Srbi obilježili LE - golovi, isključenje, majstorije...!

Drugi termin drugog kola Lige Evrope potpuno je prošao u znaku srpskih fudbalera koji dominiraju u ovom takmičenju.  Kostić i Jović srušili Lacio, Videoton hrabar na Bridžu.  Uzbudljivo veče srpskih strelaca u Ligi Evrope. Naši igrači nosili Ajntraht protiv Rimljana, Prijović pogodio za PAOK, a Marković za Apolon. Nikolić može da bude ponosan, uprkos porazu MOL Vidija.  ЛИГА ЕВРОПЕ! Hladnokrvni Jović majstorski bocka, Mijat sve pakuje, dali ga i Kostić, Marković, Prijović… Srpski fudbaleri u centru pažnje!

Fudbal 04.10.2018 | 23:35
Srbi obilježili LE - golovi, isključenje, majstorije...!
Srpski igrači bili su strelci ukupno četiri pogotka – mreže su tresli Aleksandar Prijović, Filip Kostić, Luka Jović i Saša Marković, Dušan Basta je zaradio isključenje, dok je malo falilo da Marko Nikolić izbegne poraz u Londonu protiv moćnog čelsija.

Četvrtak je doneo mečeve u grupi G, H, I, J, K i L, pa smo već u okviru prvonavedene videli dva izuzetno uzbudljiva meča.

Rendžers koji vodi Stiven Džerard je uspeo da preživi nepravdu i napravi preokret protiv bečkog Rapida (3:1), a Morelos je bio dvostruki strelac.

Druga utakmica grupe H bila je pravi spektakl – Viljareal je dva puta vodio protiv moskovskog Spartaka u gostima, domaćin je uspeo u finišu da preokrene, ali je "Žuta podmornica" ipak izvukla bod u 96. minutu, kada je Santi Kasorla bio precizan sa bele tačke.

Srpski interacionalac Marko Petković nije bio u protokolu za ovaj susret.

Grupu H je obeležio "srpski derbi" u kojem su se sastali Ajntraht iz Frankfurta i Lacio – na jednoj strani bili su Mijat Gaćinović, Filip Kostić i Luka Jović, a sa druge Sergej Milinković-Savić i Dušan Basta.

Večerašnji duel Nemci će pamtiti zahvaljujući maestralnoj igri Srba za konačnih 4.1. Drugi gol je delo Kostića na povratnu Gaćinovića, a treći majstorija Jovića. Nekadašnji napadač Crvene zvezde je maestralno rešio kontranapad, šmekerski prebacivši loptu preko golmana.

Basta, za razliku od njih, nije prošao dobro jer je u finišu zaradio drugu javnu opomenu i bio jedan od direktnih krivaca za ovako ubedljiv poraz Lacijala.

Oni su ipak na drugom mestu grupe iza Ajntrahta, a ispred marsejskog Olimpika koji je ispustio dva gola viška u Nikoziji protiv Apolona – 2:2.

Kada je Nemanja Radonjić asistirao Pajeu, a potom i Luiz Gustavo postigao efektan gol sa distance, činilo se da nas očekuje rutinski trijumf gostiju, ali tako nije mislio pomalo zaboravljeni Saša Marković.

Bivši vezista OFK Beograda i Partizana postigao je spektakularan pogodak u drugom poluvremenu kada je smestio loptu u rašlje sa nekih 20 metara i najavio povratak Kiprana. Njega je kompletirao Zelaja u samom finišu.

Grupu I obeležila je još jedna kardinalna greška Lorisa Karijusa, koji je koštao Bešiktaš poraza od 2:0 u Malmeu, pa ni Adem Ljajić nije mogao da spase Turke jer je dobio tek poslednjih 20 minuta.

Debitant Sarpsborg je iznenađujuće lako pobedio Genk, rezultatom 3:1.

U grupi J je Uroš Spajić odigrao svih 90 minuta u preokretu Krasnodara nad Seviljom (2:1), dok je Standard iz Liježa bio bolji od Akhisara istim rezultatom. Miloš Kosanović nije ušao u igru kod pobedničke ekipe, dok je Milan Lukač poraz turskog predstavnika gledao sa klupe za rezervne igrače.

Grupa K bila je jedina u kojoj je već bio odigran jedan duel, Astana je dobila Ren, pa je u drugom susretu Jablonec izvukao bod posle 0:2 protiv kijevskog Dinama.

Kod domaćina šansu nije dobio Nikola Janković, a u protokolu kod Kijevljana nije bilo Aleksandra Pantića.

Malo je falilo da MOL Vidi, koji sa klupe predvodi Marko Nikolić, odoli moćnom Čelsiju na "Stamford Bridžu", ali ipak nije uspeo (1:0). Morata je u 70. minutu pronašao put do mreže tima u kojem se u špicu našao Marko Šćepović.

Njegov brat Stefan je i dalje na listi povređenih igrača.

Ipak, neki Srbin je morao da obeleži i tu grupu, a to je bio Aleksandar Prijović iz grčkog PAOK-a. Prijović je u ubedljivom trijumfu nad BATE Borisovim od 4:1 doneo prednost Grcima, fantastičnim pogotkom u ranoj fazi utakmice.

Odlično je srpski reprezentativac reagovao na centaršut Žabe sa levog boka i glavom skrenuo loptu u mrežu. Žaba je bio dvostruki strelac, pa je PAOK drugi na tabeli sa tri boda, koliko imaju i Belorusi (Aleksandar Filipović odrađivao suspenziju zbog crvenog kartona), dok su "Plavci" maksimalni sa šest.

Ajntraht je hit Lige Evrope!

Ekipa Adolfa Hitera pobedila je u uvodnom kolu u Marseju, a ove nedelje je kod kuće srušila još jednog velikana. I to golovima srpskih internacionalaca, u utakmici u kojoj su od prvog minuta učestvovala petorica naših fudbalera.

Ajntraht - Lacio 4:1 (2:1)

Mijat Gaćinović je u 28. minutu vratio sjajnu "povratnu" loptu na sredinu kaznenog prostora, gde je na nju natrčao Filip Kostić i zakucao je u mrežu Silvija Prota za 2:0. Prethodno je Rimljane "načeo" Dani Da Kosta u 4. minutu, a definitivnu pobedu domaćina je "overio" Luka Jović, koji ulazi u formu iz prošle sezone.

Napadač mlade reprezentacije Srbije je u 52. minutu istrčao kontru i elegantno "bocnuo" loptu preko Belgijanca, koji je mogao samo da gleda kako ga ona preleće i završava u mreži. Taj potez je zaokružio sjajno veče kluba iz Frankfurta i košmarnu noć gostiju, među kojima je takođe bilo naših igrača.

Sergej Milinković-Savić je odigrao ceo meč za goste, a Dušan Basta je bio starter, pa je u 48. minutu bio isključen zbog drugog žutog kartona, posle prekršaja sa leđa, da zaustavi kontru Ajntrahta.

Navijači Lacija trudiće se da što pre zaborave ovaj meč, bez obzira na to što je Marko Perolo pet minuta pre Kostićevog gola nakratko postavio 1:1. Da situacija po tim sa Olimpika bude još teža, utakmicu je završio sa devetoricom igrača u polju, jer je u 59. minutu isključen i Hoakin Korea, zbog saplitanja rivala.

Ajntraht je posle dve velike pobede prvi na tabeli Grupe H, sa pet bodova više od Olimpik Marseja, koji je ispustio pobedu protiv Apolona u gostima -  2:2.

Golove za Francuze dali su Dimitri Paje posle prodora i Luiz Gustavo, a velike zasluge za izjednačenje ima srpski vezista Saša Marković, nekadašnji igrač Partizana, koji je u 74. minutu golom probudio Kiprane, a konačnih 2:2 postavio je Emilio Zelaja u nadoknadi vremena!

Reprezentativac Srbije Nemanja Radonjić odigrao je ceo meč za goste.

PRIJOVIĆ OPET POGODIO!

Bilo je ovo sjajno veče i za Aleksandra Prijovića, koji je opet dao gol za PAOK. To je njegov prvi pogodak u Ligi Evrope, a već osmi ove sezone!

Snažni srpski špic šutirao je glavom sa ivice peterca u 5. minutu i "otvorio" fenomenalan početak grčkog tima u Belorusiji. Nizali su se potom pogoci Brazilca Lea Žabe u 11. i 17. minutu i ekspresno je na semaforu pisalo: 0:3.

Već u tom trenutku bilo je jasno da će Solunjani ostvariti prvi trijumf u Ligi Evrope i da će se na tabeli Grupe L izjednačiti sa domaćima. Konačan rezultat bio je: BATE - PAOK 1:4 (0:3).

Nekadašnji vezista Vojvodine i reprezentativac Crne Gore Mirko Ivanić je bio asistent za utešni pogodak Belorusa i nagovestio dobru formu pred dolazak u svoj nacionalni tim, sa kojim će u oktobarskom ciklusu igrati protiv Srbije.

VIDETON JE BIO HRABAR U LONDONU!
 
Iako je MOL Vidi (preimenovani "Videoton") doživeo poraz u Londonu od Čelsija, na Stamford bridžu je zaslužio veliki aplauz.

ČELSI - MOL VIDI 1:0 (0:0)

Ekipa Marka Nikolića pružila je sjajan otpor velikom favoritu, igrala fudbal i na momente žestoko pretila ekipi Mauricija Sarija.

Meč je odlučio pogodak Alvara Morate u 70. minutu, ali je mađarski šampion i pre i posle tog momenta imao "zrele" šanse da šokira "plavce".

Najbolju priliku MOL Vidiju stvorio je Marko Šćepović, asistiravši Kovaču u 82. minutu, a on je šutirao odlično, "spoljnom", ali je Kepa bio na mestu.

Nikolićev tim se organizovano branio, u prvom poluvremenu imao nekoliko dobrih šansi (Loik Nego dve, a Georgi Milanov jednu), ali za hrabar nastup ipak nije bio nagrađen bodom protiv Edena Azara, Matea Kovačića i saigrača.

Srpski fudbaleri su u centru pažnje u Ligi Evrope večeras, barem kada su mečevi od 21 čas u pitanju…

Vrlo interesantan duel smo mogli da gledamo u okršaju Ajntrahta iz Frankfurta i Lacija. I čak petoricu srpskih fudbalera na delu. Filip Kostić i Luka Jović su dali po gol, Mijat Gaćinović je upisao asistenciju, Dušan Basta je isključen zbog dva žuta kartona, Sergej Milinković Savić nije odigrao kako zna. Na kraju: Ajntraht - Lacio 4:1 (2:1).

Zaista su srpski fudbaleri u dresu Frankfurta blistali na ovom okršaju. Sve je počelo asistencijom MijataGaćinovića za Filipa Kostića, a kasnije se nastavilo golom Luke Jovića u stilu najboljih golgetera. Tako je hladnokrvo bocnuo loptu kod trećeg gola Ajntrahta, i to levom nogom, da su mnogi mogli da svedoče talentu koji poseduje.

Gaćinović je tokom meča napravio mnogo šansi svojim saigračima i možemo da kažemo da je bio vezivno tkivo u telu Ajntrahta. Ovom partijom je sigurno kupio poverenje kod trenera Adija Hitera. Kostićje bio borben, iskoristio je šansu u kojoj se našao.

Jović je sigurno dao najlepši gol na meču, dokaz njegovog potencijala, a imao je pre toga još jednu priliku da možda da još jedan pogodak. Odlično je istrčao kontru i posle je sve bila rutina.

Sve u svemu, Frankfurt je večeras vezao jako dobar ručni rad protkan srpskim majstorstvom. Još je bolja stvar što se radi o srpskim reprezentativcima. Mogu samo da raduju njihove ovakve igre. Oni su bili glavni u večerašnjoj manufaktornoj proizvodnji Frankfurta.

Prekoputa su bila još dvojica naših igrača. Dušan Basta i Sergej Milinković Savić. Basta neće pamtiti po dobrome ovaj duel jer je isključen u nadoknadi prvog poluvremena posle dva žuta kartona, a ni SMS nije mnogo bolje prošao jer je zamenjen u 64. minutu. Doduše, u situaciji kada je Lacio ostao sa dva igrača manje posle isključenja Koree.

Tu je bio kraj za Lacio…

Na delu smo večeras mogli da gledamo još jednog srpskog reprezentativca. Nemanja Radonjić je igrao u remija Marselja na gostovanju Apolonu od 2:2 (0:0). Dobio je Radonjić poverenje Rudija Garsije, menjao je pozicije tokom meča, prebacivao se sa jedne strane na drugu stranu, pa je čak imao i uticaja na prvi gol Marselja.

Navukao je na sebe nekoliko odbrambenih igrača, dodao loptu do Pajea, koji je kasnije pokazao majstorstvo i doveo Olimpik u prednost. Do kraja meča Paje  jeupisao i asistenciju kod lepog gola Luiza Gustava.

Na istom tom duelu se dobro pokazao još jedan srpski igrač. Bivši fudbaler Partizana Saša Marković bio je strelac za Apolon u 74. minutu. On je inače bio na klupi, ali je ušao u 11. minutu. I odigrao prilično dobro. Najavio je potpuni povratak svog tima i osvajanje boda. Odlična rola Markovića.

Dodajmo i da je Aleksandar Prijović dao gol za PAOK protiv BATE-a u gostima - 4:1.

Treba dodati da smo imali priliku da gledamo još dva sjajna obračuna. Spartak iz Moskve je umalo preokrenuo protiv Viljareala u poslednjih 10 minuta, ali je meč završen rezultatom 3:3, dok je RendžersStivena Džerarda dobio Rapid iz Beča - 3:1.

Nikolić umalo zaključao Bridž, Prijović i Žaba šamarli BATE! Videoton poražen u Londonu uz žestok otpor Čelsiju - 1:0.

Malo je falilo večeras da šampion Mađarske Videoton iznenadi Čelsi i zaključa Stamford Bridž, ali je trenutak inspiracije Vilijana i pogodak Morate u nastavku bio dovoljan da se sruši solidan tim Marka Nikolića - 1:0.

Drugu utakmicu uzastopno Plavci su u Ligi Evrope dobili minimalnim rezultatom. Iako tvrdi da ga veoma zanima ovaj trofej Mauricio Sari za sada uredno rotira tim pa su isataknuti asovi poput Azara i Markosa Alonsa meč počeli na klupi. Čelsi nije impresionirao, igrao je koliko mu je bilo dovoljno, dok se Videoton vrlo umešno branio i pretio iz opasnih kontri.

Morao je u nastavku Sari da pošalje na teren i prvu zvezdu, a Belgijanac Azar je podigao igru tima na nivo dovoljan da se savlada mađarski predstavnik.

Ipak, imaju gosti za čim da žale, imali su i tu nesreću da na golu Plavaca večeras stoji sjajni Kepa Arizabalaga koji je s dve sjajne intervencije sačuvao trijumf Plavcima. Posebno je maestralan bio Španac u 83. minutu kada je sa nekoliko metara odbranio zicer Kovaču.

Čelsi je izdržao pritisak u završnici i upisao pobedu, a Marku Nikoliću ostaje uteha da se njegov tim nije obrukao. 

Premijernu pobedu u ovoj grupi zabeležio je PAOK iz Soluna i to na krilima srpskog reprezentativcaAleksandra Prijovića.

Sjajno je napadač solunskog tima već u šestom minutu načeo odbranu beloruskog tima, a uz njega je zablistao i napadač iz Brazila egzotičnog imena Leo Žaba koji je, osim što je postigao dva gola, stigao i da asisitra srpskom napadaču. Njih dvojica stvarno izrastaju u ubitačan tandem, a trenutna forma Prijovića bi valjda mogla konačno da utiče i na Mladena Krstajića da mu ukaže poverenje u startnih 11.

Na drugoj strani Mirko Ivanić je bio asistent za počasni pogodak BATE-a koji je pokvario utisak iz prvog kola i pobedu nad Videotonom.

Krasnodar makazama isekao Sevilju! Čuda u Skandinaviji! Malme bolji od Bešiktaša - 2:0.

Kakva noć za skandinavski fudbal. Pamtiće se dugo, dugo na severu Evrope. Malme je napravio možda i najveće iznenađenje ove večeri, pošto je kao domaćin slavio protiv turskog Bešiktaša (2:0).

Veliko veče za severnjake upotpunio je Sarpsborg koji je tukao Genk (3:1).

Bešiktaš je bio solidan u prvom kolu, ali je večeras podbacio. Blago rečeno. Ekipa Senola Guneša bila je bezopasna protiv Malmea. Trkački moćni domaćin je odolevao, dobro se branio. A onda je sačekao trenutak pomračenja uma Lorisa Karijusa.

Očajno je nekadašnji član Liverpula procenio jedan centaršut, praktično promašio loptu i doprineo da Malme povede. Od tog trenutka Bešiktaš je još više izgubio glavu. Krenuo je bezglavo u juriš. Kažnjen je brutalno. Sa penala je pogodio Rosenberg.

Pravi vatromet golova viđen je u Norveškoj. Sarpsborg je iskažnjavao očajne reakcije odbrane Genta. Da se Belgijanci neće lepo provesti moglo je da se nasluti već u petom minutu. Mrežu gostiju pogodio je Mortensen u petom minutu.

Gen ke je stigao do izjednačenja u 49.minutu, ali je ono kratko trajalo... Zaharinsen i Mortenson su brzo doneli kapitalnu prednost domaćinu.

Mnogo uzbuđenja čeka nas u grupi J. Krasnodar je došao do drugog trijumfa i osamio se na čelu tabele. I to na kakav način. Na jugu Rusije pao je večiti šampion Liga Evrope. I to posle preokreta.

Sevilja je povela posle prekida i uigrane akcije koju je u pogodak pretočio Nolito. Međutim, u nastavaku je Krasnodar počeo da steže. Igrao je na sve ili ništa. I isplatio se takav rezon ruskom timu. Prvo je Pereira izjednačio, a potom smo videli možda i potez večeri.

Okriašvili je u 88.minutu makazicama doneo veliki trijumf Krasnodaru. Standard je došao do trijumfa nad Akhisarom.

Rezultati 2. kola:

Grupa A

Cirih - Ludogorec 1:0 (0:0)
/Palson 84/

Leverkuzen - AEK Larnaka 4:2 (1:1)
/Haverec 44, Alario 49, 88, Brandt 90+3 - Tričkovski 25, Raspas 90+1/

Tabela: Leverkuzen 6, Cirih 6, Ludogorec 0, Larnaka 0.

Grupa B

Salcburg - Seltik 3:1 (0:1)
/Dabur 55, pen. 73, Minamino 61 - Eduard 2/

Rozenborg - Lajpcig 1:3 (0:1)
/Žebali 79 - Agustan 12, Konate 54, Kunja 61/

Tabela: Salcburg 6, Lajpcig 3, Seltik 3, Rozenborg 0.

Grupa C

Zenit - Slavija Prag 1:0 (0:0)
/Kokorin 80/

Bordo - Kopenhagen 1:2 (0:1)
/Sankare 84 - Sotiru 42, Skov 90+2/

Tabela: Kopenhagen 4, Zenit 4, Slavija Prag 3, Bordo 0.

Grupa D

Fenerbahče - Spartak Trnava 2:0 (0:0)
/Slimani 52, 69/

Anderleht - Dinamo Zagreb 0:2 (0:1)
/Hajrović pen. 19, Gojak 68/

Tabela: Dinamo 6, Fenerbahče 3, Trnava 3, Anderleht 0.

Grupa E

Karabag - Arsenal 0:3 (0:1)
/Sokratis 2, Smit Rov 53, Guenduzi 80/

Vorskla - Sporting 1:2 (1:0)
/Kulaš 10 - Montero 90, Kabral 90+3/

Tabela: Arsenal 6, Sporting 6, Vorskla 0, Karabag 0.

Grupa F

Milan - Olimpijakos 3:1 (0:1)
/Kutrone 70, 79, Iguain 76 - Gerero 14/

Betis - Didelanž 3:0 (0:0)
/Sanabrija 57, Lo Selso 80, Teljo 88/

Tabela: Milan 6, Betis 4, Olimpijakos 1, Didelanž 0.

Grupa G

Rendžers - Rapid Beč 3:1 (1:1)
/Morelos 44, 90+4, Tavarnier pen. 83 - Beriša 42/

Spartak Moskva - Viljareal 3:3 (1:1)
/Ze Luis pen. 34, 82, Malgreho 85 - Ekambi 13, Fornals 49, Kazorla pen. 90+6/

Tabela: Rendžers 4, Rapid 3, Viljareal 2, Spartak 1.

Grupa H

Frankfurt - Lacio 4:1 (2:1)
/Da Kosta 4, 90+4, Kostić 28, Jović 52 -Parolo 23/

Apolon - Olimpik Marsej 2:2 (0:0)
/Marković 74, Zelaja 90+1 - Paje 50, Luis Gustavo 67/

Tabela: Frankfurt 6, Lacio 3, Marsej 1, Apolon 1.

Grupa I

Sarpsborg - Genk 3:1 (1:0)
/Mortensen 6, 63, Zakarijasen 54 - Trosar 49/

Malme - Bešiktaš 2:0 (0:0)
/Vindhajm 53, Rozenberg pen. 76/

Tabela: Sarpsborg 3, Genk 3, Bešiktaš 3, Malme 3.

Grupa J

Standard - Ahisar 2:1 (2:1)
/Emond 17, Đenepo 39 - Ajik 32/

Krasnodar - Sevilja 2:1 (0:1)
/Pereira 72, Ramirez 88 - Nolito 43/

Tabela: Krasnodar 6, Sevilja 3, Standard 3, Ahisar 0.

Grupa K

Astana - Ren 2:0 (0:0)
/Zainutdinov 64, Tomasov 90+1/

Jablonec - Dinamo Kijev 2:2 (0:2)
/Hovorka 33, Travnik 81 - Cigankov 8, Garmaš 14/

Tabela: Astana 4, Ren 3, Dinamo Kijev 2, Jablonec 1.

Grupa L

Čelsi - MOL Vidi (Videoton) 1:0 (0:0)
/Morata 70/

BATE - PAOK 1:4 (0:3)
/Skaviš 61 - Prijović 6, Žaba 11, 17, Pelkas 73/

Tabela: Čelsi 6, PAOK 3, BATE 3, Videoton 0.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar