Ančeloti nadmudrio Klopa sa Maksimovićem!

Trener Napolija Karlo Ančeloti našalio se nakon minimlane pobede nad Napolijem da je Lorenco Insinje postigao gol u pravom trenutku.

Fudbal 04.10.2018 | 12:15
Ančeloti nadmudrio Klopa sa Maksimovićem!
Napoli je dominirao protiv "redsa" u drugom kolu Lige šampiona, da bi do trijumfa stigao u poslednjem minutu.

Spisak igrača u protokolu pred početak meča zbunio je mnoge. Oni koji su bili posebno zainteresovani za utakmicu između Napolija i Liverpula mogli su da se punih sat vremena pre no što se lopta zakotrljala zabavljaju raspravama na priču ko će gde biti u formaciji 3-5-2 kojom je Karlo Ančeloti, tako se bar isprva mislilo, želeo da zbuni Redse. Ispostavilo se ipak da ih je spisak igrača prevario. Napolitanci su kao i mnogo puta do sada igrali u sistemu 4-4-2. Nikola Maksimović na desnom beku mnoge je iznenadio.

Ali ne, nije Napoli igrao sa trojicom štopera mada je Mario Rui povremeno unosio dodatnu konfuziju pošto je kao levi bek igrao izuzetno ofanzivno. Sve je to bio deo Karletove strategije. 

"Dobro smo igrali ceo meč, nismo gubili kontrolu, konstantno smo bili fokusirani i pre svega se dobro branili ne dozvolivši Liverpulu ništa. Imali smo šansu da ranije postignemo gol, ali dobro smo tempirali trenutak. Pogodili smo u pravo vreme. Da je Mertens dao gol nekoliko minuta ranije, mučili bismo se", rekao je Ančeloti uz osmeh. 

Ančeloti je sve šokirao počevši meč sa Nikolom Maksimovićem u odbrani u formaciji 3-5-2, koja se menjala u zavisnosti od situacije na terenu. 

"Branili smo se sa 4-4-2, kao i uvek. Ono što se promenilo je što smo gradili igru od zadnje linije, a Maksimovića sam stavio da izbegnemo snažan pritisak Liverpulovih napadača", objasnio je iskusni stručnjak. 

Ideja je uspela. Uz Maksimovićevu pomoć Kalidu Kulibali i Raul Albiol su mnogo lakše iznosili loptu napred. Srpski reprezentativac možda ne spada u sam kren evropskih štopera, ali niko ne može da mu ospori da je miran na lopti. I protiv Liverpula je bio baš ono što je trebalo Napoliju.

“Tako uvek radim. Procenim kakvu utakmicu očekujem, pogledam kvalitete tima i onda… Ako nema bar malo tenzije nećemo se izraziti kako bi trebalo. Nadam se da će nam ova pobeda uliti samopouzdanje i dozvoliti da igramo slobodnije. Jer utakmice se pripremaju u glavi, ali dole na terenu sve zavisi od interpretacije”.

Pa je tako i utisak sa jučerašnjeg meča postao potpun tek nakon što je Lorenco Insinje u 90. minutu krunisao Napolijevu dominaciju golom za konačnih 1:0. Moglo je i ranije, ali Ančeloti smatra – idealan trenutak.

“Da je Dris Mertens pogodio koji minut ranije malo bismo se više tresli u finišu. Ovo je bio gol u pravom momentu”, smeje se Ančeloti.

Posle dva kola Napoli je lider Grupe C sa četiri boda, PSŽ i Liverpul imaju po tri, a Crvena zvezda jedan. 

U trećem kolu Zvezda gostuje Liverpulu 24. oktobra, dok 3. oktobra, dok PSŽ čeka Napoli.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar