Због овога се игра Лига шампиона!

Фудбалери Црвене звезде од 18. 55 састају се са Пари Сен Жерменом у другом колу групне фазе Лиге шампиона.

Фудбал 03.10.2018 | 12:00
Због овога се игра Лига шампиона!
Изабраници Владана Милојевића у првом мечу изненадили су фаворизовани Наполи, међутим овога пута ситуација је много тежа и све осим победе ПСЖ било би велико изненађење.

Разлика у квалитету је велика, а када се погледа вредност екипа онда је она још већа. Шампиони Француске процењени су на 820,5 милиона евра, док су црвено-бели по Трансфермаркету “тешки“ око 44.000.000.

На једној страни најскупљи фудбалери света (Мбапе и Нејмар), а на другој борбени шампиони Србије који су до групне фазе дошли не лепи, већ ефикасним фудбалом. 

Звезда је користила шансе које су јој давали противници, а уз то је имала спортску срећу – нешто што прати Владана Милојевића од када је сео на клубу славног клуба са Балкана. 

Екипа попут Пари Сен Жермена не даје много прилика противнику, поготово не аутсајдерима. Углавном се дешава оно супротно – напуне мрежу таквом ривалу. 

Црвено-бели показали су да никоме неће бити лак ривал, а то је тренер клуба из Љутице Богдана више пута спомињао. После утакмице са Наполијем казао је да ће бити тврд орах, а сад колико тврд најбоље ће показати утакмица са моћним ПСЖ.

Звезда ће од старта меча препустити иницијативу екипи Томаса Тухела јер нема смисла надигравати цео меч када немате довољно “муниције“. Очекује се доминација у поседу лопте, шампион Србије ће се повући, али ако је нешто добро радила у претходних неколико месеци, то је одбрана.

Милојевић је скоро до савршенства довео дисциплину у екипи, свако зна који део терена покрива и ретко се дешава да неко “заспи“. Ретко, али се дешавало – против ПСЖ то не сме да се догоди.

Да би Звезда извукла неки повољан резултат потребно је да сви одиграју на границама могућности, а да “Свеци“ имају веома лош дан. С обизиром да су у првом колу изгубили од Ливерпула, ПСЖ је овај меч од изузетне важности и идеална прилика да се освоје лака три бода.

Тренер Црвене звезде изјавио је да се екипа спремала за овај дуел као и за сваки претходни и да се неће уплашити никога. Респектују противника, али ту се сва прича завршава.

Мора се споменути да се Звезда не налази у сјајној форми – против Партизана није изгледала добро, док се мучила и са Лучанима за викенд. Такође, Ричмонд Боаћи није допутовао у Париз због повреде, док су Родић и Савић спремни да играју, али су и они “ровити“.

Црвена звезда Лигу шампиона није играла нити једном од када се оно игра у овом формату и пласман у елитно такмичење велики је успех сам за себе. Меч у Паризу би требало да гледају као празник фудбала, пошто немају сваки дан прилику да одмеравају снаге са најбољима.

“Велика је част свима што смо успели да доведомо највећи клуб с Балкана да игра са ПСЖ. Припремали смо се као за сваку утакмицу, уз сав респект. Нећемо се плашити никога, борићемо се као што смо радили до сад. Превасходно желимо да уживамо у утакмици", рекао је Милојевић на конференцији за штампу на "Парку принчева".

Сви се надају да ПСЖ неће претерати, а знали су прошле такмичарске године када су у ЛШ Андерлехт добили укупним резултатом 9:0, а Селтик 12:1.

Они нереални надају се да би могла да се понови 2010. година када су црвено-бели победили ПСЖ на пријатељском купу у Чикагу, они мало мање надају се неком чудесном ремију, док они реални причају како би били задовољни и са резултатом 3:0 за париски клуб јер разлика у квалитету велика и није срамота толико изгубити од Нејмара, Мбапеа и екипе.

Када се све узме у обзир, Лига шампиона се игра да би се одмеравале снаге са најбољим клубовима широм Европе, а Звезда је ту прилику добила ове сезоне.

"Надам се да ће сви играти за Пари Сен Жермен. Драго нам је што можемо да одмеримо снахе са таквим фудбалерима".

ЛШ, друго коло, група Ц:

Пари Сен Жермен – Црвена звезда
стадион: Парк принчева
судија: Артур Дијаш (Португал)

Потенцијалан састав Црвене звезде:

Борјан – Родић, Дегенек, Савић, Стојковић – Крстичић, Јовичић – Марин, Чаушић, Симић – Бен.

Минуте ће тражити Душан Јованчић, Славољуб Срнић, Жонатан Кафу, Милан Павков...

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар