Гвардиоли сметају судије: Нећу о њима!

Боримо се против свега, шта је било против Монака и Ливерпула? Повод је недосуђен пенал над Санеом.

Фудбал 03.10.2018 | 12:15
Гвардиоли сметају судије: Нећу о њима!
Извуче се Пеп Гвардиола. Једва је преживео каталонски стручњак гостовање у Немачкој, пошто ја ге Хофанхајм већ на почетку изненадио голом у првом минуту преко Ишака Белфодила, а после изједначења у режији Куна Агуера одолевао све до 87. минута кад је Штефан Пош поклонио Давиду Силви зицер за 2:1.

Руку на срце, могао је првак Енглеске све раније да реши, да је не баш уверјиви судија Дамир Скоминасвирао очигледан једанаестерац над Лиројем Санеом у 73. минуту. Тиме је изазвао бес шефа струке гостујуће екипе, који је најпре честитао Грађанима на премијерна три бода у Ф групи Лиге шампиона.

„Били смо под притиском, јер смо изгубили први меч код куће од Лиона. Зато је такмичење у групи постало тешко за нас. Ако се будемо квалификовали за осмину финала биће то против Хофенхајма на нашем стадиону. Примили смо гол у првом минуту, није нам због тога било лако, али моји момци заслужуу похвале јер су се вечерас борили долосвце против свега“, почео је Гвардиола.

Новинаре је, разуме се, занимало на кога је тачно мислио, али је Пеп све увио у обланде.

„Као клуб, морамо да искусимо овакве ствари. У прошлости смо умели да се квалификујемо за наредну рунду коло или два пре краја, али у будућностуи овакве утакмице могу да нам користе. Не можете далеко да догурате у Лиги шампиона ако не проживите тренутке као што су ови. Оно што се десило против Хофенхајма даје ми добре сигнале за предстојеће мечеве. Борили смо се против апослутно свега. Сви знате шта то значи“.

Јасно је, љут је на судије...

„Не желим да причам о њима из простог разлога што бих желео да будем уз своје играче на наредној утакмици. Знам шта се десило против Монака пре две сезоне или шта је било против Ливепрула у четвртфиналу пролетос. Зато, не желим да причам, не желим да причам, не желим да причам“, понављао је видно незадовољни Гвардиола.

Расположење му је, ипак, поправио учинак Лироја Санеа.

„Био је баш добар. Не бих превише да га хвалим, још је млад, мора да учи. Сматрам да не поседује квалитет да игра унутар везног реда као Бернардо Силва, али кад је на крилу онда је посебан играч“, допунио је тренер Манчестер Ситија.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар