Zbog ovoga se igra Liga šampiona!

Fudbaleri Crvene zvezde od 18. 55 sastaju se sa Pari Sen Žermenom u drugom kolu grupne faze Lige šampiona.

Fudbal 03.10.2018 | 12:00
Zbog ovoga se igra Liga šampiona!
Izabranici Vladana Milojevića u prvom meču iznenadili su favorizovani Napoli, međutim ovoga puta situacija je mnogo teža i sve osim pobede PSŽ bilo bi veliko iznenađenje.

Razlika u kvalitetu je velika, a kada se pogleda vrednost ekipa onda je ona još veća. Šampioni Francuske procenjeni su na 820,5 miliona evra, dok su crveno-beli po Transfermarketu “teški“ oko 44.000.000.

Na jednoj strani najskuplji fudbaleri sveta (Mbape i Nejmar), a na drugoj borbeni šampioni Srbije koji su do grupne faze došli ne lepi, već efikasnim fudbalom. 

Zvezda je koristila šanse koje su joj davali protivnici, a uz to je imala sportsku sreću – nešto što prati Vladana Milojevića od kada je seo na klubu slavnog kluba sa Balkana. 

Ekipa poput Pari Sen Žermena ne daje mnogo prilika protivniku, pogotovo ne autsajderima. Uglavnom se dešava ono suprotno – napune mrežu takvom rivalu. 

Crveno-beli pokazali su da nikome neće biti lak rival, a to je trener kluba iz Ljutice Bogdana više puta spominjao. Posle utakmice sa Napolijem kazao je da će biti tvrd orah, a sad koliko tvrd najbolje će pokazati utakmica sa moćnim PSŽ.

Zvezda će od starta meča prepustiti inicijativu ekipi Tomasa Tuhela jer nema smisla nadigravati ceo meč kada nemate dovoljno “municije“. Očekuje se dominacija u posedu lopte, šampion Srbije će se povući, ali ako je nešto dobro radila u prethodnih nekoliko meseci, to je odbrana.

Milojević je skoro do savršenstva doveo disciplinu u ekipi, svako zna koji deo terena pokriva i retko se dešava da neko “zaspi“. Retko, ali se dešavalo – protiv PSŽ to ne sme da se dogodi.

Da bi Zvezda izvukla neki povoljan rezultat potrebno je da svi odigraju na granicama mogućnosti, a da “Sveci“ imaju veoma loš dan. S obizirom da su u prvom kolu izgubili od Liverpula, PSŽ je ovaj meč od izuzetne važnosti i idealna prilika da se osvoje laka tri boda.

Trener Crvene zvezde izjavio je da se ekipa spremala za ovaj duel kao i za svaki prethodni i da se neće uplašiti nikoga. Respektuju protivnika, ali tu se sva priča završava.

Mora se spomenuti da se Zvezda ne nalazi u sjajnoj formi – protiv Partizana nije izgledala dobro, dok se mučila i sa Lučanima za vikend. Takođe, Ričmond Boaći nije doputovao u Pariz zbog povrede, dok su Rodić i Savić spremni da igraju, ali su i oni “roviti“.

Crvena zvezda Ligu šampiona nije igrala niti jednom od kada se ono igra u ovom formatu i plasman u elitno takmičenje veliki je uspeh sam za sebe. Meč u Parizu bi trebalo da gledaju kao praznik fudbala, pošto nemaju svaki dan priliku da odmeravaju snage sa najboljima.

“Velika je čast svima što smo uspeli da dovedomo najveći klub s Balkana da igra sa PSŽ. Pripremali smo se kao za svaku utakmicu, uz sav respekt. Nećemo se plašiti nikoga, borićemo se kao što smo radili do sad. Prevashodno želimo da uživamo u utakmici", rekao je Milojević na konferenciji za štampu na "Parku prinčeva".

Svi se nadaju da PSŽ neće preterati, a znali su prošle takmičarske godine kada su u LŠ Anderleht dobili ukupnim rezultatom 9:0, a Seltik 12:1.

Oni nerealni nadaju se da bi mogla da se ponovi 2010. godina kada su crveno-beli pobedili PSŽ na prijateljskom kupu u Čikagu, oni malo manje nadaju se nekom čudesnom remiju, dok oni realni pričaju kako bi bili zadovoljni i sa rezultatom 3:0 za pariski klub jer razlika u kvalitetu velika i nije sramota toliko izgubiti od Nejmara, Mbapea i ekipe.

Kada se sve uzme u obzir, Liga šampiona se igra da bi se odmeravale snage sa najboljim klubovima širom Evrope, a Zvezda je tu priliku dobila ove sezone.

"Nadam se da će svi igrati za Pari Sen Žermen. Drago nam je što možemo da odmerimo snahe sa takvim fudbalerima".

LŠ, drugo kolo, grupa C:

Pari Sen Žermen – Crvena zvezda
stadion: Park prinčeva
sudija: Artur Dijaš (Portugal)

Potencijalan sastav Crvene zvezde:

Borjan – Rodić, Degenek, Savić, Stojković – Krstičić, Jovičić – Marin, Čaušić, Simić – Ben.

Minute će tražiti Dušan Jovančić, Slavoljub Srnić, Žonatan Kafu, Milan Pavkov...

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar