ЕП до 21: Ово је тим "Орлића" који овјерава ЕУРО!

Ђоровићев списак за оверу пласмана на Европско првенство младих селекција. Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Горан Дјоровић саопштио је списак играча за утакмице против Аустрије и Јерменије.  Орлићи оверавају пласман на ЕП: Повратак Мићина, деби за Чукиног задњег везног, нема Срђана Бабића, Влаховића, Ступаревића. . .  Окосница екипе је ипак ту.

Фудбал 02.10.2018 | 20:45
ЕП до 21: Ово је тим "Орлића" који овјерава ЕУРО!
"Орлићима" је потребан још један бод да званично овери пласман на Европски шампионат у Италији и Сан Марину.

Србија после осам одиграних утакмица има максималних осам победа и прилику да са стопостотним учинком оконча квалификације.

Осам победа из осам мечева и пласман на Европско првенство скоро па букиран. У последње две утакмице квалификација против Аустрије и Јерменије, а обе Орлићи играју као домаћини у Новом Саду, само један бод гарантовао би У21 репезентацији Србије одлазак на континенталну смотру у Италији 2019. године. Што ће рећи да ту не би смело да буде проблема, па је можда и због тога селектор Горан Ђоровић прилично измешао карте. Да кренемо од тога...

На списку није повређени Марко Грујић.

Србија 12. октобра дочукује Аустрију у Новом Саду, а четири дана касније, такодје на стадиону "Карадјордје", гостује Јерменија.

Голмани: Борис Радуновић (Кремонезе), Драган Росић (Младост Лучани), Милош Остојић (Спартак);

Одбрана: Немања Ћаласан (Спартак), Вукашин Јовановић (Бордо), Светозар Марковић (Партизан), Миладин Стевановић (Чукарички), Мирослав Богосавац(Чукарички), Алекса Терзић (Црвена звезда), Ерхан Машовић (Тренчин), Милан Гајић(Бордо);

Средина: Урош Рачић (Валенсија), Лука Илић (Бреда), Петар Мићин (Чукарички),Александар Ђорђевић (Чукарички), Данило Пантић (Партизан), Ђорђе Денић (Рад),Александар Месаровић (Војводина), Лазар Ранђеловић (Раднички Ниш), Лука Аџић(Андерлехт), Страхиња Јовановић (Пролетер), Александар Лутовац (Рад);

Напад: Лука Јовић (Ајнтрахт), Игор Златановић (Радник), Иван Шапоњић (Бенфика).

Србији је у предстојећа два дуела потребан бод да званично овери пласман на Европски шампионат у Италији и Сан Марину.

Сад да појаснимо. У односу на претходне две утакмице на списку су петорица “новајлија“ с тим да суМилош Остојић, Петар Мићин, Ђорђе Денић, Страхиња Јовановић и у прошлости били на У21 списку, док је самоАлександар Ђорђевић, задњи везни Чуке, заиста ново лице. Мада, и он је био позван за мечеве са Русијом и Македонијом, али је због повреде морао да пропусти те утакмице.

Повратак поменутог квинтета условио је и да неки играчи овог пута остану без репрезентативног позива. Нема рецимо штопера Црвене звезде Срђана Бабића, члан златне У20 генерације са Новог Зеланда, паДушана Влаховића, бившег нападача Партизана, сада Фјорентине илити најатрактивнијег играча ВождовцаФилипа Ступаревића, који се ове јесени доводио у везу и са трансфером у Вотфорд. Није ту ни Милош Пантовић, некада Бајернова нада, данас играч Бохума.

Марко Грујић је због повреде пропустио последња два меча Херте, па ни сада није ту, Никола Миленковић, Немања Радоњић и Андрија Живковић би по годинама могли да буду на списку, али су одавно чланови А репрезентације, овог пута изостали су и Ранко Веселиновић, Страхиња Бошњак, Дејан Јовељић, али сви они су доста млађи од излазног годишта '96, па за њих има времена. Од момака рођених 1996. нема рецимоНемање Вучића, али њега још од пролећа нисмо видели ни у дресу Земуна.

Србија против Аустрије игра 12. октобра од 18 сати, а четири дана касније у истом термину на програму је и утакмица са Јерменијом.

Табела Групе 7: Србија 24, Аустрија 18, Русија 16, Јерменија 8, Македонија 4, Гибралтар 3.

Преостале утакмице: Србија - Аустрија, Русија - Македонија (12. октобар), Србија - Јерменија, Аустрија - Русија, Македонија - Гибралтар (16. октобра)

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар