ПЛ: Лакат, па шамар и Борнмут је изнад Јунајтеда!

Сако трагичар, Станислас донео три бода Борнмуту.  Фудбалери Борнмута савладали су Кристал Паласа са 2:1 на домаћем терену у последњем мечу седмог кола Премијер лиге.  Несхватљив потез искусног штопера Паласа донео је екипи Едија Хоуа сјајан пласман на табели! Лукин Палас опет кризира! Борнмут до три бода у 87. минуту са пенала. . .

Фудбал 01.10.2018 | 23:15
ПЛ: Лакат, па шамар и Борнмут је изнад Јунајтеда!
Борнмут је забележио своју четврту победу, док је Палас поражен по четврти пут.

Домаћин је повео голом Дејвида Брукса у 5. минуту меча, којег је јако добро упослио Калум Вилсон и оставио му довољно простора да се намести и матира Хенесија са неких 15ак метара.

Дуго се играло без већих прилика, Борнмут је покушавао да сачува предност и три бода, али је до изједначења дошло у 55. минуту.

Заха је после једног соло продора упослио левог бека Патрика ван Анхолта, који је ушао у казнени простор ривала по левом боку и изванредним шутем из јако тешке позиције донео својој екипи први гол на мечу.

Борнмут је кренуо са офанзивом после примљеног гола, нападали су често, имали неке добре шансе, а исплатило им се када је после несмотреног старта Сакоа досуђен једанаестерац.

Лопту је на белу тачку ставио Станислас, који је остао веома смирен и донео три бода својој екипи.

Кристал Палас није успео да "веже" лигашке победе у гостима и за то је најзаслужнији његов штопер Мамаду Сако.

Некадашњи дефанзивац Пари Сен Жермена и Ливерпула је у 88. минуту, при резултату 1:1, несхватљиво бранећи "слободњак" ударио Колумбијца Жеферсона Лерму - лактом, па шаком и то пред судијом Мајком Дином.

Искусни арбитар је одмах реагоовао и показао на белу тачку, са које је Џуниор Станислас поставио коначних:

Борнмут - Кристал Палас 2:1 (1:0)

Тако је изгледао драматичан финиш узбудљивог меча, у којем је капитен гостију Лука Миливојевић играо од почетка до краја. Његов менаџер Рој Хоџсон бесан је критиковао Сакоа због велике грешке, која је "просула" труд асистента Вилфреда Захе и стрелца Патрика Ван Анхолта из 55. минута, када су акцијом кроз средину изједначили резултат на 1:1.

Палас се трудио, али је Борнмут головима отворио и затворио утакмицу. Станислас је херој тријумфа, а тријумф домаћих за повратак у горњи део табеле најавио је Дејвид Брукс у 5. минуту, атрактивним голом за 1:0. Шутирао је из налета, "из прве" са ивице казненог простора и послао лопту у мрежу о пречку.

Кристал Палас је овим поразом пао на 13. место табеле, док је Борнмут на високом седмом месту, три места и три бода испред Манчестер јунајтеда!

Таман што су се мало консолидовали, освојили четири бода у претходна два кола, наш Лука Миливојевић и његов Кристал Палас враћају се на старо. Поново пораз и продубљена криза. Бољи од чете Роја Хоџсона био је Борнмут резултатом 2:1. 

Кључни моменат догодио се у 87. минуту, када је бивши фудбалер Ливерпула Мамаду Сако беспотребно, приликом грађења, ударио у лице Фрејзера, а судија Мајкл Дин, утисак, олако показао на белу тачку. Протести нису помогли, резервиста Станислас наместио је лопту на белу тачку и тукао сигурно.  

Још једном се показало да је велики проблем Кристал Паласа неефикасност. Хоџсонови момци јесу постигли један гол - узгред речено из сумњиве позиције, делује да је Патрик ван Анхолт био у офсајду - али то је било недовољно за било шта више од часног пораза. Тим који у седам кола постигне свега пет голова не може да се нада бољем пласману од овог који тренутно има Палас, а то је 14. место. С друге стране Трешњице јако добро гурају. Код куће и даље немају пораз и налазе се на шестој позицији, са само два бода мање од Тотенхема. 

Вечерас се у историју уписао Дејвид Брукс, нападач домаћих који је у 5. минуту голом најавио тријумф свог тима. Њему је то први гол у Премијер лиги, чиме је постао најмлађи играч од постанка Борнмута коме је пошло за ногом да погоди мрежу у елитној дивизији. 

Поменути Ван Анхолт постигао је леп гол почетком другог дела за 1:1. Само да није те спорне одлуке, офсајд или не... У сваком случају Холанђанину је то шести гол од старта прошле сезоне. Од дефанзиваца више је постигао само Маркос Алонсо - осам.

Премијер лига, седмо коло:

Борнмут – К. Палас 2:1 (1:0)
Брукс 5, Станислас 87 -- Ван Анхолт 55

недеља:

Кардиф – Барнли 1:2 (0:0)
Марфи 60 - Гудмундсон 51, Воукс 70

субота:

Челси – Ливерпул 1:1 (1:0)
Азар 25 – Стариџ 89

Арсенал – Вотфорд 2:0 (0:0)
Каткарт 81 аг, Езил 83

Евертон – Фулам 3:0 (0:0)
Сигурдсон 56, 89, Тосун 66

Хадерсфилд – Тотенхем 0:2 (0:2)
Кејн 25, 34

М. Сити – Брајтон 2:0 (1:0)
Стерлинг 29, Агуеро 65

Њукасл – Лестер 0:2 (0:1)
Варди 30, Мегвајер 73

Волверхемптон – Саутемптон 2:0 (0:0)
Каваљеро 79, Кастро Ото 87

Вест Хем – М. Јунајтед 3:1 (2:0)
Андерсон 5, Линделоф 43аг, Арнаутовић 74 – Рашфорд 71

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар