LŠ: Nejmar ni riječi o Zvezdi!

Tuhel me vidi kao „desetku“, može da nas odvede do pehara u Ligi šampiona! Brazilac pričao o svemu, samo ne o utakmici protiv srpskog šampiona.

Fudbal 03.10.2018 | 09:15
LŠ: Nejmar ni riječi o Zvezdi!
Deluje možda potcenjivački, donekle i uvredljivo da na konferenciji za novinare organizovanoj pred utakmicu sa određenim rivalom - ne bude ni reči na tu temu. 

Takav je slučaj viđen juče u Parizu. Nejmar, prva zvezda Pari Sen Žermena, govorio je o mnogim stvarima pred francuskim novinarima, ali ne i o utakmici protiv Crvene zvezde (sreda, 18.55) na Parku prinčeva. 

Iako su već vidljive neke konture sastava koji će dočekati srpskog šampiona i da će francuski gigant praktično sa najjačim snagama izaći na megdan crveno-belima, Nejmar veruje da niko u timu nije u optimalnoj formi i da će se prava igra PSŽ-a videti tek kroz nekoliko meseci. Tačnije, u februaru i martu naredne godine. 

"Nisam 100 odsto spreman. Niko u ekipi nije na 100 odsto. Tek je početak sezone. Onaj najviši evropski nivo ćemo  dostići tek kasnije tokom sezone, u februaru ili martu. Na svakoj utakmici i treningu pokušavam da unapredim igru. Fizički i tehnički. Zbog povrede na Mundijalu sam mnogo patio, stalno sam bio tužan, ali to je prošlost. Idemo dalje, ne mogu da kukam za tim do kraja života, moram da se okrenem budućnosti", jasan je Brazilac.

Ono što je sve uočljivije jeste da je Nejmar ove sezone promenio mesto na terenu i sada je više u ulozi klasične desetke?

"Trener preferira da me vidi na toj poziciji, a on je taj koji odlučuje. Uvek sam slušao trenere. Kada mi nešto kažu, ja to i uradim. Već sam igrao tu poziciju u Santosu i Barseloni. Ne želim da pravim poređenja. Mesi igra slično u Barseloni iako je moja uloga na terenu nešto drugačija. Igram više vertikalno od njega. U Parizu imam nešto drugačiju ulogu nego u Barseloni. Volim da držim loptu. Mogu da budem i lider, ali i da pomažem lideru. Nezavisno od pozicija na kojoj igram, imamo sjajne igrače koji će nam pomoći da uspešno prođemo sezonu".

Poraz od Liverpula na startu grupne faze?

"Svi smo ujedinjeni posle tog poraza. Kada smo u nevolji, zajednički tražimo rešenja. Nismo igrali baš nešto spetakularno, ali smo uspeli da se vratimo u meč. Pokazali smo snagu kolektiva da smo opasni čak i kada nam nije dan. Moramo da budemo veoma oprezni u svim detaljima igre u svakom minutu svake utakmice. Želimo veliki PSŽ ove sezone koji će vas oduševljavati iz meča u meč.

Budućnost u Parizu?

"Uvek sam se lepo osećao ovde i jako sam srećan što sam u Parizu. Uvek ću davati sve od sebe da pomognem timu da ostvari što bolje rezultate. Francuski mi je sve bolji, znam neke reči, šale, ali još nisam dobar".

Rad sa Tomasom Tuhelom?

"Tuhel nam je doneo nešto novo. Konstantno pokušava da nas unapredi. Video sam sebe u njegovim planovima posle samo nekoliko razgovora koje smo imali. Želimo da zajedno napravimo istorijski uspeh. Shvatio sam da je pobednik. Mlad je trener, ali zna šta želi i gde vidi sebe. Nadam se da može da nas odvede do titule u Ligi šampiona".

Šuška se da Pari Sen Žermen hoće Lukasa Paketu?

"Ne, nisam pričao sa Paketom o tome. Prijatelji smo, sjajan je igrač, vidim kakve kvalitet ima i siguran sam da će ih dokazati celom svetu".

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar