Страх у Паризу: Долазе ''Делије''

У другом колу Лиге шампиона на Парку принчева у сриједу ће играти ПСЖ и Црвена звезда. Иако су Парижани у првом колу изгубили од Ливерпула, у тамошњим медијима пуно се више пише о навијачима београдског клуба него о играчима и самој утакмици.

Свијет 02.10.2018 | 12:54
Страх у Паризу: Долазе ''Делије''
Иако је УЕФА Звездиним навијачима због казне зарађене против Ред Бул Салцбурга (упад навијача у терен) забранила да организовано путују у Париз и Ливерпул, у француској метрополи очекује се око 2.000 Делија, а та чињеница је за паришку полицију била довољна да се утакмица прогласи сусретом највишег ризика, посебно јер се не зна на којем ће дијелу трибине бити смјештени навијачи Звезде с обзиром на то да нису куповали улазнице само за гостујући сектор.

Француски медији плаше се сценарија виђеног у априлу ове године у Лyону кад су страшни нереди ескалирали за вријеме утакмице нокаут фазе Лиге Европе између домаћих "лавова" и Бешикташа.

Према информацијама француских медија, за утакмицу ће бити ангажован знатно појачан број снага полиције, њих између 1.000 и 1.200, умјесто уобичајених 900, колико је пракса за утакмице високог ризика кад игра француски првак.

Колика паника влада у Паризу довољно говори и податак да ће паришка полиција ангажовати и седам мобилних патрола за хитне интервенције на дан утакмице, што ће срушити рекорд по броју полиције задужене за једну утакмицу Лиге шампиона у Француској. Поређења ради, за вријеме утакмица француског првенства ангажују се три или највише четири патроле.

Битно је додати и како ће капацитет стадиона бити умањен за један сектор због казне УЕФА због бакљаде навијача ПСЖ-а у сусрету осмине финала Лиге шампиона прошле сезоне.

Угледни Ле Парисиен у најави утакмице писао је искључиво о Делијама, описавши их као једне од најнасилнијих у Европи и екстремно десничарски оријентисане. 

Извор: Индеx.хр

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

француз

02.10.2018 12:56

Ух ево гаће ми се тресу.Добице најмање петицу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познати певач

02.10.2018 19:22

Примитиваца свугдје,колко хоћеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето

03.10.2018 07:11

Сад "делије" имају сансу да се у иностранству показу у неком,нормалном,културном светлу. Навијати и разбијати, није исто.

ОДГОВОРИТЕ