Видео: Роналдо силовао?! Покренута истрага...

Американка тужила Роналда за силовање, полиција покренула истрагу! Након што је немачки "Шпигл" у петак пренео вест да је једна Американка оптужила Кристијана Роналда за силовање, полиција Лас Вегаса је отворила истрагу.

Фудбал 03.10.2018 | 23:05
Видео: Роналдо силовао?! Покренута истрага...
Роналдо је демантовао наводе немачког листа да је 2009. године силовао 34-годишњу Катрин Мајоргу у хотелској соби у Лас Вегасу, а његови адвокати су најавили тужбу.

Инцидент је према писању пријављен полицији Лас Вегаса, али је убрзо дошло до вансудског поравнања по ком је Роналдо платио 375.000 долара да случај не би доспео у јавност.

Међутим, након што су у медијие процурели документу у којима се наводи случај из Лас Вегаса, бивша манекенка Мајорга је одлучила да покрене тужбу и у августу затражила од локалне полиције да опет отвори случај.

Португалац је изјавио да га злоупотребљавају због промоције, али је полиција Лас Вегаса ипак отворила случај након што је Американка покренула тужбу.

У америчкој савезној држави Невади не постоји могућност застарелости случаја силовања, ако је жртва пријавила дело у периоду од четири године од инцидента. Према закону Неваде, Роналду прети доживотни затвор.

Роналдо је наводно силовао девојку упркос томе што је вриштала и понављала "не" и "стани" неколико пута.

У тужби се тврди да се Португалац приликом вансудског поравнања извинио, изјавивши да му је жао и да се углавном понаша као џентлмен, те да је признао својим представницима да је девојка рекла не.

Мајорга тврди да је добила 375.000 долара у замену за ћутање, али њени адвокати испитују валидност овог споразума и траже његово поништавање јер је случај водио неискусан адвокат.

Роналдо је срео тада 24-годишњу Мајоргу у ноћном клубу "Раин" у хотелу Палмс Хотел анд Цасину 13. јуна 2009, тврди се у тужби. Позвао је њу и њене пријатеље да у свој апартман да уживају у погледу на Лас Вегас, а потом да му се придружи у ђакузију и дао јој мајицу и шортс.

Мајорга твди да док се пресвлачила у купатилу Роналдо јој је пришао, скинуо одећу и тражио да га орално задовољи. Она је одбила, али ју је Португалац одвукао у спаваћу собу и силовао док је она вриштала: "Не, не, не".

Истог дана је пријавила инцидент полицији и отишла у болницу на преглед сексуалног напада, тврди се у тужби.

Она је прво добила да идентификује Роналда полицији, плашећи се јавног понижења, додаје се у тужби, а када је неколико недеља касније рекла његово име, детектив јој је наводно поручио да ће се суочити са одмаздом и да ће њен потез бити представљен као покушај изнуде.

Медицинска сестра која је прегледала девојку је имала исто мишљење, па је услед психолошке трауме и страха одустала од тужбе и реакције, тврди се у тужби.

Тужба терети Роналда за физички напад и содомизацију, намерно наношење емотивних повреда, принуду, превару и злостављање рањиве особе.



Такође, тужба тврди да су Роналдови представници покушали да је увере у своје добре намере приликом новчане надокнаде за повреде, али су у ствари покушавали да спрече кривичну истрагу и подрију кредибилитет Мајорге и тако јој умање шансу да тражи грађанску одштету.

Мајорга је то описала као ново проживљавање сексуалног напада. Она је током година ћутала о силовању, али је патила због посттрауматског стреса, тврди тужба. Она каже да се мучила да одржи везе и посао.

У међувремену, Роналдо је израстао у једног од најбиљих фудбалера свих времена, освојио је пет "Златних лопти" за најбољег играча света, четири Лиге шампиона и потписао неколико вишемилионских уговора са клубовима и спонзорима.

Тужба из Америке је стигла неколико месеци након што је са Јувентусом договорио четворогодишњу сарадњу вредну 30 милиона евра по сезони.

У међувремену, у јавност су процурели документи међу којима и приватна комуникација између Роналда и његових представника, до које је дошао немачки дневник "Шпигл".

Због тога је Мајорга задржала правног саветника из страха да би могла да буде повезана са истим, али је мотивисана глобалном кампањом против злостављања жена #МеТоо одлучила да проговори о силовању, а у августу је предала документа полицији Лас Вегаса.

Међу документима се налази и један у којем се помиње "невероватно повољно" поравнање с обзиром на природу жалби Мајорге и потенцијални утицај који може да има на Роналдову личну и професионалну репутацију, укључујући и спонзорске уговоре.

У документу који преноси "Шпигл" се наводи да је избегнут "катастрофалан ефекат" и да му се не дозволи путовање у САД, иако се име Американке нигде не помиње.

Роналдови представници су жестоко одбацили писање немачког медија уз претњу тужбом. Чланак су назвали "новинарском фикцијом" која садржи "неистините и неосноване наводе и лажне и нетачне оптужбе".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар