погодак Алвара Морате у 70. минуту, али је мађарски шампион и пре и после тог момента имао "зреле" шансе да шокира "плавце".

Најбољу прилику МОЛ Видију створио је Марко Шћеповић, асистиравши Ковачу у 82. минуту, а он је шутирао одлично, "спољном", али је Кепа био на месту.

Николићев тим се организовано бранио, у првом полувремену имао неколико добрих шанси (Лоик Него две, а Георги Миланов једну), али за храбар наступ ипак није био награђен бодом против Едена Азара, Матеа Ковачића и саиграча.

Српски фудбалери су у центру пажње у Лиги Европе вечерас, барем када су мечеви од 21 час у питању…

Врло интересантан дуел смо могли да гледамо у окршају Ајнтрахта из Франкфурта и Лација. И чак петорицу српских фудбалера на делу. Филип Костић и Лука Јовић су дали по гол, Мијат Гаћиновић је уписао асистенцију, Душан Баста је искључен због два жута картона, Сергеј Милинковић Савић није одиграо како зна. На крају: Ајнтрахт - Лацио 4:1 (2:1).

Заиста су српски фудбалери у дресу Франкфурта блистали на овом окршају. Све је почело асистенцијом МијатаГаћиновића за Филипа Костића, а касније се наставило голом Луке Јовића у стилу најбољих голгетера. Тако је хладнокрво боцнуо лопту код трећег гола Ајнтрахта, и то левом ногом, да су многи могли да сведоче таленту који поседује.

Гаћиновић је током меча направио много шанси својим саиграчима и можемо да кажемо да је био везивно ткиво у телу Ајнтрахта. Овом партијом је сигурно купио поверење код тренера Адија Хитера. Костићје био борбен, искористио је шансу у којој се нашао.

Јовић је сигурно дао најлепши гол на мечу, доказ његовог потенцијала, а имао је пре тога још једну прилику да можда да још један погодак. Одлично је истрчао контру и после је све била рутина.

Све у свему, Франкфурт је вечерас везао јако добар ручни рад проткан српским мајсторством. Још је боља ствар што се ради о српским репрезентативцима. Могу само да радују њихове овакве игре. Они су били главни у вечерашњој мануфакторној производњи Франкфурта.

Прекопута су била још двојица наших играча. Душан Баста и Сергеј Милинковић Савић. Баста неће памтити по доброме овај дуел јер је искључен у надокнади првог полувремена после два жута картона, а ни СМС није много боље прошао јер је замењен у 64. минуту. Додуше, у ситуацији када је Лацио остао са два играча мање после искључења Корее.

Ту је био крај за Лацио…

На делу смо вечерас могли да гледамо још једног српског репрезентативца. Немања Радоњић је играо у ремија Марсеља на гостовању Аполону од 2:2 (0:0). Добио је Радоњић поверење Рудија Гарсије, мењао је позиције током меча, пребацивао се са једне стране на другу страну, па је чак имао и утицаја на први гол Марсеља.

Навукао је на себе неколико одбрамбених играча, додао лопту до Пајеа, који је касније показао мајсторство и довео Олимпик у предност. До краја меча Паје  јеуписао и асистенцију код лепог гола Луиза Густава.

На истом том дуелу се добро показао још један српски играч. Бивши фудбалер Партизана Саша Марковић био је стрелац за Аполон у 74. минуту. Он је иначе био на клупи, али је ушао у 11. минуту. И одиграо прилично добро. Најавио је потпуни повратак свог тима и освајање бода. Одлична рола Марковића.

Додајмо и да је Александар Пријовић дао гол за ПАОК против БАТЕ-а у гостима - 4:1.

Треба додати да смо имали прилику да гледамо још два сјајна обрачуна. Спартак из Москве је умало преокренуо против Виљареала у последњих 10 минута, али је меч завршен резултатом 3:3, док је РенџерсСтивена Џерарда добио Рапид из Беча - 3:1.

Николић умало закључао Бриџ, Пријовић и Жаба шамарли БАТЕ! Видеотон поражен у Лондону уз жесток отпор Челсију - 1:0.

Мало је фалило вечерас да шампион Мађарске Видеотон изненади Челси и закључа Стамфорд Бриџ, али је тренутак инспирације Вилијана и погодак Морате у наставку био довољан да се сруши солидан тим Марка Николића - 1:0.

Другу утакмицу узастопно Плавци су у Лиги Европе добили минималним резултатом. Иако тврди да га веома занима овај трофеј Маурицио Сари за сада уредно ротира тим па су исатакнути асови попут Азара и Маркоса Алонса меч почели на клупи. Челси није импресионирао, играо је колико му је било довољно, док се Видеотон врло умешно бранио и претио из опасних контри.

Морао је у наставку Сари да пошаље на терен и прву звезду, а Белгијанац Азар је подигао игру тима на ниво довољан да се савлада мађарски представник.

Ипак, имају гости за чим да жале, имали су и ту несрећу да на голу Плаваца вечерас стоји сјајни Кепа Аризабалага који је с две сјајне интервенције сачувао тријумф Плавцима. Посебно је маестралан био Шпанац у 83. минуту када је са неколико метара одбранио зицер Ковачу.

Челси је издржао притисак у завршници и уписао победу, а Марку Николићу остаје утеха да се његов тим није обрукао. 

Премијерну победу у овој групи забележио је ПАОК из Солуна и то на крилима српског репрезентативцаАлександра Пријовића.

Сјајно је нападач солунског тима већ у шестом минуту начео одбрану белоруског тима, а уз њега је заблистао и нападач из Бразила егзотичног имена Лео Жаба који је, осим што је постигао два гола, стигао и да асиситра српском нападачу. Њих двојица стварно израстају у убитачан тандем, а тренутна форма Пријовића би ваљда могла коначно да утиче и на Младена Крстајића да му укаже поверење у стартних 11.

На другој страни Мирко Иванић је био асистент за почасни погодак БАТЕ-а који је покварио утисак из првог кола и победу над Видеотоном.

Краснодар маказама исекао Севиљу! Чуда у Скандинавији! Малме бољи од Бешикташа - 2:0.

Каква ноћ за скандинавски фудбал. Памтиће се дуго, дуго на северу Европе. Малме је направио можда и највеће изненађење ове вечери, пошто је као домаћин славио против турског Бешикташа (2:0).

Велико вече за северњаке употпунио је Сарпсборг који је тукао Генк (3:1).

Бешикташ је био солидан у првом колу, али је вечерас подбацио. Благо речено. Екипа Сенола Гунеша била је безопасна против Малмеа. Тркачки моћни домаћин је одолевао, добро се бранио. А онда је сачекао тренутак помрачења ума Лориса Каријуса.

Очајно је некадашњи члан Ливерпула проценио један центаршут, практично промашио лопту и допринео да Малме поведе. Од тог тренутка Бешикташ је још више изгубио главу. Кренуо је безглаво у јуриш. Кажњен је брутално. Са пенала је погодио Росенберг.

Прави ватромет голова виђен је у Норвешкој. Сарпсборг је искажњавао очајне реакције одбране Гента. Да се Белгијанци неће лепо провести могло је да се наслути већ у петом минуту. Мрежу гостију погодио је Мортенсен у петом минуту.

Ген ке је стигао до изједначења у 49.минуту, али је оно кратко трајало... Захаринсен и Мортенсон су брзо донели капиталну предност домаћину.

Много узбуђења чека нас у групи Ј. Краснодар је дошао до другог тријумфа и осамио се на челу табеле. И то на какав начин. На југу Русије пао је вечити шампион Лига Европе. И то после преокрета.

Севиља је повела после прекида и уигране акције коју је у погодак преточио Нолито. Међутим, у наставаку је Краснодар почео да стеже. Играо је на све или ништа. И исплатио се такав резон руском тиму. Прво је Переира изједначио, а потом смо видели можда и потез вечери.

Окриашвили је у 88.минуту маказицама донео велики тријумф Краснодару. Стандард је дошао до тријумфа над Акхисаром.

Резултати 2. кола:

Група А

Цирих - Лудогорец 1:0 (0:0)
/Палсон 84/

Леверкузен - АЕК Ларнака 4:2 (1:1)
/Хаверец 44, Аларио 49, 88, Брандт 90+3 - Тричковски 25, Распас 90+1/

Табела: Леверкузен 6, Цирих 6, Лудогорец 0, Ларнака 0.

Група Б

Салцбург - Селтик 3:1 (0:1)
/Дабур 55, пен. 73, Минамино 61 - Едуард 2/

Розенборг - Лајпциг 1:3 (0:1)
/Жебали 79 - Агустан 12, Конате 54, Куња 61/

Табела: Салцбург 6, Лајпциг 3, Селтик 3, Розенборг 0.

Група Ц

Зенит - Славија Праг 1:0 (0:0)
/Кокорин 80/

Бордо - Копенхаген 1:2 (0:1)
/Санкаре 84 - Сотиру 42, Сков 90+2/

Табела: Копенхаген 4, Зенит 4, Славија Праг 3, Бордо 0.

Група Д

Фенербахче - Спартак Трнава 2:0 (0:0)
/Слимани 52, 69/

Андерлехт - Динамо Загреб 0:2 (0:1)
/Хајровић пен. 19, Гојак 68/

Табела: Динамо 6, Фенербахче 3, Трнава 3, Андерлехт 0.

Група Е

Карабаг - Арсенал 0:3 (0:1)
/Сократис 2, Смит Ров 53, Гуендузи 80/

Ворскла - Спортинг 1:2 (1:0)
/Кулаш 10 - Монтеро 90, Кабрал 90+3/

Табела: Арсенал 6, Спортинг 6, Ворскла 0, Карабаг 0.

Група Ф

Милан - Олимпијакос 3:1 (0:1)
/Кутроне 70, 79, Игуаин 76 - Гереро 14/

Бетис - Диделанж 3:0 (0:0)
/Санабрија 57, Ло Селсо 80, Тељо 88/

Табела: Милан 6, Бетис 4, Олимпијакос 1, Диделанж 0.

Група Г

Ренџерс - Рапид Беч 3:1 (1:1)
/Морелос 44, 90+4, Таварниер пен. 83 - Бериша 42/

Спартак Москва - Виљареал 3:3 (1:1)
/Зе Луис пен. 34, 82, Малгрехо 85 - Екамби 13, Форналс 49, Казорла пен. 90+6/

Табела: Ренџерс 4, Рапид 3, Виљареал 2, Спартак 1.

Група Х

Франкфурт - Лацио 4:1 (2:1)
/Да Коста 4, 90+4, Костић 28, Јовић 52 -Пароло 23/

Аполон - Олимпик Марсеј 2:2 (0:0)
/Марковић 74, Зелаја 90+1 - Паје 50, Луис Густаво 67/

Табела: Франкфурт 6, Лацио 3, Марсеј 1, Аполон 1.

Група И

Сарпсборг - Генк 3:1 (1:0)
/Мортенсен 6, 63, Закаријасен 54 - Тросар 49/

Малме - Бешикташ 2:0 (0:0)
/Виндхајм 53, Розенберг пен. 76/

Табела: Сарпсборг 3, Генк 3, Бешикташ 3, Малме 3.

Група Ј

Стандард - Ахисар 2:1 (2:1)
/Емонд 17, Ђенепо 39 - Ајик 32/

Краснодар - Севиља 2:1 (0:1)
/Переира 72, Рамирез 88 - Нолито 43/

Табела: Краснодар 6, Севиља 3, Стандард 3, Ахисар 0.

Група К

Астана - Рен 2:0 (0:0)
/Заинутдинов 64, Томасов 90+1/

Јаблонец - Динамо Кијев 2:2 (0:2)
/Ховорка 33, Травник 81 - Циганков 8, Гармаш 14/

Табела: Астана 4, Рен 3, Динамо Кијев 2, Јаблонец 1.

Група Л

Челси - МОЛ Види (Видеотон) 1:0 (0:0)
/Мората 70/

БАТЕ - ПАОК 1:4 (0:3)
/Скавиш 61 - Пријовић 6, Жаба 11, 17, Пелкас 73/

Табела: Челси 6, ПАОК 3, БАТЕ 3, Видеотон 0.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар