Eksplozija Tribale!

Nije zato što nema Ronalda, nego što ima Mandžukića! Argentinski napadač mnogo opasniji po gol rivala kad sarađuje sa Hrvatom.

Fudbal 05.10.2018 | 10:00
Eksplozija Tribale!
Het-trik Paula Dibale digao je Torino na noge. Izdanje Juventusovog napadača u meču sa Jang Bojsom, kad je doslovce sam pregazio prvaka Švajcarske, dovoljno je za mnogobrojne epitete u italijanskim medijima, istovremeno i za temu – ko je bolji partner Argentincu u napadu: Kristijano Ronaldo ili Mario Mandžukić?

Sportmedijaset je dilemu odmah razvejao tekstom da se La Hoja bolje snalazi kad je uz njega doskorašnji reprezentativac Hrvatske. Iz prostog razloga što je Supermario radnik, ne vidi samo gol, sposoban je da dobije bitku u vazduhu, primi igru na sebe, odloži loptu saradniku bez obzira na ime i primakne ga realizaciji. Tako se, između ostalog, desilo da u utorak veče, iako nije asistirao Dibali, Mandžukić učini da izgleda kako odustvo Portugalca (kažnjen jednom utakmicom neigranja zbog isključenja u Valensiji) može da bude bez posledica za tim.

S druge strane, kad je Ronaldo na terenu – a vredi pomenuti da mu je novajlija iz Reala asistirao protiv Bolonje – Dibala ima manje prostora, udaljeniji je od gola, on je taj koji mora da radi više za ekipu i otvara prostore koje će napasti CR7. Zato mu je i učinak bio na samo tom jednom pogotku do utorka veče dok nije dobio više slobodne u napadu. Samim tim, lako je zaključiti da Dragulju više prija kad je na terenu sa Mandžukićem nego sa Kristijanom. Uostalom, sa Marijom se duže zna, ovo im je već četvrta sezona da igraju zajedno. Sa najboljim na svetu tek mora da nađe kopču.

„Definitivno, moram da poboljšam odnos sa Ronaldom, mada mislim da smo i bez njegove pomoći odigrali odličnu utakmicu, bili prava ekipa. Naravno, nije lako kad nema Kristijana na terenu, ali moramo da se prilagodimo i situacijama kad ne igra“, rekao je Paulo Dibala posle meča sa Jang Bojsom.

Italijani podsećaju da se eksplozija Dibale u paru sa Mandžukićem mogla primetiti i u tokom prethodne dve sezone, dok je u klubu bio Gonzalo Iguain, klasična devetka, u to vreme najskuplji fudbaler Serije A. La Hoja nije ostvario sa svojim zemljakom onakvu saradnju kao sa Hvratom, pa je daleko bolje i efikasnije partije pružao kad bi bio s njim na terenu. Pri čemu je Mandžukić nekad bio i krilo, kako bi dvojica Argentinaca mogla u napad.

Sve to primećuje Masimilijano Alegri, ali ne želi da mu se igrači svađaju ko će da igra, već im zasad raspoređuje minutažu, s tim što se zna: kad je zdrav i nije kažnjen, CR7 mora na teren.

„Nije ovde reć o partnerstvu između Dibale i Ronalda, već o tome da Juve ima ogroman kadar i kvalitetne igrače na svakoj poziciji. Moje je da izvučem najbolje iz njih. Dibala je često igrao, baš kao i Mandžukić. A ako me pitate za Ronalda i Dibalu, samo ću kazati da su obojica od izuzetne važnosti za ekipu, pošto poseduju glad za golovima. Što ćešće budu igrali u tandemu biće bolji. A kad imate nekog ko će umesto njih da pritiska odbranu rivala i stvara im prostor da šutiraju, obojica će profitirati“, rekao je Maks Alegri možda i svesno želeći da potencira ulogu Mandžukića.

Uostalom, u seriji od devet pobeda s početka sezone, Mario je davao golove Laciju, Parmi i Napolju (dva), jedan namestio, ali treneri vide i ono što ne piše u statističkim kolonama. Koliko je prostora osatvioRonaldu i Dibali, ali i ostalim saigračima da prete i budu opasni. I to je snaga Juventusa.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar