Pomoć ugroženim građanima Srpske

Jedan od glavnih programskih ciljeva SDS nakon pobjede 7. oktobra biće briga o najosjetljivijim kategorijama stanovništva, poručili su, između ostalog, kandidati ove stranke za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH na sinoć održanim tribinama u Ostojićevu i Batkoviću.

Republika Srpska 03.10.2018 | 12:21
Pomoć ugroženim građanima Srpske
- Jedan od prvih koraka biće izrada realnih socijalnih karata na osnovu kojih će biti omogućena ravnomjerna raspodjela socijalne pomoći. Takođe, s ciljem pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva pokrenućemo program socijalnog preduzetništva, da bismo radno sposobnom stanovništvu pomogli da sami zarađuju za život. Demobilisanim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, bez obzira na starosnu penziju, omogućićemo da dobijaju mjesečni dodatak - najavila je kandidat za poslanika u NSRS Slađana Jovanović.



Kandidat za poslanika Parlamentarne skupštine BiH Ivana Petričević navela je da je pobjednička atmosfera u Batkoviću apsolutno prisutna.

- Kada budemo imali Vladu, a Srpsku bude vodio Vukota Govedarica, svi građani će spoznati da nismo isti kao prethodni nosioci vlasti, kao što to neki znaju da kažu. Mi nećemo tjerati omladinu iz Republike Srpske i naš predsjednik će sa mladima da sarađuje, jer je svjestan da su upravo oni najveće bogatstvo i resurs Srpske - istakla je Petričevićeva.



Na tribinama su se predstavili i kandidati za poslanike u NS RS Darko Mitrić, Branka Savčić i Dragan Đurđević, kao i kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH Nenad Lalić.

Okupljene mještane u Batkoviću su pozdravili gradonačečnik Bijeljine i potpredsjednik SDS RS Mićo Mićić, zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović, kao i odbornik SDS u Skupštini Grada Bijeljina Jovan Gajić, koji su pozvali građane da izađu na velikipredizborni miting Saveza za pobjedu koji će biti održan večeras na Trgu kralja I Petra Karađorđevića od 20,00 časova i podrže kandidate za predsjednika Republike Srpske Vukotu Govedaricu i za člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, kao i kandidate Saveza za pobjedu za poslanike.

(BN)