Како да се здраво храните ако не не волите да кувате?

Уколико спадате у групу људи који не воле да кувају, али ипак бринете о томе шта ћете да поједете, ево неколико предлога како да на брз и једноставан начин припремите здраве и укусне оброке.

Здравље 03.10.2018 | 15:53
Како да се здраво храните ако не не волите да кувате?
Једноставна јела

Уколико не желите да се храните по ресторанима брзе хране, неопходно је да проведете барем неко време у кухињи. Кување не мора да се претвори у вишесатно мучење и припремање компликованих јела. Са неколико здравих и хранљивих намирница можете да спремите нека од једноставних, али и здравих јела попут салате или пасте.

Квалитетне намирнице

Користите намирнице врхунског квалитета. Намирнице високог квалитета имају бољи укус па самим тим нећете морати специјално да их обрађујете како бисте припремили укусан оброк. Уколико је кућни буџет ограничен, онда једноставно изаберите да неколико кључних састојака буду врхунског квалитета попут доброг маслиновог уља.

Припремите веће количине хране

У почетку ће вам се учинити да вам треба више времена за припрему веће количине хране, али заправо и није нека разлика у припреми једне или четири порције. Лепота кувања већих количина је што остатак можете да заледите. Све што после треба да урадите јесте да одлеђену порцију подгрејете, додате неки лагани прилог и имате укусан и здрав оброк без мучења.

Ресторани

Уколико баш не волите да кувате, ту су увек ресторани домаће куване хране. Можда ово није најбоље решење за ваш џеп, али свакако је боље него да се храните по пекарама или фаст-фуд ресторанима.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар