Vučić: Prijatelji Evropljani i Rusi

Srbija smatra i Evropljane i Ruse “pravim prijateljima”, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za Vašington Post.

Srbija 04.10.2018 | 08:50
Vučić: Prijatelji Evropljani i Rusi
Međutim, on je ukazao i na to da je Moskva bila na strani Beograda u Savjetu  bezbjednosti UN kada drugi nisu.

– Imamo veoma racionalan pristup, iako smatramo, između ostalih, i Evropljane i Ruse za naše prave prijatelje. To je veoma jednostavno. Uzmete sve što možete da branite stav vaše zemlje i interes vašeg naroda – rekao je Vučić. 

Kaže da je BiH na putu ka EU i želi pripadati evropskom tipu društva.

Za sebe kaže da je predsjednik nezavisne države i da “mi donosimo odluke sami za korist i dobrobit našeg naroda”.

– Mi smo Srbi, imamo našu vlastitu politiku i veoma sam ponosan da to kažem. Naravno, moramo se povinovati nekim pravilima, da budemo pristojni prema svima, ali imamo naše interese. Bismo li voljeli da očuvamo najbolji mogući odnos s Rusijom? Da, voljeli bismo. Hoćemo li se priključiti NATO ili ne? Ne, nismo zainteresovani za to – kazao je predsjednik Srbije, prenosi avaz.ba.

Izvor: Srpskainfo

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Hare

04.10.2018 06:56

Neke novine drugačije pišu https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/iza-kulisa-razgovora-u-moskvi-putin-je-vucicu-naredio-da-se-stisa-rusi-naprasno-otkazali-presicu-utjecajni-list-putin-mu-je-otkazao-podrsku/7903251/

ODGOVORITE
Name

Re

04.10.2018 07:41

ZAPAD UPOZORIO SRBIJU: „Krenete li na Kosovo, IMAT ĆETE RAT…“ Službeni je Beograd primio jasno upozorenje Zapada da bi u slučaju intervencije na Kosovu imao posla s međunarodnim vojnim snagama. Prijetnju Srbiji prenio je diplomata jedne od najutjecajnijih NATO država u razgovoru sa srbijanskim zvaničnicima. Ukoliko Srbija iz bilo kojih razloga donese odluku da svojim snagama intervenira na Kosovu i Metohiji, ući će u otvoreni rat, ne s kosovskim policijskim snagama već s jedinicama Kfora i NATO-a.

Name

Koki

04.10.2018 07:03

Aj ne lupaj više-idi kod Baje kojeg podržavaš,Sramno je to Vučiću,lažeš kao i traktorista iz Laktaša.....!!!

ODGOVORITE
Name

Istina

04.10.2018 07:24

Provalio je Putin Vučića i Dodika kao lažove i prevarante.Ovaj organizuje NATO vježbe u Srbiji i prima gen.sek NATO,Dodik je već davno preko razmatranja tražio hitno učlanjenje u NATO za BiH.To što oni spinuju u "svojim " tabloidnim medijima je nešto drugo.Vučićeva politika o priznanju fantomske NATO narko kartel "države Kosovo" (koju je Dodik umjesto njega najavio i preporučio kao realnost)je propao i dobio je ukor od Putina,a od šefova sa Zapada je to već dobio tako da mu se već nazire kraj vlasti.Nema tu više ni entuzijazma kod Vučićevih tabloida i priča o raznim ruskim oružjima koja stižu za srpsku vojsku.

Name

075

04.10.2018 07:03

Srbija će biti neutralna reče AV u Moskvi i gle čuda počinju prvi puta u Srbiji vježbe NATO i Srbije, e AV narast će ti nos!

ODGOVORITE
Name

xyz

04.10.2018 07:18

Ovaj lik je čista šizika.

ODGOVORITE
Name

Srbi u 21. vih

04.10.2018 07:19

Srbija je tako nezavisna da mora od zapada traziti odobrenje za postavljanje radara na Kopaoniku, a Vucic je idiot svoje vrste

ODGOVORITE
Name

PuTin

04.10.2018 07:46

Prvo prijatelj Rusija onda neke evropske zemlje.

Name

Evropljnin

04.10.2018 07:33

Sa takvim likom nama neprijatelji zapravo i ne trebaju

ODGOVORITE