Лајовић: Видио сам да могу са момцима из топ 10!

Српски тенисер Душан Лајовић остварио је битну победу над Григором Димитровим и рекао да је важна за самопоуздање.

Тенис 03.10.2018 | 16:30
Лајовић: Видио сам да могу са момцима из топ 10!
Он је прошао до четвртфинала после три сета 6:4, 2:6, 6:4 и уписао други тријумф над играчима из Топ 10 само ове године.

Претходно је победио Хуана Мартина Дел Потра на шљаци Мастерса у Мадриду.

"Веома сам срећан, први сет је био тежак за игру јер смо имали сенку на средини терена и било је прилагођавања на лоптицу. Мислим да сам се ја боље прилагодио, био сам агресивнији на крају трећег сета и ово је једна од највећих победа у мојој каријери. Друга победа над топ 10 играчима ове године, а пре тога нисам никада побеђивао најбоље играче и задовољан сам због тога", рекао је Лајовић за званични сајт АТП.

Највећи разлог зашто му те победе над топ 10 играчима значе је што је видео да може да игра против њих.

"Помаже ми јер сам видео да могу са њима да играм равноправно, наравно не увек и на много су вишем нивоу од мене али полако долазим дотле и имам самопоуздања да будем на високом нивоу током целих турнира", објашњава Лајовић.

Читав меч са Димитровим је био "на ивици" јер је могао на сваку од страна. У трећем сету је Лајовић био ближи поразу.

"Био сам близу да изгубим, 3:1 за мене, брејк лоптица и други сервис и онда после тога 4:3 за њега без брејка. Добро је покривао терен, морао сам баш да погађам линије да бих освајао поене и то ми је помогло да останем миран у важним тренуцима и осећао сам да ћу имати шансу ако останем концентрисан јер је читав меч био на ивици", каже Дуци.

На питање шта је променио у својој игри, одговара да покушава агресивније да напада.

"Радио сам на промени своје игре у последњих годину и по дана и ово је последица. Тренутно ми се свиђа како играм и крећем по терену, прија ми стил игре у ком покушавам да доминирам форхендом када могу и то је главно што сам променио", истакао је српски тенисер.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар