EP do 21: Ovo je tim "Orlića" koji ovjerava EURO!

Đorovićev spisak za overu plasmana na Evropsko prvenstvo mladih selekcija. Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Goran Djorović saopštio je spisak igrača za utakmice protiv Austrije i Jermenije.  Orlići overavaju plasman na EP: Povratak Mićina, debi za Čukinog zadnjeg veznog, nema Srđana Babića, Vlahovića, Stuparevića. . .  Okosnica ekipe je ipak tu.

Fudbal 02.10.2018 | 20:45
EP do 21: Ovo je tim "Orlića" koji ovjerava EURO!
"Orlićima" je potreban još jedan bod da zvanično overi plasman na Evropski šampionat u Italiji i San Marinu.

Srbija posle osam odigranih utakmica ima maksimalnih osam pobeda i priliku da sa stopostotnim učinkom okonča kvalifikacije.

Osam pobeda iz osam mečeva i plasman na Evropsko prvenstvo skoro pa bukiran. U poslednje dve utakmice kvalifikacija protiv Austrije i Jermenije, a obe Orlići igraju kao domaćini u Novom Sadu, samo jedan bod garantovao bi U21 repezentaciji Srbije odlazak na kontinentalnu smotru u Italiji 2019. godine. Što će reći da tu ne bi smelo da bude problema, pa je možda i zbog toga selektor Goran Đorović prilično izmešao karte. Da krenemo od toga...

Na spisku nije povređeni Marko Grujić.

Srbija 12. oktobra dočukuje Austriju u Novom Sadu, a četiri dana kasnije, takodje na stadionu "Karadjordje", gostuje Jermenija.

Golmani: Boris Radunović (Kremoneze), Dragan Rosić (Mladost Lučani), Miloš Ostojić (Spartak);

Odbrana: Nemanja Ćalasan (Spartak), Vukašin Jovanović (Bordo), Svetozar Marković (Partizan), Miladin Stevanović (Čukarički), Miroslav Bogosavac(Čukarički), Aleksa Terzić (Crvena zvezda), Erhan Mašović (Trenčin), Milan Gajić(Bordo);

Sredina: Uroš Račić (Valensija), Luka Ilić (Breda), Petar Mićin (Čukarički),Aleksandar Đorđević (Čukarički), Danilo Pantić (Partizan), Đorđe Denić (Rad),Aleksandar Mesarović (Vojvodina), Lazar Ranđelović (Radnički Niš), Luka Adžić(Anderleht), Strahinja Jovanović (Proleter), Aleksandar Lutovac (Rad);

Napad: Luka Jović (Ajntraht), Igor Zlatanović (Radnik), Ivan Šaponjić (Benfika).

Srbiji je u predstojeća dva duela potreban bod da zvanično overi plasman na Evropski šampionat u Italiji i San Marinu.

Sad da pojasnimo. U odnosu na prethodne dve utakmice na spisku su petorica “novajlija“ s tim da suMiloš Ostojić, Petar Mićin, Đorđe Denić, Strahinja Jovanović i u prošlosti bili na U21 spisku, dok je samoAleksandar Đorđević, zadnji vezni Čuke, zaista novo lice. Mada, i on je bio pozvan za mečeve sa Rusijom i Makedonijom, ali je zbog povrede morao da propusti te utakmice.

Povratak pomenutog kvinteta uslovio je i da neki igrači ovog puta ostanu bez reprezentativnog poziva. Nema recimo štopera Crvene zvezde Srđana Babića, član zlatne U20 generacije sa Novog Zelanda, paDušana Vlahovića, bivšeg napadača Partizana, sada Fjorentine iliti najatraktivnijeg igrača VoždovcaFilipa Stuparevića, koji se ove jeseni dovodio u vezu i sa transferom u Votford. Nije tu ni Miloš Pantović, nekada Bajernova nada, danas igrač Bohuma.

Marko Grujić je zbog povrede propustio poslednja dva meča Herte, pa ni sada nije tu, Nikola Milenković, Nemanja Radonjić i Andrija Živković bi po godinama mogli da budu na spisku, ali su odavno članovi A reprezentacije, ovog puta izostali su i Ranko Veselinović, Strahinja Bošnjak, Dejan Joveljić, ali svi oni su dosta mlađi od izlaznog godišta '96, pa za njih ima vremena. Od momaka rođenih 1996. nema recimoNemanje Vučića, ali njega još od proleća nismo videli ni u dresu Zemuna.

Srbija protiv Austrije igra 12. oktobra od 18 sati, a četiri dana kasnije u istom terminu na programu je i utakmica sa Jermenijom.

Tabela Grupe 7: Srbija 24, Austrija 18, Rusija 16, Jermenija 8, Makedonija 4, Gibraltar 3.

Preostale utakmice: Srbija - Austrija, Rusija - Makedonija (12. oktobar), Srbija - Jermenija, Austrija - Rusija, Makedonija - Gibraltar (16. oktobra)

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar