Peking: Jesen stiže i Krajinović se budi!

Srpski teniser ubedljiv u prvom kolu Pekinga protiv starijeg od nemačko-ruske braće, sledeći Lopez.

Tenis 02.10.2018 | 16:00
Peking: Jesen stiže i Krajinović se budi!
Drugi reket Srbije, Filip Krajinović konačno je odigrao odličan, ubedljiv meč i podsetio na nastupe iz prošle jeseni kada je stigao do finala mastersa u Parizu čime se probio među 30 najboljih tenisera sveta.

Ovoga puta pred njim je u prvom kolu prestižnog turnira u Pekingu bio Miša Zverev, stariji brat daleko uspešnijeg i poznatijeg Aleksandera, kojeg je gotovo rutinski savladao za nešto malo više od sat vremena igre pred kineskom publikom sa 2:0, po setovima 6:1 i 6:4.

Meč se lomio u osmom i devetom gemu drugog seta kada je prvo naš as uspeo da se odbrani od tri brejk lopte, a da bi potom on uzeo servis gem protivnika za vođstvo od 5:4 čime je praktično zaključio ovaj okršaj. U narednom kolu Filip Krajinović igra protiv iskusnog Španca Felisijana Lopeza koji je u prvoj rundi uspeo da spase tri meč lopte mladog Hrvata Borne Ćorića i da trijumfuje u tri seta.

On se tako pridružio Dušanu Lajoviću, koji je dan ranije posle preokreta obezbedio plasman u drugu rundu takmičenja.

Naredni protivnik Filipa Krajinovića biće Felisijano Lopez, 71. igrač sa ATP liste, koji je na startu eliminisao Bornu Ćorića, sedmog favorita za titulu (7:5, 5:7, 7:5).

Lopez, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora turnira, nikada ranije nije igrao sa Krajinovićem.

Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 3.401.860 dolara.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar