Vučić zahvaljuje Mariji Zaharovoj

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je portparolki ruskog Ministarstva spoljnih poslova Mariji Zaharovoj na komentaru na dešavanja na KiM prije nekoliko dana.

Srbija 02.10.2018 | 08:27
Vučić zahvaljuje Mariji Zaharovoj
"Zahvaljujem Zaharovoj na komentaru za sve ono što su Albanci radili na severu KiM i to pokazuje rusku privrženost istini", rekao je Vučić u Moskvi za TV Pink.

Kako je kazao, u utorak je veliki dan i veliki zadaci u razgovoru s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

"Dan posle nas ovde, mislim, dolazi austrijski premijer Sebastijan Kurc. Predsednik Putin ima veliku agendu i hvala mu što je u tu agendu uvrstio ponovo Srbiju. A mi se nadamo da ćemo uskoro imati priliku da ga ugostimo u Beogradu", rekao je predsjednik Srbije.

Zaharova je juče saopštila da Rusija osuđuje neaktivnost Kfora u situaciji izazvanoj raspoređivanjem kosovskih specijalnih snaga u sjevernim oblastima KiM pretežno naseljenim Srbima.

"Osuđujemo s tim u vezi pasivno ponašanje Kfora, koji nije preduzeo nikakvu akciju, iako mu je dužnost da osigura mir i bezbjednost u regionu pod mandatom Savjeta bezbjednosti UN", istakla je Zaharova, u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva, prenosi Tass.

Zaharova je ocijenila da je upad kosovskih komandosa u srpske enklave na sjeveru KiM "provokacija u cilju zastrašivanja Srba" i da je njihovo raspoređivanje moglo da dovede do novog krvoprolića i da destabilizuje Balkan.

"Grubi upad komandosa kosovskih policijskih snaga u srpske oblasti na sjeveru te teritorije 29. septembra, koji je protivan postojećim sporazumima između Beograda i Prištine, predstavlja provokaciju u cilju zastrašivanja kosovskih Srba i vršenja pritiska na Srbiju", navodi se u saopštenju.

Zaharova je istakla da je "takvo neodgovorno ponašanje kosovskih vlasti moglo da izazove novo krvoproliće na Kosovu i da destabilizuje balkanski region u cjelini".

Izvor: Tanjug

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Tin

02.10.2018 06:33

Da , nema govora , bas ce nam Rusija pomoci , sve kao nesto protiv zapada a omladina nam ne bjezi u Rusiju nego na zapad , nikad se necemo opametiti

ODGOVORITE
Name

Mk

02.10.2018 07:49

I VUČIĆ JE POČEO GUBITI KOMPAS.KADA JE RUSIJA IKADA IKOME POMOGLA OSIM AKO TO NIJE ISKLJUČIVO U NJENOM INTERESU.ISTORIJU O RUSIMA NE ZNACI SAMO PROČITATI NEGO I RAZUMJETI.TAKO DA SI POTPUNO U PRAVU DJECA NAM ODLAZE NA ZAPAD JER SVI KOJI SU IŠLI U RUSIJU NA RAD VRATILI SU SE PRAZNIH DŽEPOVA

Name

Ivan

02.10.2018 10:31

Vučić i nema kompasa. Doveden je podrškom stranaca uz obećanje priznanja Kosova. Sada kada vidi da će mu to biti politička sahrana, vadi se kako zna i umije jer mu se osladila pljačka po Srbiji. Ako mislite da je u RS loše, otiđite do Srbije....

Name

Skeptik

02.10.2018 06:34

Predsjednik jedne suverene države se zahvaljuje portparolu misnistarstva spoljnih poslova druge države. Jadno.

ODGOVORITE
Name

Pero

02.10.2018 06:34

Bravo za Rusiju jos jednom su pokazali da su prijatelji Srba,a isto tako su veliki prijatelji i nas u RS,zahvaljujuci dobrim potezima Milorada Dodika.

ODGOVORITE
Name

Mk

02.10.2018 07:50

O ČEMU TI PRIČAŠ. RUSI I PRIJATELJSTVO.SABERI SE VRIJEME TI JE.

Name

Ivan

02.10.2018 10:31

Pero sine, otiđi kod ljekara, potpuno si lud.

Name

Dje je ba nestalo

02.10.2018 06:41

Ova matrioska sto je isla na kupusijadu osudjuje KFOR ,a Rusi se prvi povukli sa Kosova kao da je narod glup i nesjeca se nista .

ODGOVORITE
Name

Thanks for the info

02.10.2018 06:45

Vidim da je i Ivaniću sinoć zahvalio!!!

ODGOVORITE
Name

Djunta bl

02.10.2018 06:46

Ovaj je najveća podvala srpskom narodu u skorije vrijeme!!!

ODGOVORITE
Name

Albatros

02.10.2018 06:54

Komentar lijepe i zgodne Mare (Zaharove) je dobar i objektivan i treba ga pozdraviti.Međutim, valjalo bi da njen šef Lavrov, a posebno predsjednik Putin pokušaju konkretno da pomognu Srbiji u rješavanju kosovskog pitanja, npr. da ubijede Trampa da "omekša" Albance i privoli ih na na kompromisno rješenje koje nudi Srbija. Do drugog, povoljnog rješenja za Srbiju teško može da dođe. Putine Srbine, učini nešto da skinemo to teško breme s leđa.

ODGOVORITE
Name

Ivan

02.10.2018 10:33

Nema kompromisnog riješenja, zato su i pregovori potpuna izrežirana pozorišna predstava. Albanici ne pristaju na ništa manje od nezavisnog Kosova jer to već i imaju, a pussyface ima zadatak da to i ozvaniči čim osjeti da je javnost Srbije na njegovoj strani.

Name

Mi Sami

02.10.2018 06:56

Jadna smo mi drzava kad su nam portparoli najvece zvanice...smijesno,zalosno,jadno...Ona je u Srbije predstavljena kao da je Putin 2,a ne obicna novinarka koja cita sta joj neko napise.

ODGOVORITE
Name

Mk

02.10.2018 06:57

ČOVJEČE SRBIJA TI SE RASPADA LJUDI TI SE UBIJAJU KAO NA DIVLJEM ZAPADU .IMAŠ SVAKI DAN PAR UBISTAVA I PAR SAMOUBISTAVA SABERI STATISTIKU.TI PRIČAŠ O DAVNO IZGUBLJENOJ BITCI.AJDE SABERI SE.

ODGOVORITE
Name

car

02.10.2018 07:41

On je jedno zlo.Tuku mu narod on kaze Srbija ce reagovati.Pa reaguj vise nemoj ici u Rusiju po pomoc.Dosta tvoje demagogije.U Republici Srpskoj dijelis narod svojom demagogijom da neko trazi pomoc od zapadnih ambasada a ti trzi pomoc isto .Kaze da se ne mijesa a daje ovakve izjave.Nece Dodik pobijediti pa makar intervenisale i zapadne ambasade.I sta kada izgubi ?Hocesli onda i za njega govoriti da oda po zapadnim ambasaama.

ODGOVORITE
Name

Govan Latinović

02.10.2018 10:41

Bravo Care!

Name

pfff

02.10.2018 13:32

Na komentaru se zahvaljujes eee moj jado jadni.Koliko si dao para Rusiji za to komentarisanje?Nema kod Rusa nista dzaba Rus gleda samo svoje dupe i da ojadi druge.

ODGOVORITE