Да ли је Пацолија дочекивао Додик?!

Клуб посланика Партије демократског прогреса у Народној скупштини Републике Српске тражи од Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, те Министарства унутрашњих послова да одговоре да ли су тачни наводи да је 1. августа 2006. године Беџет Пацоли слетио на бањалучки аеродром и боравио на територији Републике Српске.

Република Српска 02.10.2018 | 12:47
Да ли је Пацолија дочекивао Додик?!
''Уколико је потврдан одговор, тражимо од министарства да одговоре и на сљедећа питања:

Колико дуго је Пацоли боравио у Бањалуци, односно податке о одласку са бањалучког аеродрома?

Ко су лица која су са њим боравила на простору Републике Српске?

Клуб посланика Партије демократског прогреса тражи да предсједник Републике Српске Милорад Додик одговори да ли је тачно да је као тадашњи предсједник Владе са Беџетом Пацолијем договарао приватизацију Рафинерије нафте у Броду и аеродрома у Бањалуци.

Инсистирамо на хитном одговору'', наводи се у саопштењу.

И поред недавне тврдње Милорада Додика да се никада није састао са Пацолијем, Пацоли је посјетио Додика, који је тада био премијер Републике Српске, 1. августа 2006. године, што показује и документ који је у посједу БН-а.

Како сазнајемо, Пацоли је долетио у Бањалуку на позив Додика авионом марке Цессна Цитатион Еxцел, власништво италијанске фирме Флyгроуп.


 
Из докумената, који су посједу БН-а, видљиво је да је првобитна путања Пацолија Лугано-Сарајево-Лугано измијењена, те да је он (Пацоли) како је недавно то и рекао на Додиков позив допутовао у Бањалуку 1. августа 2006. године.



Према нашим сазнањима, Додик је Пацолија чекао на аеродрому у Маховљанима дуже од два сата због кашњења авиона, а Пацоли је допутовао у друштву једног британског држављанина и једног српског бизнисмена са Косова.

Главни разлог Пацолијеве посјете био је покушај договора о приватизацији Рафинерије нафте у Броду и бањалучког аеродрома, на чему је Додик тада инсистирао.

Иако је Додик јавно рекао да Пацолија никада није срео, ипак га је тада, према нашем сазнању, угостио у једној познатој кафани између аеродрома и Бањалуке, гдје су више сати провели у пријатељској атмосфери.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ооо

02.10.2018 11:00

Ста све Додик није рекаобда није, а јесте....Тај ни сам висе не зна ста је лаз,а стабистина. Вријеме му је да се губи са политицке сцене РСа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

02.10.2018 11:14

ДОДИК ИМА АМНЕЗИЈУ АЛИ НЕМАЈУ КОНОБАРИ КОЈИ СУ ИХ УСЛУЖИЛИ И СВЕ СТАВИЛИ НА РАЧУН СА ОДГОЂЕНИМ ПЛАЋАЊЕМ А НАДАЛИ СЕ ЈОШ БАКШИШУ АЛИ ДОБИЛИ САМО ШИШ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сара

02.10.2018 11:27

Додик је највеци крвник свог народа!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гори Од Крвника,

02.10.2018 17:57

он натанане пије , нам крви

Name

Рé

02.10.2018 12:36

Порекло имовине чичића КАЛДЕРА

ОДГОВОРИТЕ