Помоћ угроженим грађанима Српске

Један од главних програмских циљева СДС након побједе 7. октобра биће брига о најосјетљивијим категоријама становништва, поручили су, између осталог, кандидати ове странке за посланике у Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ на синоћ одржаним трибинама у Остојићеву и Батковићу.

Република Српска 03.10.2018 | 12:21
Помоћ угроженим грађанима Српске
- Један од првих корака биће израда реалних социјалних карата на основу којих ће бити омогућена равномјерна расподјела социјалне помоћи. Такође, с циљем помоћи најугроженијим категоријама становништва покренућемо програм социјалног предузетништва, да бисмо радно способном становништву помогли да сами зарађују за живот. Демобилисаним борцима Одбрамбено-отаџбинског рата, без обзира на старосну пензију, омогућићемо да добијају мјесечни додатак - најавила је кандидат за посланика у НСРС Слађана Јовановић.



Кандидат за посланика Парламентарне скупштине БиХ Ивана Петричевић навела је да је побједничка атмосфера у Батковићу апсолутно присутна.

- Када будемо имали Владу, а Српску буде водио Вукота Говедарица, сви грађани ће спознати да нисмо исти као претходни носиоци власти, као што то неки знају да кажу. Ми нећемо тјерати омладину из Републике Српске и наш предсједник ће са младима да сарађује, јер је свјестан да су управо они највеће богатство и ресурс Српске - истакла је Петричевићева.



На трибинама су се представили и кандидати за посланике у НС РС Дарко Митрић, Бранка Савчић и Драган Ђурђевић, као и кандидат за Парламентарну скупштину БиХ Ненад Лалић.

Окупљене мјештане у Батковићу су поздравили градоначечник Бијељине и потпредсједник СДС РС Мићо Мићић, замјеник министра за људска права и избјеглице БиХ Предраг Јовић, као и одборник СДС у Скупштини Града Бијељина Јован Гајић, који су позвали грађане да изађу на великипредизборни митинг Савеза за побједу који ће бити одржан вечерас на Тргу краља И Петра Карађорђевића од 20,00 часова и подрже кандидате за предсједника Републике Српске Вукоту Говедарицу и за члана Предсједништва БиХ Младена Иванића, као и кандидате Савеза за побједу за посланике.

(БН)