Хаос у Индонезији: Прорадио и вулкан

Пет дана после катастрофалног земљотреса и цунамија на индонежанском острву Сулавези у којем је настрадало 1. 400 људи, прорадио је и вулкан Сопутан.

Свијет 03.10.2018 | 09:02
Хаос у Индонезији: Прорадио и вулкан
Рано јутрос догодила се ерупција вулкана који се налази на северу острва, на око 600 километара североисточно од Палуа, али нема извештаја о евентаулним жртвама или штети. У земљотресу је уништено више од 65.000 кућа, а расељено више од 60.000 људи којима је неопходна помоћ.

Време истиче и за спасавање људи заробљених у рушевинама, па власти страхују да би број жртава могао бити и већи, преноси Ројтерс.

Председник Јоко Видодо долази данас у другу посету погодјеној области.

Најмање седам карго авиона слетело је јутрос на аеродром у Палуу носећи више тона хуманитарне помоћи. На авионима се налази званичан натпис на којем пише "Помоћ председника Републике Индонезије".

Нови потреси забележени су на 1.600 километара јужно од области погодјене после снажног земљотреса и цунамија на централном острву Сулавези у петак.

Амерички геолошки институт је објавио да је први земљотрес био јачине 5,9 степени, а да је други, јачине шест степени, уследио 15 минута касније. На острву Сулавези, које се налази у близини Источног Тимора, живи око 750.000 људи, пренео је АП.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар