Nole se za 2019. sprema u Abu Dabiju

Najbolji srpski teniser vraća se tradicionalnim pripremama za narednu sezonu na pozivnom egzibicionom turniru krajem decembra u prestonici UAE.

Tenis 04.10.2018 | 17:30
Nole se za 2019. sprema u Abu Dabiju
Đoković se vraća u grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima posle godinu dana pauze zbog povrede lakta.

Najbolji srpski teniser je ovaj turnir osvojio tri puta (2011, 2012, 2013), a 2015. je predao finalni meč Endiju Mariju zbog bolesti.

Aktuelni osvajač Vimbldona, Sinisnatija i US opena, Novak Đoković vraća se na mesto uspeha, to jest u Abu Dabi odakle je u pet navrata kretao u novu sezonu, uglavnom uspešno.

U pitanu je "Mubadala World Tennis Championship" koji je tradicionalno održava na kraju godine, to jest od 27. do 29. decembra. Pored njega, najavljeno je za sada i učešće Venus Vilijams u ženskom delu žreba ovog pozivnog, egzibicionog turnira. Naš as je do sada tri puta tamo osvajao pehar, mada on u prestonicu Ujedinjenih Arapskih Emirata odlazi više zbog priprema za narednu sezonu, pre svega ne bi li se navikao na vrućinu i tvrde terene slične Australijan openu, prvom grend slemu takmičarske godine.

"Uvek je bila čast igrati u Abu Dabiju i jedva čekam da vidim moje navijače i ove godine. Ovaj turnir je savršen za fino podešavanje forme pred Australijan open", izjavio je trostruki šampion takmičenja u Abu Dabiju.

Novak, kao što je juče objavio u Beogradu želi da veže sva četiri grend slema kao što je to učinio 2015. na 2016, a za to mu trebaju još pehari iz Melburna i Pariza, tako da je ovaj potez sasvim jasan. Naime, on turnir u Abu Dabiju koristi kao trening bazu pošto se stadion nalazi u delu grada posvećenom isključivo sportu sa supermodernim objektima i savršenim uslovima za treniranje. Prošle godine Đoković nije učestvovao, a turnir je osvojio Kevin Anderson, njegov rival iz finala Vimbldona

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar