Лајовић побиједио Димитрова за четвртфинале Пекинга!

Српски тенисер Душан Лајовић победио је Бугарина Григора Димитрова са 2-1 у сетовима у осмини финала турнира у Пекингу.  Велики "скалп" Лајовића - пао Димитров.  Душан Лајовић остварио је велику победу у осмини финала турнира у Пекингу.

Тенис 03.10.2018 | 11:45
Лајовић побиједио Димитрова за четвртфинале Пекинга!
Лајовић је од бугарског тенисера био бољи у три сета – 6:4, 2:6, 6:4 и пласирао се у четвртфинале.

Српски тенисер наставио је са одличним играма у главном граду Кине и сада је победио и осмог тенисера света, након што је претходно прошао квалификације, а онда у првој рунди био бољи од Вашека Поспишила.

Лајовић је већ у првом гему меча искористио прву брејк прилику, а ту предност одржавао је до самог краја тог дела игре. 

Димитров је много боље отворио други сет, као што се очекивало, али његова предност није дуго трајала. Дуци се вратио на 2:3, али је доста психички пао у том гему и препустио ривалу да крене да доминира. 

У трећем сету можда се више очекивало да Григор настави са добром игром, али је Душан, као и у првом делу меча, отворио овај одузимањем сервиса ривалу. Бугарин је успео да се врати и изједначи на 3:3 и све је "мирисало" на претходну деоницу меча. 

Ипак, Србин није себи допустио исти пад, одузео је сервис Димитрову и мирно одсервирао за меч, без изгубљеног поена. 

Лајовић се четвртфиналу престижног пекиншког турнира састаје са бољим из дуела Британца Кајла Едмунда и Италијана Матеа Беретинија. 

Победник турнира у Кини однеће награду од 733.320 долара и 500 АТП бодова.



Лајовићу је то била друга победа у каријери над играчем из топ 10 на АТП листи, након што је у Мадриду ове године срушио Хуана Мартина дел Потра, тада шестог на свету.

То је била мала освета Лајовића трећем фавориту за титулу у Пекингу за пораз претрпељен у Ченгдуу пре две године (7:6, 6:4), једином дуелу који су претходно одиграли у каријери.

За пласман у полуфинале турнира у Пекингу, који се игра за наградни фонд од 3.401.860 долара, српски тенисер играће против бољег из меча у којем се састају Кајл Едмунд, 16. тенисер света, и Матео Беретини.

Осим Лајовића, у Пекингу наступа и Филип Крајиновић, који се у осмини финала састаје са Фелисијаном Лопезом.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар