LŠ: Tuhel očekuje "bunker" Zvezde!

Nejmar ni reč o crveno-belima! Trener PSŽ Tomas Tuhel izjavio je da protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona očekuje sličnu utakmicu većini dosadašnjih u sezoni, jer se protivnici uglavnom brane.  Visokim presingom na ekipe koje se brane jer teško mogu protiv naše “četvorke”.  Nemac najavljuje ofanzivu Pari Sen Žermena.

Fudbal 03.10.2018 | 08:45
LŠ: Tuhel očekuje "bunker" Zvezde!
"Moramo da budemo agresivni jer je presing najbolji način da se vrati posed. Sigurno je da će se rival, kao i većina naših protivnika ove sezone, odlučiti da nam prepusti loptu veći deo vremena. Zvezda se organizovano brani, veoma su disciplinovani. Naš cilj je da iskoristimo brzinu" , rekao je Tuhel.

Prva zvezda Parižana Nejmar istakao je da ekipa još nije 100 posto spremna, ali da veruje da će na proleće kada bude najpotrebniji u Evropi biti na maksimumu.

"Tuhel nam je doneo nešto novo, imamo kvalitet, verujem da možemo do trofeja", poručio je Nejmar, bez analize Zvezdine igre.

Utakmica drugog kola Grupe C Lige šampiona između Pari Sen Zzermena i Crvene zvezde igra se u sredu od 18.55 na "Parku prinčeva".

Nemački stručnjak Tomas Tuhel na konferenciji za meč pred duela sa Crvenom zvezdom nije mnogo pričao o samoj utakmici i srpskom protivniku. Nemac je više odgovarao francuskim novinarima na pitanja o stanju u ekipi, ambicijama, promenama…

Što se tiče večerašnje utakmice, samo je poručio da ne sme biti opuštanja i da treba zadržati nivo igre iz meča sa Nicom.

“Igrali smo sa trojicom defanzivaca protiv Nice jer nam je to bila treća utakmica za nedelju dana, a vreme je bilo toplo. Oni su igrali sa trojicom napred, a teže se braniti sa četvoricom nego sa trojicom kada je takva situacija. Imam osećaj da napredujemo iz meča u meč. Zadovoljan sam ponašanjem ekipe, kako uzimamo loptu protivniku i kako smo koncentrisani na terenu. Očigledno je da tako moramo da igramo i sutra uveče. Ovo nije momenat za opuštanje. Ekipa to dobro zna jer smo postavili jako visoke standarde”, rekao je Tuhel.

Da li ćete napasti Crvenu zvezdu sa kvartetom Di Marija – Mbapea – Nejmar – Kavani?

“Volim kada njih četvorica igraju zajedno jer uvek naprave prevagu. Protivniku je veoma teško kada mora da pazi na svu četvoricu. Imamo nekoliko sistema za njih četvoricu na terenu. Ali i alternative… Kada je Mbape bio suspendovan, pobedili smo. Kada smo Nejmara odmarali, pobedili smo. Ali ne mogu da vam kažem kako ćemo igrati sutra”.

Kako će PSŽ igrati protiv Crvene zvezde?

“Moramo da ih pritisnemo visoko i tu očekujem od napadača da ulože veliki napor. Ovo je kolektivna igra. Najbolji način za visok posed lopte je da što je što pre osvajamo loptu kada je izgubimo. U skoro svakoj utakmici igramo protiv rivala koji se isključivo brane i zato moramo da ih napadamo visoko jer vreme radi za njih. To je jedini način da destabilizujemo dobro organizovane timove. A Crvena zvezda je dobro organizovana. Uporna pas igra nekada ume da bude dosadan. Čak i ako budemo imali loptu 70 odsto u svom posedu, potrebna nam je brza tranzicija”.

Na kojoj poziciji vidite Marka Veratija?

“Volim da gledam Marka na poziciji 'osmice'. Uvek voli da ima loptu, nudi se i traži ofanzivna rešenja.  Dobro rešenje je i u tandemu sa Adrijenom (Rabio op. a.) kada igramo sa “duplom šesticom”. Marko samo treba da bude malo strpljiviji u igri”.

Poraz od Liverpula je bilo još jedno od pitanja za Tuhela.

“Bilo nam je teško jer nismo igrali naš najbolji fudbal. Ali Liveprul je veliki tim, finalista Lige šampiona, utegnut tim, isti trener četiri godine… Moramo da budemo mirni i da zadržimo kritiku za svlačionicu. Budimo realni, još je rano da se donose utisci. Drago mi je kako smo reagovali posle Liverpula. Tako moramo da nastavimo i sutra. Kod nas je evidentno da napredujemo”.

Na pitanje u kakvoj je formi Nejmar, Tuhel je rekao:

“Nejmar je veoma posvećen klubu. Možda još nije na 100 odsto svojih mogućnosti jer nije imao normalne pripreme. Ali uskoro će biti na vrhunskom nivou i biće naš ključni igrač. Trenira sa osmehom i zadovoljan sam njime. Bilo da je u formi ili nije, ceo svet gleda u njega. U liverpulu mu je bilo teško, ali i pored svega je dao jedan odlučujuči pas. Nadoći će…”

FOTO: Action images

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar