Zvezda pred novom kaznom!

Da li će se UEFA ponovo smilovati?! Evropska fudbalska unija (UEFA) optužila je Crvenu zvezdu i Pari Sen Žermen zbog nereda navijača na utakmici dva kluba u Ligi šampiona.

Fudbal 04.10.2018 | 18:45
Zvezda pred novom kaznom!
UEFA opet tereti Zvezdu! Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) posije duela PSŽ - Crvena zvezda pokrenula postupke protiv oba kluba.

Zvezda je izgubila sa 6:1, a beogradski klub optužen je pošto su njegovi navijači uzvikivali zabranjene parole na "Parku prinčeva".

Navijača Zvezde je bilo na stadionu uprkos tome što je klubu zabranjeno da prodaje ulaznice svojim pristalicama zbog prethodne kazne UEFA.

"Crveno-beli" su tada kažnjeni zbog rasističkog ponašanja navijača tokom utakmice sa Salcburgom i štete koju su naneli na stadionu austrijskog kluba.

Pari Sen Žermen optužen je pošto su njegovi navijači tokom utakmice palili baklje.

Posle sinoćnje utakmice u Parizu sukobili su se navijači dva kluba i izbili su naredi ispred stadiona.

Disciplinska komisija UEFA doneće odluku 18. oktobra.

FK Crvena zvezda već je ove sezone bila kažnjavana nekoliko puta, a jedna od kazni bila je i veoma drastična - "zaključavanje" beogradske "Marakane" tokom najvažnijeg meča evro-kvalifikacija, protiv Salcburga.

U srijedu uveče, šampion Srbije je gostovao Pari Sen Žermenu na "Parku prinčeva" sa aktivnom kaznom, odnosno zabranom vođenja svojih navijača na gostovanja u Parizu i Liverpulu.

UEFA je na svom sajtu objavila da je pokrenula postupak protiv oba kluba zbog "uznemiravanja publike" na stadionu.

Zvezdi je na teret stavljeno "nedozvoljeno skandiranje" unutar "Parka prinčeva", uprkos činjenici da srpski klub nije mogao da prodaje karte svojim pristalicama.

Navedeno je i da su se pristalice oba kluba sukobile ispred stadiona, a Pari Sen Žermen se tereti i za aktiviranje pirotehnike na tribinama.

"Šampion Srbije je i dalje pod prijetnjom UEFA da zatvori svoj stadion na jednoj utakmici", objavio je AP. 

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Radenko

04.10.2018 21:05

Mpzemo li igdje i ikad da budemo ljudi a ne divljaci?

ODGOVORITE