Експлозија Трибале!

Није зато што нема Роналда, него што има Манџукића! Аргентински нападач много опаснији по гол ривала кад сарађује са Хрватом.

Фудбал 05.10.2018 | 10:00
Експлозија Трибале!
Хет-трик Паула Дибале дигао је Торино на ноге. Издање Јувентусовог нападача у мечу са Јанг Бојсом, кад је дословце сам прегазио првака Швајцарске, довољно је за многобројне епитете у италијанским медијима, истовремено и за тему – ко је бољи партнер Аргентинцу у нападу: Кристијано Роналдо или Марио Манџукић?

Спортмедијасет је дилему одмах развејао текстом да се Ла Хоја боље сналази кад је уз њега доскорашњи репрезентативац Хрватске. Из простог разлога што је Супермарио радник, не види само гол, способан је да добије битку у ваздуху, прими игру на себе, одложи лопту сараднику без обзира на име и примакне га реализацији. Тако се, између осталог, десило да у уторак вече, иако није асистирао Дибали, Манџукић учини да изгледа како одуство Португалца (кажњен једном утакмицом неиграња због искључења у Валенсији) може да буде без последица за тим.

С друге стране, кад је Роналдо на терену – а вреди поменути да му је новајлија из Реала асистирао против Болоње – Дибала има мање простора, удаљенији је од гола, он је тај који мора да ради више за екипу и отвара просторе које ће напасти ЦР7. Зато му је и учинак био на само том једном поготку до уторка вече док није добио више слободне у нападу. Самим тим, лако је закључити да Драгуљу више прија кад је на терену са Манџукићем него са Кристијаном. Уосталом, са Маријом се дуже зна, ово им је већ четврта сезона да играју заједно. Са најбољим на свету тек мора да нађе копчу.

„Дефинитивно, морам да побољшам однос са Роналдом, мада мислим да смо и без његове помоћи одиграли одличну утакмицу, били права екипа. Наравно, није лако кад нема Кристијана на терену, али морамо да се прилагодимо и ситуацијама кад не игра“, рекао је Пауло Дибала после меча са Јанг Бојсом.

Италијани подсећају да се експлозија Дибале у пару са Манџукићем могла приметити и у током претходне две сезоне, док је у клубу био Гонзало Игуаин, класична деветка, у то време најскупљи фудбалер Серије А. Ла Хоја није остварио са својим земљаком онакву сарадњу као са Хвратом, па је далеко боље и ефикасније партије пружао кад би био с њим на терену. При чему је Манџукић некад био и крило, како би двојица Аргентинаца могла у напад.

Све то примећује Масимилијано Алегри, али не жели да му се играчи свађају ко ће да игра, већ им засад распоређује минутажу, с тим што се зна: кад је здрав и није кажњен, ЦР7 мора на терен.

„Није овде рећ о партнерству између Дибале и Роналда, већ о томе да Јуве има огроман кадар и квалитетне играче на свакој позицији. Моје је да извучем најбоље из њих. Дибала је често играо, баш као и Манџукић. А ако ме питате за Роналда и Дибалу, само ћу казати да су обојица од изузетне важности за екипу, пошто поседују глад за головима. Што ћешће буду играли у тандему биће бољи. А кад имате неког ко ће уместо њих да притиска одбрану ривала и ствара им простор да шутирају, обојица ће профитирати“, рекао је Макс Алегри можда и свесно желећи да потенцира улогу Манџукића.

Уосталом, у серији од девет победа с почетка сезоне, Марио је давао голове Лацију, Парми и Напољу (два), један наместио, али тренери виде и оно што не пише у статистичким колонама. Колико је простора осатвиоРоналду и Дибали, али и осталим саиграчима да прете и буду опасни. И то је снага Јувентуса.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар