ЛШ - Звезда у Паризу: За своју душу...!

Звезда отпутовала у Париз – моћни ПСЖ чека шампиона Србије.  Експедиција Фудбалског клуба Црвена звезда отпутовали су у Париз у 9. 45 са аеродрома "Никола Тесла" на прво гостовање у историји у Лиги шампиона.  Боаћи није отпутовао у Париз!! Задња ложа одвојила Звездиног нападача од Парка принчева.

Фудбал 02.10.2018 | 15:15
ЛШ - Звезда у Паризу: За своју душу...!
Црвено-бели су против Салцбурга успели да обезбеде прво учешће у елитном такмичењу и после утакмице са Наполијем у Београду, сада их очекује историјиски меч у престоници Француске.

Ни мање ни више он долази против једног од главних фаворита за освајање Лиге шампиона – Пари Сен Жермена.

Када су у клуб из Париза стигли богати људи Катара одмах је могло да се претпостави да креће стварање нове фудбалске силе. Полако су градили тим и сада имају један од најбољих на свету.

Предвођени су најскупље плаћеним играчима у историји (Нејмар, Мбапе) и све осим саме завршнице елитног такмичења сматра се неуспехом за овај састав.

На ноге таквој фудбалској машинерији долази шампион Србије. Црвена звезда велики је аутсајдер у овом мечу и уколико домаћи тим не оствари победу то ће се сматрати великим изненађењем.

Црвено-белима одговара такав статус, пошто су били у потцењеном положају против Салцбурга и Наполија, и у оба дуела успели су да изађу са позитивним резултатом.

Сада је ситуација доста тежа, ПСЖ је "аждаја", доста јачи ривал од Салцбурга и Наполија, и Звезди ће бити потребно много среће како би Париз напустила без пораза.

Најбољи приступ који би екипа Црвене звезде могла да има је да у Паризу нема неуспеха, ма како се утакмица завршила. То је својесврсни спектакл и екипа Владана Милојевића би требало да ужива у овом мечу.

Утакмица је на програму у среду од 18.55.

Боаћи није отпутовао у Париз! Задња ложа одвојила Звездиног нападача од Парка принчева.

Задња ложа и последња главобоља Владана Милојевића, који на гостовању код Пари Сен Жермена неће моћи да рачуна на првог нападача Црвене звезде Ричмонда Боаћија. Репрезентативац Гане није залечио повреду задње ложе због које га Милојевић није уврстио на списак играча који ће конкурисати за меч на Парку принчева.

Што све значи да ће Милојевић и пре почетка меча морати да направи изнуђену измену, јер је за Боаћијабило резервисано место у првом тиму црвено-белих. Овако, можда ће његово место заузети Милан Павков, Никола Стојиљковић, мада је и он дуже био ван строја, па је питање колико је сада спреман да помогне, па чак и Бен, иако се у неким ранијим мечевима видело да се он баш и не сналази најбоље у улози централног шпица.

Опет, гостовање код Пари Сен Жермена је сасвим посебна прича и питање је колико би Звезди уопште значило да има класичног шпица с обзиром да се очекује да Французи држе лопту у ногама и суштински се улогоре на половини терена српског тима. Можда би Бен у таквој ситуацији могао да добије више простора да повуче контру? Сигурно је само да Милојевић сада неће моћи да као у ранијим ситуацијама рачуна на “специјалца” Немању Милића, пошто он није лиценциран за утакмице Лиге шампиона, као ни Ненад Милијаш.

Дејан Јовељић и Алекса Терзић ће у Паризу играти за омладинце, док на списку од 21 играча нема ни Дејана Мелега, Рашида Сумаила, Стефана Хајдина, али они свакако нису ни били у првом плану Владана Милојевића.

Добра вест за навијаче је та што су пут Париза кренули и Вујадин Савић и Милан Родић, који су такође ровити, а како ће Звездина одбрана бити на посебном удару одсуство двојице утицајних чланова прве поставе било би скоро немогуће надоместити.

ГОЛМАНИ:  Милан Борјан, Зоран Поповић;
ОДБРАНА: Филип Стојковић, Марко Гобељић, Вујадин Савић, Милош Дегенек, Срђан Бабић, Милан Родић
ВЕЗНИ РЕД: Ненад Крстичић, Бранко Јовичић, Душан Јованчић, Лоренцо Ебисилио, Ел Фарду Бен, Славољуб Срнић, Горан Чаушић, Милан Јевтовић, Вељко Симић, Марко Марин, Кафу.
НАПАДАЧИ: Никола Стојиљковић, Милан Павков.

Арсенал и московски ЦСКА у Лиги Европе прошле сезоне, па Наполи у Лиги шампиона пре две недеље били су само увертира у посластице које су навијачи Црвене звезде дуго и нестрпљиво чекали. Гостовања код једног од тренутно најпопуларнијих светских клубова и једног од најславнијих - Пари Сен Жермена и Ливерпула.

Прво Париз и "Парк принчева", стадион на чијим је трибинама пре неколико дана био и "Летећи Мајкл", један од најбољих - за многе и најбољи - кошаркаш свих времена.

И није само Мајкл Џордан позната "фаца" са утакмица Пари Сен Жермена, већ тамошња ВИП ложа често подсећа на премијеру неког холивудског блокбастера, популарну модну ревију или сличан догађај на који се долази не само да би нешто видео, већ и да би био виђен.

Сигурно је да ће тако бити и у среду од 18.55, када фудбалери домаћег клуба истрче на дуел другог кола Лиге шампиона.

Против Црвене звезде!

Експедиција црвено-белих стигла је у Париз нешто после поднева, где ће после краћег одмора тренер Владан Милојевић и један од играча имати уобичајену конференцију за медије, потом ће екипа осетити траву Парка принчева и обавити последња уигравања и договоре пред утакмицу.

Следи онда повратак у хотел и спавање. За многе, верујемо, биће то ипак бесана ноћ. Последњи тренуци да поново маштају о томе како у дресу са Звездиним грбом играју против највећих играча на највећој фудбалској позорници. А, нема дилеме, после пораза од Ливерпула у првом колу (2:3), Томас Тухел неће много калкулисати и комбиновати, већ ће јурнути на госте у најјачем саставу. Биће ту и Нејмар и Мбапе и Кавани, Ди Марија, Тијаго Силва, Рабио, Бернат, Маркињос... Неће бити само повређеног Данија Алвеша и суспендованог Ђиђија Буфона.

Дакле, за готово све Звездине фудбалере изузев Марка Марина, у среду од 18.55 сан постаје јава. Наспрам себе, за ривале ће имати нека од највећих имена светског фудбала. Не у пријатељској или ревијалној утакмици, већ у Лиги шампиона, у борби за бодове који су Парижинама неопходни после нуле на старту.

Потребни су и црвено-белима, али будимо реални - уосталом и играчи то сами признају - Црвена звезда је апсолутни аутсајдер у Групи Ц и сваки освојен бод раван је изненађењу. У гостима би се то могли слободно назвати и сензацијом.

И, управо то, могло би да буде најјаче оружје Владана Милојевића.

Често су његови фудбалери били у потцењеном положају, али су успевали да демантују "букмејкере" који им нису давали велике шансе - против Спарте Праг, Краснодара, Келна, БАТЕ Борисова, Салцбурга и Наполија - или да дођу на корак од изненађења - против Арсенала и московског ЦСКА.

Утисак је, чак, да се Милојевић и његов тим боље сналазе када се од њих не очекује да воде главну реч, него у ситуацијама када је тако, што смо могли да видимо у недавном "вечитом дербију".

Како ће бити овај пут, велико је питање, јер је чињеница да од црвено-белих мало ко очекује нешто више него достојан пораз у Паризу.

Сигурно да има оних који се надају, пре свих Милојевић и његови фудбалери, али би и они требало да буду свесни да им нико неће замерити ако изгубе од скупоценог тима Пари Сен Жермена, који тренутно иза себе има осам узастопних победа у првенству Француске.

"Играње за Црвену звезду само по себи носи притисак", изјавио је Вујадин Савић у интервјуу за МОНДО и то је нешто што играчи редовно истичу, али овај пут ти момци у црвено-белим дресовима немају баш ни трунку било каквог притиска. Осим да се не обрујаку, а чак и то да се деси, не би био "смак света", јер је ПСЖ екипа која у домаћој Лиги 1 редовно приређује голеаде својим навијачима.
Зато Владан Милојевић и Звездини играчи треба да искористе растерећеност и на "Парку принчева" одиграју за себе и за своју душу. Па, шта буде...

Наговестили су против Наполија да неће бити спаринг партнер ривалима у групи и жртва за набијање гол-разлике, а сада би то могли да потврде у Паризу. Ако буду играли борбено, дисциплиновано и концентрисано као у Београду пре две недеље, ако не дозволе да их заведу светла велике позорнице и зараде оних који ће стајати наспрам њих, Звездини фудбалери сигурно ће имати чему да се надају до последњег звиждука португалског судије Артура Соареша Дијаса.

Истина је да Звезда против француских клубова још памти болне поразе од Стразбура, Бордоа и Рена, али ту је и победа коју звездаши никада неће заборавити - над Олимпиком 1991. у Барију за европску круну.

Хоће ли ПСЖ бити нека нова победа које ће се навијачи радо присећати или пораз због којег ће туговати, видећемо. Битно је да, кад су већ стигли до овог нивоа, црвено-бели не дозволе да лако склизну назад...

А, после Париза, 24. октобра, следи чувени Енфилд!

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар