Анчелоти надмудрио Клопа са Максимовићем!

Тренер Наполија Карло Анчелоти нашалио се након минимлане победе над Наполијем да је Лоренцо Инсиње постигао гол у правом тренутку.

Фудбал 04.10.2018 | 12:15
Анчелоти надмудрио Клопа са Максимовићем!
Наполи је доминирао против "редса" у другом колу Лиге шампиона, да би до тријумфа стигао у последњем минуту.

Списак играча у протоколу пред почетак меча збунио је многе. Они који су били посебно заинтересовани за утакмицу између Наполија и Ливерпула могли су да се пуних сат времена пре но што се лопта закотрљала забављају расправама на причу ко ће где бити у формацији 3-5-2 којом је Карло Анчелоти, тако се бар испрва мислило, желео да збуни Редсе. Испоставило се ипак да их је списак играча преварио. Наполитанци су као и много пута до сада играли у систему 4-4-2. Никола Максимовић на десном беку многе је изненадио.

Али не, није Наполи играо са тројицом штопера мада је Марио Руи повремено уносио додатну конфузију пошто је као леви бек играо изузетно офанзивно. Све је то био део Карлетове стратегије. 

"Добро смо играли цео меч, нисмо губили контролу, константно смо били фокусирани и пре свега се добро бранили не дозволивши Ливерпулу ништа. Имали смо шансу да раније постигнемо гол, али добро смо темпирали тренутак. Погодили смо у право време. Да је Мертенс дао гол неколико минута раније, мучили бисмо се", рекао је Анчелоти уз осмех. 

Анчелоти је све шокирао почевши меч са Николом Максимовићем у одбрани у формацији 3-5-2, која се мењала у зависности од ситуације на терену. 

"Бранили смо се са 4-4-2, као и увек. Оно што се променило је што смо градили игру од задње линије, а Максимовића сам ставио да избегнемо снажан притисак Ливерпулових нападача", објаснио је искусни стручњак. 

Идеја је успела. Уз Максимовићеву помоћ Калиду Кулибали и Раул Албиол су много лакше износили лопту напред. Српски репрезентативац можда не спада у сам крен европских штопера, али нико не може да му оспори да је миран на лопти. И против Ливерпула је био баш оно што је требало Наполију.

“Тако увек радим. Проценим какву утакмицу очекујем, погледам квалитете тима и онда… Ако нема бар мало тензије нећемо се изразити како би требало. Надам се да ће нам ова победа улити самопоуздање и дозволити да играмо слободније. Јер утакмице се припремају у глави, али доле на терену све зависи од интерпретације”.

Па је тако и утисак са јучерашњег меча постао потпун тек након што је Лоренцо Инсиње у 90. минуту крунисао Наполијеву доминацију голом за коначних 1:0. Могло је и раније, али Анчелоти сматра – идеалан тренутак.

“Да је Дрис Мертенс погодио који минут раније мало бисмо се више тресли у финишу. Ово је био гол у правом моменту”, смеје се Анчелоти.

После два кола Наполи је лидер Групе Ц са четири бода, ПСЖ и Ливерпул имају по три, а Црвена звезда један. 

У трећем колу Звезда гостује Ливерпулу 24. октобра, док 3. октобра, док ПСЖ чека Наполи.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар