Lajović pobijedio Dimitrova za četvrtfinale Pekinga!

Srpski teniser Dušan Lajović pobedio je Bugarina Grigora Dimitrova sa 2-1 u setovima u osmini finala turnira u Pekingu.  Veliki "skalp" Lajovića - pao Dimitrov.  Dušan Lajović ostvario je veliku pobedu u osmini finala turnira u Pekingu.

Tenis 03.10.2018 | 11:45
Lajović pobijedio Dimitrova za četvrtfinale Pekinga!
Lajović je od bugarskog tenisera bio bolji u tri seta – 6:4, 2:6, 6:4 i plasirao se u četvrtfinale.

Srpski teniser nastavio je sa odličnim igrama u glavnom gradu Kine i sada je pobedio i osmog tenisera sveta, nakon što je prethodno prošao kvalifikacije, a onda u prvoj rundi bio bolji od Vašeka Pospišila.

Lajović je već u prvom gemu meča iskoristio prvu brejk priliku, a tu prednost održavao je do samog kraja tog dela igre. 

Dimitrov je mnogo bolje otvorio drugi set, kao što se očekivalo, ali njegova prednost nije dugo trajala. Duci se vratio na 2:3, ali je dosta psihički pao u tom gemu i prepustio rivalu da krene da dominira. 

U trećem setu možda se više očekivalo da Grigor nastavi sa dobrom igrom, ali je Dušan, kao i u prvom delu meča, otvorio ovaj oduzimanjem servisa rivalu. Bugarin je uspeo da se vrati i izjednači na 3:3 i sve je "mirisalo" na prethodnu deonicu meča. 

Ipak, Srbin nije sebi dopustio isti pad, oduzeo je servis Dimitrovu i mirno odservirao za meč, bez izgubljenog poena. 

Lajović se četvrtfinalu prestižnog pekinškog turnira sastaje sa boljim iz duela Britanca Kajla Edmunda i Italijana Matea Beretinija. 

Pobednik turnira u Kini odneće nagradu od 733.320 dolara i 500 ATP bodova.



Lajoviću je to bila druga pobeda u karijeri nad igračem iz top 10 na ATP listi, nakon što je u Madridu ove godine srušio Huana Martina del Potra, tada šestog na svetu.

To je bila mala osveta Lajovića trećem favoritu za titulu u Pekingu za poraz pretrpeljen u Čengduu pre dve godine (7:6, 6:4), jedinom duelu koji su prethodno odigrali u karijeri.

Za plasman u polufinale turnira u Pekingu, koji se igra za nagradni fond od 3.401.860 dolara, srpski teniser igraće protiv boljeg iz meča u kojem se sastaju Kajl Edmund, 16. teniser sveta, i Mateo Beretini.

Osim Lajovića, u Pekingu nastupa i Filip Krajinović, koji se u osmini finala sastaje sa Felisijanom Lopezom.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar