Gvardioli smetaju sudije: Neću o njima!

Borimo se protiv svega, šta je bilo protiv Monaka i Liverpula? Povod je nedosuđen penal nad Saneom.

Fudbal 03.10.2018 | 12:15
Gvardioli smetaju sudije: Neću o njima!
Izvuče se Pep Gvardiola. Jedva je preživeo katalonski stručnjak gostovanje u Nemačkoj, pošto ja ge Hofanhajm već na početku iznenadio golom u prvom minutu preko Išaka Belfodila, a posle izjednačenja u režiji Kuna Aguera odolevao sve do 87. minuta kad je Štefan Poš poklonio Davidu Silvi zicer za 2:1.

Ruku na srce, mogao je prvak Engleske sve ranije da reši, da je ne baš uverjivi sudija Damir Skominasvirao očigledan jedanaesterac nad Lirojem Saneom u 73. minutu. Time je izazvao bes šefa struke gostujuće ekipe, koji je najpre čestitao Građanima na premijerna tri boda u F grupi Lige šampiona.

„Bili smo pod pritiskom, jer smo izgubili prvi meč kod kuće od Liona. Zato je takmičenje u grupi postalo teško za nas. Ako se budemo kvalifikovali za osminu finala biće to protiv Hofenhajma na našem stadionu. Primili smo gol u prvom minutu, nije nam zbog toga bilo lako, ali moji momci zaslužuu pohvale jer su se večeras borili dolosvce protiv svega“, počeo je Gvardiola.

Novinare je, razume se, zanimalo na koga je tačno mislio, ali je Pep sve uvio u oblande.

„Kao klub, moramo da iskusimo ovakve stvari. U prošlosti smo umeli da se kvalifikujemo za narednu rundu kolo ili dva pre kraja, ali u budućnostui ovakve utakmice mogu da nam koriste. Ne možete daleko da dogurate u Ligi šampiona ako ne proživite trenutke kao što su ovi. Ono što se desilo protiv Hofenhajma daje mi dobre signale za predstojeće mečeve. Borili smo se protiv aposlutno svega. Svi znate šta to znači“.

Jasno je, ljut je na sudije...

„Ne želim da pričam o njima iz prostog razloga što bih želeo da budem uz svoje igrače na narednoj utakmici. Znam šta se desilo protiv Monaka pre dve sezone ili šta je bilo protiv Liveprula u četvrtfinalu proletos. Zato, ne želim da pričam, ne želim da pričam, ne želim da pričam“, ponavljao je vidno nezadovoljni Gvardiola.

Raspoloženje mu je, ipak, popravio učinak Liroja Sanea.

„Bio je baš dobar. Ne bih previše da ga hvalim, još je mlad, mora da uči. Smatram da ne poseduje kvalitet da igra unutar veznog reda kao Bernardo Silva, ali kad je na krilu onda je poseban igrač“, dopunio je trener Mančester Sitija.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar