Вучић: Пријатељи Европљани и Руси

Србија сматра и Европљане и Русе “правим пријатељима”, рекао је предсједник Србије Александар Вучић у интервјуу за Вашингтон Пост.

Србија 04.10.2018 | 08:50
Вучић: Пријатељи Европљани и Руси
Међутим, он је указао и на то да је Москва била на страни Београда у Савјету  безбједности УН када други нису.

– Имамо веома рационалан приступ, иако сматрамо, између осталих, и Европљане и Русе за наше праве пријатеље. То је веома једноставно. Узмете све што можете да браните став ваше земље и интерес вашег народа – рекао је Вучић. 

Каже да је БиХ на путу ка ЕУ и жели припадати европском типу друштва.

За себе каже да је предсједник независне државе и да “ми доносимо одлуке сами за корист и добробит нашег народа”.

– Ми смо Срби, имамо нашу властиту политику и веома сам поносан да то кажем. Наравно, морамо се повиновати неким правилима, да будемо пристојни према свима, али имамо наше интересе. Бисмо ли вољели да очувамо најбољи могући однос с Русијом? Да, вољели бисмо. Хоћемо ли се прикључити НАТО или не? Не, нисмо заинтересовани за то – казао је предсједник Србије, преноси аваз.ба.

Извор: Српскаинфо

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Харе

04.10.2018 06:56

Неке новине другачије пишу хттпс://www.јутарњи.хр/вијести/свијет/иза-кулиса-разговора-у-москви-путин-је-вуцицу-наредио-да-се-стиса-руси-напрасно-отказали-пресицу-утјецајни-лист-путин-му-је-отказао-подрску/7903251/

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.10.2018 07:41

ЗАПАД УПОЗОРИО СРБИЈУ: „Кренете ли на Косово, ИМАТ ЋЕТЕ РАТ…“ Службени је Београд примио јасно упозорење Запада да би у случају интервенције на Косову имао посла с међународним војним снагама. Пријетњу Србији пренио је дипломата једне од најутјецајнијих НАТО држава у разговору са србијанским званичницима. Уколико Србија из било којих разлога донесе одлуку да својим снагама интервенира на Косову и Метохији, ући ће у отворени рат, не с косовским полицијским снагама већ с јединицама Кфора и НАТО-а.

Name

Коки

04.10.2018 07:03

Ај не лупај више-иди код Баје којег подржаваш,Срамно је то Вучићу,лажеш као и тракториста из Лакташа.....!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

04.10.2018 07:24

Провалио је Путин Вучића и Додика као лажове и преваранте.Овај организује НАТО вјежбе у Србији и прима ген.сек НАТО,Додик је већ давно преко разматрања тражио хитно учлањење у НАТО за БиХ.То што они спинују у "својим " таблоидним медијима је нешто друго.Вучићева политика о признању фантомске НАТО нарко картел "државе Косово" (коју је Додик умјесто њега најавио и препоручио као реалност)је пропао и добио је укор од Путина,а од шефова са Запада је то већ добио тако да му се већ назире крај власти.Нема ту више ни ентузијазма код Вучићевих таблоида и прича о разним руским оружјима која стижу за српску војску.

Name

075

04.10.2018 07:03

Србија ће бити неутрална рече АВ у Москви и гле чуда почињу први пута у Србији вјежбе НАТО и Србије, е АВ нараст ће ти нос!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

04.10.2018 07:18

Овај лик је чиста шизика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срби у 21. вих

04.10.2018 07:19

Србија је тако независна да мора од запада тразити одобрење за постављање радара на Копаонику, а Вуциц је идиот своје врсте

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПуТин

04.10.2018 07:46

Прво пријатељ Русија онда неке европске земље.

Name

Европљнин

04.10.2018 07:33

Са таквим ликом нама непријатељи заправо и не требају

ОДГОВОРИТЕ