Da li je Pacolija dočekivao Dodik?!

Klub poslanika Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske traži od Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, te Ministarstva unutrašnjih poslova da odgovore da li su tačni navodi da je 1. avgusta 2006. godine Bedžet Pacoli sletio na banjalučki aerodrom i boravio na teritoriji Republike Srpske.

Republika Srpska 02.10.2018 | 12:47
Da li je Pacolija dočekivao Dodik?!
''Ukoliko je potvrdan odgovor, tražimo od ministarstva da odgovore i na sljedeća pitanja:

Koliko dugo je Pacoli boravio u Banjaluci, odnosno podatke o odlasku sa banjalučkog aerodroma?

Ko su lica koja su sa njim boravila na prostoru Republike Srpske?

Klub poslanika Partije demokratskog progresa traži da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odgovori da li je tačno da je kao tadašnji predsjednik Vlade sa Bedžetom Pacolijem dogovarao privatizaciju Rafinerije nafte u Brodu i aerodroma u Banjaluci.

Insistiramo na hitnom odgovoru'', navodi se u saopštenju.

I pored nedavne tvrdnje Milorada Dodika da se nikada nije sastao sa Pacolijem, Pacoli je posjetio Dodika, koji je tada bio premijer Republike Srpske, 1. avgusta 2006. godine, što pokazuje i dokument koji je u posjedu BN-a.

Kako saznajemo, Pacoli je doletio u Banjaluku na poziv Dodika avionom marke Cessna Citation Excel, vlasništvo italijanske firme Flygroup.


 
Iz dokumenata, koji su posjedu BN-a, vidljivo je da je prvobitna putanja Pacolija Lugano-Sarajevo-Lugano izmijenjena, te da je on (Pacoli) kako je nedavno to i rekao na Dodikov poziv doputovao u Banjaluku 1. avgusta 2006. godine.



Prema našim saznanjima, Dodik je Pacolija čekao na aerodromu u Mahovljanima duže od dva sata zbog kašnjenja aviona, a Pacoli je doputovao u društvu jednog britanskog državljanina i jednog srpskog biznismena sa Kosova.

Glavni razlog Pacolijeve posjete bio je pokušaj dogovora o privatizaciji Rafinerije nafte u Brodu i banjalučkog aerodroma, na čemu je Dodik tada insistirao.

Iako je Dodik javno rekao da Pacolija nikada nije sreo, ipak ga je tada, prema našem saznanju, ugostio u jednoj poznatoj kafani između aerodroma i Banjaluke, gdje su više sati proveli u prijateljskoj atmosferi.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ooo

02.10.2018 11:00

Sta sve Dodik nije rekaobda nije, a jeste....Taj ni sam vise ne zna sta je laz,a stabistina. Vrijeme mu je da se gubi sa politicke scene RSa.

ODGOVORITE
Name

Mk

02.10.2018 11:14

DODIK IMA AMNEZIJU ALI NEMAJU KONOBARI KOJI SU IH USLUŽILI I SVE STAVILI NA RAČUN SA ODGOĐENIM PLAĆANJEM A NADALI SE JOŠ BAKŠIŠU ALI DOBILI SAMO ŠIŠ.

ODGOVORITE
Name

Sara

02.10.2018 11:27

Dodik je najveci krvnik svog naroda!!!

ODGOVORITE
Name

Gori Od Krvnika,

02.10.2018 17:57

on natanane pije , nam krvi

Name

02.10.2018 12:36

Poreklo imovine čičića KALDERA

ODGOVORITE