Строги протоколи: Каква су правила?

Ако нека породица има безброј лудих правила којих мора да се држи - онда је то свакако британска краљевска породица! Нећете веровати чега се све будуће и новопечене маме краљевске породице морају да се придржавају. . .

Свијет 02.10.2018 | 07:43
Строги протоколи: Каква су правила?
Знале смо да постоје луда краљевска правила којих чланови њене породице морају да се придржавају, попут на пример начина облачења, седења, исхране, одлазака у иностранство и томе слично - али да и будуће маме из краљевске породице морају да прате толико правила... Нека од ових су нас шокирала!

Краљица сазнаје за порођај пре свих

Према протоколу, краљица прва чује вест о порођају у породици - чак и пре бака и деда новорођенчади! Када се родио принц Џорџ, наводно је Вилијам своју баку звао путем кодираног телефона како би јој рекао добре вести. Али без бриге, Кејтина породица је била следећа на реду за срећне вести.



Новопечена мама МОРА на дан порођаја службено да покаже бебу јавности

Сећате се Кејт Мидлтон непосредно након порођаја са савршеном косом, шминком и штиклама? И то сва три пута? Очигледно то није нека њена пука жеља, већ то налаже стандардни протокол.



Будуће маме не смеју да имају даривање за дете

Упркос писањима како је Пипа, сестра Кејт Мидлтон, организовала даривање за бебу пре рођењапринца Џорџа - стручњаци за краљевску породицу кажу како је овај обичај забрањен. Пре свега, даривање као такво није уобичајена појава у Великој Британији, а с друге стране "како је породица богата, мисле како би било неприкладно имати и даривање", каже стручњакиња Викторија Арбитер.



Није обичај да се унапред открије пол детета

Свет није знао пол новорођених беба Кејт и Вилијама све до службених објава, а могуће је да ни сами родитељи нису знали! Наводно заиста нису знали пол принца Луиса све док није био рођен, али онда опет, можда је то само био њихов лични избор...



Сва деца краљевске породице на крштењу носе исту одећу

Дословно сва британска краљевска деца носила су исту хаљину на крштењу. Масивна чипкаста хаљина је реплика хаљине за крштење из 1841. године, која је први пута коришћена на обреду најстаријег детета краљице Викторије. Принц Чарлс и Вилијам су чак носили оригинал, а нешто касније је сачувана у краљевском архиву па је 2008. направљена њена реплика за новорођене бебе.



Оба родитеља одлазе на породиљско одсуство

Технички, бити члан краљевске породице и је посао, што значи да након доласка бебе родитељи имају право на породиљско. Кејт је још увек на одсуству након рођења принца Луиса, докВилијам обично на две недеље обуставља све своје обавезе.



Краљевска породица прву службену фотографију дели преко друштвених мрежа

Иако ово правило нигде није службено записано, већ смо научили да краљевска породица увек прву службену фотографију дели на свом Твитер и Инстаграм профилу.



Маме се подстичу на дојење

Након што су се годинама и генерацијама ослањале на дојиље (жене које су ускакале и храниле децу сопственим млеком), "краљевске маме" се у модерно доба (захваљујући краљици Елизабети ИИ) подстичу да саме доје своју децу.


 
Краљевске бебе имају посебно ћебе

Јесте ли приметили како су ћебићи принца Луиса, принцезе Шарлот и принца Џорџа изгледале идентично као оне којима је принцеза Дајана умотавала принца Вилијама? То је зато што практично и јесу. За краљевске бебе израђује се посебно ћебе од мерино вуне и плетене чипке.



 Краљевска деца морају да добију име с посебним значењем

Нема шансе да краљевски родитељи своју децу називају необичним и модерним именима попут Бруклин или Блу Ајви. Родитељи морају да одаберу име које традиционално потиче из њиховог породичног стабла.



Принц Џорџ је добио име по оцу краљице Елизабете, апринцеза Шарлот по свом деди, принцу Чарлсу!

Извор: Курир/стил

Коментари / 0

Оставите коментар