ЛШ: Нејмар ни ријечи о Звезди!

Тухел ме види као „десетку“, може да нас одведе до пехара у Лиги шампиона! Бразилац причао о свему, само не о утакмици против српског шампиона.

Фудбал 03.10.2018 | 09:15
ЛШ: Нејмар ни ријечи о Звезди!
Делује можда потцењивачки, донекле и увредљиво да на конференцији за новинаре организованој пред утакмицу са одређеним ривалом - не буде ни речи на ту тему. 

Такав је случај виђен јуче у Паризу. Нејмар, прва звезда Пари Сен Жермена, говорио је о многим стварима пред француским новинарима, али не и о утакмици против Црвене звезде (среда, 18.55) на Парку принчева. 

Иако су већ видљиве неке контуре састава који ће дочекати српског шампиона и да ће француски гигант практично са најјачим снагама изаћи на мегдан црвено-белима, Нејмар верује да нико у тиму није у оптималној форми и да ће се права игра ПСЖ-а видети тек кроз неколико месеци. Тачније, у фебруару и марту наредне године. 

"Нисам 100 одсто спреман. Нико у екипи није на 100 одсто. Тек је почетак сезоне. Онај највиши европски ниво ћемо  достићи тек касније током сезоне, у фебруару или марту. На свакој утакмици и тренингу покушавам да унапредим игру. Физички и технички. Због повреде на Мундијалу сам много патио, стално сам био тужан, али то је прошлост. Идемо даље, не могу да кукам за тим до краја живота, морам да се окренем будућности", јасан је Бразилац.

Оно што је све уочљивије јесте да је Нејмар ове сезоне променио место на терену и сада је више у улози класичне десетке?

"Тренер преферира да ме види на тој позицији, а он је тај који одлучује. Увек сам слушао тренере. Када ми нешто кажу, ја то и урадим. Већ сам играо ту позицију у Сантосу и Барселони. Не желим да правим поређења. Меси игра слично у Барселони иако је моја улога на терену нешто другачија. Играм више вертикално од њега. У Паризу имам нешто другачију улогу него у Барселони. Волим да држим лопту. Могу да будем и лидер, али и да помажем лидеру. Независно од позиција на којој играм, имамо сјајне играче који ће нам помоћи да успешно прођемо сезону".

Пораз од Ливерпула на старту групне фазе?

"Сви смо уједињени после тог пораза. Када смо у невољи, заједнички тражимо решења. Нисмо играли баш нешто спетакуларно, али смо успели да се вратимо у меч. Показали смо снагу колектива да смо опасни чак и када нам није дан. Морамо да будемо веома опрезни у свим детаљима игре у сваком минуту сваке утакмице. Желимо велики ПСЖ ове сезоне који ће вас одушевљавати из меча у меч.

Будућност у Паризу?

"Увек сам се лепо осећао овде и јако сам срећан што сам у Паризу. Увек ћу давати све од себе да помогнем тиму да оствари што боље резултате. Француски ми је све бољи, знам неке речи, шале, али још нисам добар".

Рад са Томасом Тухелом?

"Тухел нам је донео нешто ново. Константно покушава да нас унапреди. Видео сам себе у његовим плановима после само неколико разговора које смо имали. Желимо да заједно направимо историјски успех. Схватио сам да је победник. Млад је тренер, али зна шта жели и где види себе. Надам се да може да нас одведе до титуле у Лиги шампиона".

Шушка се да Пари Сен Жермен хоће Лукаса Пакету?

"Не, нисам причао са Пакетом о томе. Пријатељи смо, сјајан је играч, видим какве квалитет има и сигуран сам да ће их доказати целом свету".

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар