Звезда пред новом казном!

Да ли ће се УЕФА поново смиловати?! Европска фудбалска унија (УЕФА) оптужила је Црвену звезду и Пари Сен Жермен због нереда навијача на утакмици два клуба у Лиги шампиона.

Фудбал 04.10.2018 | 18:45
Звезда пред новом казном!
УЕФА опет терети Звезду! Европска фудбалска асоцијација (УЕФА) посије дуела ПСЖ - Црвена звезда покренула поступке против оба клуба.

Звезда је изгубила са 6:1, а београдски клуб оптужен је пошто су његови навијачи узвикивали забрањене пароле на "Парку принчева".

Навијача Звезде је било на стадиону упркос томе што је клубу забрањено да продаје улазнице својим присталицама због претходне казне УЕФА.

"Црвено-бели" су тада кажњени због расистичког понашања навијача током утакмице са Салцбургом и штете коју су нанели на стадиону аустријског клуба.

Пари Сен Жермен оптужен је пошто су његови навијачи током утакмице палили бакље.

После синоћње утакмице у Паризу сукобили су се навијачи два клуба и избили су нареди испред стадиона.

Дисциплинска комисија УЕФА донеће одлуку 18. октобра.

ФК Црвена звезда већ је ове сезоне била кажњавана неколико пута, а једна од казни била је и веома драстична - "закључавање" београдске "Маракане" током најважнијег меча евро-квалификација, против Салцбурга.

У сриједу увече, шампион Србије је гостовао Пари Сен Жермену на "Парку принчева" са активном казном, односно забраном вођења својих навијача на гостовања у Паризу и Ливерпулу.

УЕФА је на свом сајту објавила да је покренула поступак против оба клуба због "узнемиравања публике" на стадиону.

Звезди је на терет стављено "недозвољено скандирање" унутар "Парка принчева", упркос чињеници да српски клуб није могао да продаје карте својим присталицама.

Наведено је и да су се присталице оба клуба сукобиле испред стадиона, а Пари Сен Жермен се терети и за активирање пиротехнике на трибинама.

"Шампион Србије је и даље под пријетњом УЕФА да затвори свој стадион на једној утакмици", објавио је АП. 

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Раденко

04.10.2018 21:05

Мпземо ли игдје и икад да будемо људи а не дивљаци?

ОДГОВОРИТЕ