ЛШ: Тухел очекује "бункер" Звезде!

Нејмар ни реч о црвено-белима! Тренер ПСЖ Томас Тухел изјавио је да против Црвене звезде у Лиги шампиона очекује сличну утакмицу већини досадашњих у сезони, јер се противници углавном бране.  Високим пресингом на екипе које се бране јер тешко могу против наше “четворке”.  Немац најављује офанзиву Пари Сен Жермена.

Фудбал 03.10.2018 | 08:45
ЛШ: Тухел очекује "бункер" Звезде!
"Морамо да будемо агресивни јер је пресинг најбољи начин да се врати посед. Сигурно је да ће се ривал, као и већина наших противника ове сезоне, одлучити да нам препусти лопту већи део времена. Звезда се организовано брани, веома су дисциплиновани. Наш циљ је да искористимо брзину" , рекао је Тухел.

Прва звезда Парижана Нејмар истакао је да екипа још није 100 посто спремна, али да верује да ће на пролеће када буде најпотребнији у Европи бити на максимуму.

"Тухел нам је донео нешто ново, имамо квалитет, верујем да можемо до трофеја", поручио је Нејмар, без анализе Звездине игре.

Утакмица другог кола Групе Ц Лиге шампиона између Пари Сен Ззермена и Црвене звезде игра се у среду од 18.55 на "Парку принчева".

Немачки стручњак Томас Тухел на конференцији за меч пред дуела са Црвеном звездом није много причао о самој утакмици и српском противнику. Немац је више одговарао француским новинарима на питања о стању у екипи, амбицијама, променама…

Што се тиче вечерашње утакмице, само је поручио да не сме бити опуштања и да треба задржати ниво игре из меча са Ницом.

“Играли смо са тројицом дефанзиваца против Нице јер нам је то била трећа утакмица за недељу дана, а време је било топло. Они су играли са тројицом напред, а теже се бранити са четворицом него са тројицом када је таква ситуација. Имам осећај да напредујемо из меча у меч. Задовољан сам понашањем екипе, како узимамо лопту противнику и како смо концентрисани на терену. Очигледно је да тако морамо да играмо и сутра увече. Ово није моменат за опуштање. Екипа то добро зна јер смо поставили јако високе стандарде”, рекао је Тухел.

Да ли ћете напасти Црвену звезду са квартетом Ди Марија – Мбапеа – Нејмар – Кавани?

“Волим када њих четворица играју заједно јер увек направе превагу. Противнику је веома тешко када мора да пази на сву четворицу. Имамо неколико система за њих четворицу на терену. Али и алтернативе… Када је Мбапе био суспендован, победили смо. Када смо Нејмара одмарали, победили смо. Али не могу да вам кажем како ћемо играти сутра”.

Како ће ПСЖ играти против Црвене звезде?

“Морамо да их притиснемо високо и ту очекујем од нападача да уложе велики напор. Ово је колективна игра. Најбољи начин за висок посед лопте је да што је што пре освајамо лопту када је изгубимо. У скоро свакој утакмици играмо против ривала који се искључиво бране и зато морамо да их нападамо високо јер време ради за њих. То је једини начин да дестабилизујемо добро организоване тимове. А Црвена звезда је добро организована. Упорна пас игра некада уме да буде досадан. Чак и ако будемо имали лопту 70 одсто у свом поседу, потребна нам је брза транзиција”.

На којој позицији видите Марка Вератија?

“Волим да гледам Марка на позицији 'осмице'. Увек воли да има лопту, нуди се и тражи офанзивна решења.  Добро решење је и у тандему са Адријеном (Рабио оп. а.) када играмо са “дуплом шестицом”. Марко само треба да буде мало стрпљивији у игри”.

Пораз од Ливерпула је било још једно од питања за Тухела.

“Било нам је тешко јер нисмо играли наш најбољи фудбал. Али Ливепрул је велики тим, финалиста Лиге шампиона, утегнут тим, исти тренер четири године… Морамо да будемо мирни и да задржимо критику за свлачионицу. Будимо реални, још је рано да се доносе утисци. Драго ми је како смо реаговали после Ливерпула. Тако морамо да наставимо и сутра. Код нас је евидентно да напредујемо”.

На питање у каквој је форми Нејмар, Тухел је рекао:

“Нејмар је веома посвећен клубу. Можда још није на 100 одсто својих могућности јер није имао нормалне припреме. Али ускоро ће бити на врхунском нивоу и биће наш кључни играч. Тренира са осмехом и задовољан сам њиме. Било да је у форми или није, цео свет гледа у њега. У ливерпулу му је било тешко, али и поред свега је дао један одлучујучи пас. Надоћи ће…”

ФОТО: Ацтион имагес

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар