Вучић захваљује Марији Захаровој

Предсједник Србије Александар Вучић захвалио је портпаролки руског Министарства спољних послова Марији Захаровој на коментару на дешавања на КиМ прије неколико дана.

Србија 02.10.2018 | 08:27
Вучић захваљује Марији Захаровој
"Захваљујем Захаровој на коментару за све оно што су Албанци радили на северу КиМ и то показује руску приврженост истини", рекао је Вучић у Москви за ТВ Пинк.

Како је казао, у уторак је велики дан и велики задаци у разговору с предсједником Руске Федерације Владимиром Путином.

"Дан после нас овде, мислим, долази аустријски премијер Себастијан Курц. Председник Путин има велику агенду и хвала му што је у ту агенду уврстио поново Србију. А ми се надамо да ћемо ускоро имати прилику да га угостимо у Београду", рекао је предсједник Србије.

Захарова је јуче саопштила да Русија осуђује неактивност Кфора у ситуацији изазваној распоређивањем косовских специјалних снага у сјеверним областима КиМ претежно насељеним Србима.

"Осуђујемо с тим у вези пасивно понашање Кфора, који није предузео никакву акцију, иако му је дужност да осигура мир и безбједност у региону под мандатом Савјета безбједности УН", истакла је Захарова, у саопштењу објављеном на сајту Министарства, преноси Тасс.

Захарова је оцијенила да је упад косовских командоса у српске енклаве на сјеверу КиМ "провокација у циљу застрашивања Срба" и да је њихово распоређивање могло да доведе до новог крвопролића и да дестабилизује Балкан.

"Груби упад командоса косовских полицијских снага у српске области на сјеверу те територије 29. септембра, који је противан постојећим споразумима између Београда и Приштине, представља провокацију у циљу застрашивања косовских Срба и вршења притиска на Србију", наводи се у саопштењу.

Захарова је истакла да је "такво неодговорно понашање косовских власти могло да изазове ново крвопролиће на Косову и да дестабилизује балкански регион у цјелини".

Извор: Тањуг

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Тин

02.10.2018 06:33

Да , нема говора , бас це нам Русија помоци , све као несто против запада а омладина нам не бјези у Русију него на запад , никад се нецемо опаметити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

02.10.2018 07:49

И ВУЧИЋ ЈЕ ПОЧЕО ГУБИТИ КОМПАС.КАДА ЈЕ РУСИЈА ИКАДА ИКОМЕ ПОМОГЛА ОСИМ АКО ТО НИЈЕ ИСКЉУЧИВО У ЊЕНОМ ИНТЕРЕСУ.ИСТОРИЈУ О РУСИМА НЕ ЗНАЦИ САМО ПРОЧИТАТИ НЕГО И РАЗУМЈЕТИ.ТАКО ДА СИ ПОТПУНО У ПРАВУ ДЈЕЦА НАМ ОДЛАЗЕ НА ЗАПАД ЈЕР СВИ КОЈИ СУ ИШЛИ У РУСИЈУ НА РАД ВРАТИЛИ СУ СЕ ПРАЗНИХ ЏЕПОВА

Name

Иван

02.10.2018 10:31

Вучић и нема компаса. Доведен је подршком странаца уз обећање признања Косова. Сада када види да ће му то бити политичка сахрана, вади се како зна и умије јер му се осладила пљачка по Србији. Ако мислите да је у РС лоше, отиђите до Србије....

Name

Скептик

02.10.2018 06:34

Предсједник једне суверене државе се захваљује портпаролу миснистарства спољних послова друге државе. Јадно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

02.10.2018 06:34

Браво за Русију јос једном су показали да су пријатељи Срба,а исто тако су велики пријатељи и нас у РС,захваљујуци добрим потезима Милорада Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

02.10.2018 07:50

О ЧЕМУ ТИ ПРИЧАШ. РУСИ И ПРИЈАТЕЉСТВО.САБЕРИ СЕ ВРИЈЕМЕ ТИ ЈЕ.

Name

Иван

02.10.2018 10:31

Перо сине, отиђи код љекара, потпуно си луд.

Name

Дје је ба нестало

02.10.2018 06:41

Ова матриоска сто је исла на купусијаду осудјује КФОР ,а Руси се први повукли са Косова као да је народ глуп и несјеца се ниста .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тханкс фор тхе инфо

02.10.2018 06:45

Видим да је и Иванићу синоћ захвалио!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјунта бл

02.10.2018 06:46

Овај је највећа подвала српском народу у скорије вријеме!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Албатрос

02.10.2018 06:54

Коментар лијепе и згодне Маре (Захарове) је добар и објективан и треба га поздравити.Међутим, ваљало би да њен шеф Лавров, а посебно предсједник Путин покушају конкретно да помогну Србији у рјешавању косовског питања, нпр. да убиједе Трампа да "омекша" Албанце и приволи их на на компромисно рјешење које нуди Србија. До другог, повољног рјешења за Србију тешко може да дође. Путине Србине, учини нешто да скинемо то тешко бреме с леђа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

02.10.2018 10:33

Нема компромисног ријешења, зато су и преговори потпуна изрежирана позоришна представа. Албаници не пристају на ништа мање од независног Косова јер то већ и имају, а пуссyфаце има задатак да то и озваничи чим осјети да је јавност Србије на његовој страни.

Name

Ми Сами

02.10.2018 06:56

Јадна смо ми дрзава кад су нам портпароли највеце званице...смијесно,залосно,јадно...Она је у Србије представљена као да је Путин 2,а не обицна новинарка која цита ста јој неко написе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

02.10.2018 06:57

ЧОВЈЕЧЕ СРБИЈА ТИ СЕ РАСПАДА ЉУДИ ТИ СЕ УБИЈАЈУ КАО НА ДИВЉЕМ ЗАПАДУ .ИМАШ СВАКИ ДАН ПАР УБИСТАВА И ПАР САМОУБИСТАВА САБЕРИ СТАТИСТИКУ.ТИ ПРИЧАШ О ДАВНО ИЗГУБЉЕНОЈ БИТЦИ.АЈДЕ САБЕРИ СЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цар

02.10.2018 07:41

Он је једно зло.Туку му народ он казе Србија це реаговати.Па реагуј висе немој ици у Русију по помоц.Доста твоје демагогије.У Републици Српској дијелис народ својом демагогијом да неко трази помоц од западних амбасада а ти трзи помоц исто .Казе да се не мијеса а даје овакве изјаве.Неце Додик побиједити па макар интервенисале и западне амбасаде.И ста када изгуби ?Хоцесли онда и за њега говорити да ода по западним амбасаама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гован Латиновић

02.10.2018 10:41

Браво Царе!

Name

пффф

02.10.2018 13:32

На коментару се захваљујес еее мој јадо јадни.Колико си дао пара Русији за то коментарисање?Нема код Руса ниста дзаба Рус гледа само своје дупе и да ојади друге.

ОДГОВОРИТЕ