Пекинг: Јесен стиже и Крајиновић се буди!

Српски тенисер убедљив у првом колу Пекинга против старијег од немачко-руске браће, следећи Лопез.

Тенис 02.10.2018 | 16:00
Пекинг: Јесен стиже и Крајиновић се буди!
Други рекет Србије, Филип Крајиновић коначно је одиграо одличан, убедљив меч и подсетио на наступе из прошле јесени када је стигао до финала мастерса у Паризу чиме се пробио међу 30 најбољих тенисера света.

Овога пута пред њим је у првом колу престижног турнира у Пекингу био Миша Зверев, старији брат далеко успешнијег и познатијег Александера, којег је готово рутински савладао за нешто мало више од сат времена игре пред кинеском публиком са 2:0, по сетовима 6:1 и 6:4.

Меч се ломио у осмом и деветом гему другог сета када је прво наш ас успео да се одбрани од три брејк лопте, а да би потом он узео сервис гем противника за вођство од 5:4 чиме је практично закључио овај окршај. У наредном колу Филип Крајиновић игра против искусног Шпанца Фелисијана Лопеза који је у првој рунди успео да спасе три меч лопте младог Хрвата Борне Ћорића и да тријумфује у три сета.

Он се тако придружио Душану Лајовићу, који је дан раније после преокрета обезбедио пласман у другу рунду такмичења.

Наредни противник Филипа Крајиновића биће Фелисијано Лопез, 71. играч са АТП листе, који је на старту елиминисао Борну Ћорића, седмог фаворита за титулу (7:5, 5:7, 7:5).

Лопез, који је добио специјалну позивницу организатора турнира, никада раније није играо са Крајиновићем.

Турнир у Пекингу игра се за наградни фонд од 3.401.860 долара.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар