Lajović: Vidio sam da mogu sa momcima iz top 10!

Srpski teniser Dušan Lajović ostvario je bitnu pobedu nad Grigorom Dimitrovim i rekao da je važna za samopouzdanje.

Tenis 03.10.2018 | 16:30
Lajović: Vidio sam da mogu sa momcima iz top 10!
On je prošao do četvrtfinala posle tri seta 6:4, 2:6, 6:4 i upisao drugi trijumf nad igračima iz Top 10 samo ove godine.

Prethodno je pobedio Huana Martina Del Potra na šljaci Mastersa u Madridu.

"Veoma sam srećan, prvi set je bio težak za igru jer smo imali senku na sredini terena i bilo je prilagođavanja na lopticu. Mislim da sam se ja bolje prilagodio, bio sam agresivniji na kraju trećeg seta i ovo je jedna od najvećih pobeda u mojoj karijeri. Druga pobeda nad top 10 igračima ove godine, a pre toga nisam nikada pobeđivao najbolje igrače i zadovoljan sam zbog toga", rekao je Lajović za zvanični sajt ATP.

Najveći razlog zašto mu te pobede nad top 10 igračima znače je što je video da može da igra protiv njih.

"Pomaže mi jer sam video da mogu sa njima da igram ravnopravno, naravno ne uvek i na mnogo su višem nivou od mene ali polako dolazim dotle i imam samopouzdanja da budem na visokom nivou tokom celih turnira", objašnjava Lajović.

Čitav meč sa Dimitrovim je bio "na ivici" jer je mogao na svaku od strana. U trećem setu je Lajović bio bliži porazu.

"Bio sam blizu da izgubim, 3:1 za mene, brejk loptica i drugi servis i onda posle toga 4:3 za njega bez brejka. Dobro je pokrivao teren, morao sam baš da pogađam linije da bih osvajao poene i to mi je pomoglo da ostanem miran u važnim trenucima i osećao sam da ću imati šansu ako ostanem koncentrisan jer je čitav meč bio na ivici", kaže Duci.

Na pitanje šta je promenio u svojoj igri, odgovara da pokušava agresivnije da napada.

"Radio sam na promeni svoje igre u poslednjih godinu i po dana i ovo je posledica. Trenutno mi se sviđa kako igram i krećem po terenu, prija mi stil igre u kom pokušavam da dominiram forhendom kada mogu i to je glavno što sam promenio", istakao je srpski teniser.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar