Идол генерације и ПСЖ-ова десетка Бранко Бошковић...

Само мушки, није срамота изгубити на Парку принчева! И немају црвено-бели чега да се плаше.

Фудбал 02.10.2018 | 18:45
Идол генерације и ПСЖ-ова десетка Бранко Бошковић...
Негде око 130 утакмица у црвено-белом дресу, две титуле, један куп, више од 30 голова. Неки се и данас памте, као они против Лација или кијевског Динама. Бранко Бошковић је био идол навијача који су на прелазу с 20. у 21. век почињали да прате Црвену звезду, а касније је био и Пари Сен Жерменова десетка, па је један од позванијих да нешто каже на тему сутрашњег окршаја два бивша му клуба у другом колу Лиге шампиона.

А шта ту има ново да се каже?

“ПСЖ има тим скупо плаћених звезда, тамо буквално нема слабог места. Нажалост, данас новац диктира све услове. Невероватно је да се троши тако велики новац за играче... Не бих ни трошио речи на њихову екипу. Свима су нам пуна уста Нејмара, Мбапеа, Каванија, Ди Марије... Искуснији су, скупљи... Црвена звезда има обавезу само према својим навијачима, да одигра озбиљно и максимално. Нико им ништа неће замерити ако буде тако, па и да изгубе... Звезда треба да игра своју игру, онако мушки. Није срамота изгубити, јер сви знамо ко је ПСЖ“, реално ће Бошковић у интервјуу за Курир.

Ипак, потајно се нада да би препознатљива чврста игра црвено-белих под Владаном Милојевићем могла барем да закомпликује посао Свецима.

“Црвена звезда ми делује као стабилна екипа, а резултат је улазак у Лигу шампиона након што су прошле сезоне стигли до нокаут фазе Лиге Европе. Тим је прављен годинама, а не преко ноћи. Три пута су мерили, једном секли кад су доводили играче. Одушевили су ме зрелом игром, тркачким могућностима и тактичком поставком у квалификацијама за Лигу шампиона, посебно против Салцбурга и касније Наполија. Види се да су спремни“,  храбри Бошковић.

Ко му се посебно допада?

“Посебно ми се свиђа Немања Радоњић. Сада ми се допада Вељко Симић, велики је потенцијал, играч огромних могућности. Знам га из млађих категорија Звезде. Од странаца, за око ми је одмах запао Бен, фудбалер који увек има право решење. Ту је и мој пријатељ Вујадин Савић, голман Борјан је одличан, да их не хвалим много“, смеје се Бранко Бошковић у Куриру.

У одвојеном интервјуу за Спортски журнал присећа се и својих играчких дана на Парку принчева. Признаје да је могао и боље, мада није имао ни захвалан задатак да надомести одлазак Роналдиња у Барселону. Ипак, упркос неким сличностима свестан је да ово сада време нема много додирних тачака са периодом када је он играо у Паризу.

"Играчи живе ван Париза, у Сен Жермену по којем је клуб добио име. Тада је било тако, а можда сада стижу и хеликоптерима на тренинг", још једном окреће Бошковић на шалу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

стара изрека

02.10.2018 17:32

Церко дај бозе за цара али цигани се врте око куце.

ОДГОВОРИТЕ