Idol generacije i PSŽ-ova desetka Branko Bošković...

Samo muški, nije sramota izgubiti na Parku prinčeva! I nemaju crveno-beli čega da se plaše.

Fudbal 02.10.2018 | 18:45
Idol generacije i PSŽ-ova desetka Branko Bošković...
Negde oko 130 utakmica u crveno-belom dresu, dve titule, jedan kup, više od 30 golova. Neki se i danas pamte, kao oni protiv Lacija ili kijevskog Dinama. Branko Bošković je bio idol navijača koji su na prelazu s 20. u 21. vek počinjali da prate Crvenu zvezdu, a kasnije je bio i Pari Sen Žermenova desetka, pa je jedan od pozvanijih da nešto kaže na temu sutrašnjeg okršaja dva bivša mu kluba u drugom kolu Lige šampiona.

A šta tu ima novo da se kaže?

“PSŽ ima tim skupo plaćenih zvezda, tamo bukvalno nema slabog mesta. Nažalost, danas novac diktira sve uslove. Neverovatno je da se troši tako veliki novac za igrače... Ne bih ni trošio reči na njihovu ekipu. Svima su nam puna usta Nejmara, Mbapea, Kavanija, Di Marije... Iskusniji su, skuplji... Crvena zvezda ima obavezu samo prema svojim navijačima, da odigra ozbiljno i maksimalno. Niko im ništa neće zameriti ako bude tako, pa i da izgube... Zvezda treba da igra svoju igru, onako muški. Nije sramota izgubiti, jer svi znamo ko je PSŽ“, realno će Bošković u intervjuu za Kurir.

Ipak, potajno se nada da bi prepoznatljiva čvrsta igra crveno-belih pod Vladanom Milojevićem mogla barem da zakomplikuje posao Svecima.

“Crvena zvezda mi deluje kao stabilna ekipa, a rezultat je ulazak u Ligu šampiona nakon što su prošle sezone stigli do nokaut faze Lige Evrope. Tim je pravljen godinama, a ne preko noći. Tri puta su merili, jednom sekli kad su dovodili igrače. Oduševili su me zrelom igrom, trkačkim mogućnostima i taktičkom postavkom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, posebno protiv Salcburga i kasnije Napolija. Vidi se da su spremni“,  hrabri Bošković.

Ko mu se posebno dopada?

“Posebno mi se sviđa Nemanja Radonjić. Sada mi se dopada Veljko Simić, veliki je potencijal, igrač ogromnih mogućnosti. Znam ga iz mlađih kategorija Zvezde. Od stranaca, za oko mi je odmah zapao Ben, fudbaler koji uvek ima pravo rešenje. Tu je i moj prijatelj Vujadin Savić, golman Borjan je odličan, da ih ne hvalim mnogo“, smeje se Branko Bošković u Kuriru.

U odvojenom intervjuu za Sportski žurnal priseća se i svojih igračkih dana na Parku prinčeva. Priznaje da je mogao i bolje, mada nije imao ni zahvalan zadatak da nadomesti odlazak Ronaldinja u Barselonu. Ipak, uprkos nekim sličnostima svestan je da ovo sada vreme nema mnogo dodirnih tačaka sa periodom kada je on igrao u Parizu.

"Igrači žive van Pariza, u Sen Žermenu po kojem je klub dobio ime. Tada je bilo tako, a možda sada stižu i helikopterima na trening", još jednom okreće Bošković na šalu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

stara izreka

02.10.2018 17:32

Cerko daj boze za cara ali cigani se vrte oko kuce.

ODGOVORITE