Ноле се за 2019. спрема у Абу Дабију

Најбољи српски тенисер враћа се традиционалним припремама за наредну сезону на позивном егзибиционом турниру крајем децембра у престоници УАЕ.

Тенис 04.10.2018 | 17:30
Ноле се за 2019. спрема у Абу Дабију
Ђоковић се враћа у град у Уједињеним Арапским Емиратима после годину дана паузе због повреде лакта.

Најбољи српски тенисер је овај турнир освојио три пута (2011, 2012, 2013), а 2015. је предао финални меч Ендију Марију због болести.

Актуелни освајач Вимблдона, Синиснатија и УС опена, Новак Ђоковић враћа се на место успеха, то јест у Абу Даби одакле је у пет наврата кретао у нову сезону, углавном успешно.

У питану је "Мубадала Wорлд Теннис Цхампионсхип" који је традиционално одржава на крају године, то јест од 27. до 29. децембра. Поред њега, најављено је за сада и учешће Венус Вилијамс у женском делу жреба овог позивног, егзибиционог турнира. Наш ас је до сада три пута тамо освајао пехар, мада он у престоницу Уједињених Арапских Емирата одлази више због припрема за наредну сезону, пре свега не би ли се навикао на врућину и тврде терене сличне Аустралијан опену, првом гренд слему такмичарске године.

"Увек је била част играти у Абу Дабију и једва чекам да видим моје навијаче и ове године. Овај турнир је савршен за фино подешавање форме пред Аустралијан опен", изјавио је троструки шампион такмичења у Абу Дабију.

Новак, као што је јуче објавио у Београду жели да веже сва четири гренд слема као што је то учинио 2015. на 2016, а за то му требају још пехари из Мелбурна и Париза, тако да је овај потез сасвим јасан. Наиме, он турнир у Абу Дабију користи као тренинг базу пошто се стадион налази у делу града посвећеном искључиво спорту са супермодерним објектима и савршеним условима за тренирање. Прошле године Ђоковић није учествовао, а турнир је освојио Кевин Андерсон, његов ривал из финала Вимблдона

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар