PL: Lakat, pa šamar i Bornmut je iznad Junajteda!

Sako tragičar, Stanislas doneo tri boda Bornmutu.  Fudbaleri Bornmuta savladali su Kristal Palasa sa 2:1 na domaćem terenu u poslednjem meču sedmog kola Premijer lige.  Neshvatljiv potez iskusnog štopera Palasa doneo je ekipi Edija Houa sjajan plasman na tabeli! Lukin Palas opet krizira! Bornmut do tri boda u 87. minutu sa penala. . .

Fudbal 01.10.2018 | 23:15
PL: Lakat, pa šamar i Bornmut je iznad Junajteda!
Bornmut je zabeležio svoju četvrtu pobedu, dok je Palas poražen po četvrti put.

Domaćin je poveo golom Dejvida Bruksa u 5. minutu meča, kojeg je jako dobro uposlio Kalum Vilson i ostavio mu dovoljno prostora da se namesti i matira Henesija sa nekih 15ak metara.

Dugo se igralo bez većih prilika, Bornmut je pokušavao da sačuva prednost i tri boda, ali je do izjednačenja došlo u 55. minutu.

Zaha je posle jednog solo prodora uposlio levog beka Patrika van Anholta, koji je ušao u kazneni prostor rivala po levom boku i izvanrednim šutem iz jako teške pozicije doneo svojoj ekipi prvi gol na meču.

Bornmut je krenuo sa ofanzivom posle primljenog gola, napadali su često, imali neke dobre šanse, a isplatilo im se kada je posle nesmotrenog starta Sakoa dosuđen jedanaesterac.

Loptu je na belu tačku stavio Stanislas, koji je ostao veoma smiren i doneo tri boda svojoj ekipi.

Kristal Palas nije uspeo da "veže" ligaške pobede u gostima i za to je najzaslužniji njegov štoper Mamadu Sako.

Nekadašnji defanzivac Pari Sen Žermena i Liverpula je u 88. minutu, pri rezultatu 1:1, neshvatljivo braneći "slobodnjak" udario Kolumbijca Žefersona Lermu - laktom, pa šakom i to pred sudijom Majkom Dinom.

Iskusni arbitar je odmah reagoovao i pokazao na belu tačku, sa koje je Džunior Stanislas postavio konačnih:

Bornmut - Kristal Palas 2:1 (1:0)

Tako je izgledao dramatičan finiš uzbudljivog meča, u kojem je kapiten gostiju Luka Milivojević igrao od početka do kraja. Njegov menadžer Roj Hodžson besan je kritikovao Sakoa zbog velike greške, koja je "prosula" trud asistenta Vilfreda Zahe i strelca Patrika Van Anholta iz 55. minuta, kada su akcijom kroz sredinu izjednačili rezultat na 1:1.

Palas se trudio, ali je Bornmut golovima otvorio i zatvorio utakmicu. Stanislas je heroj trijumfa, a trijumf domaćih za povratak u gornji deo tabele najavio je Dejvid Bruks u 5. minutu, atraktivnim golom za 1:0. Šutirao je iz naleta, "iz prve" sa ivice kaznenog prostora i poslao loptu u mrežu o prečku.

Kristal Palas je ovim porazom pao na 13. mesto tabele, dok je Bornmut na visokom sedmom mestu, tri mesta i tri boda ispred Mančester junajteda!

Taman što su se malo konsolidovali, osvojili četiri boda u prethodna dva kola, naš Luka Milivojević i njegov Kristal Palas vraćaju se na staro. Ponovo poraz i produbljena kriza. Bolji od čete Roja Hodžsona bio je Bornmut rezultatom 2:1. 

Ključni momenat dogodio se u 87. minutu, kada je bivši fudbaler Liverpula Mamadu Sako bespotrebno, prilikom građenja, udario u lice Frejzera, a sudija Majkl Din, utisak, olako pokazao na belu tačku. Protesti nisu pomogli, rezervista Stanislas namestio je loptu na belu tačku i tukao sigurno.  

Još jednom se pokazalo da je veliki problem Kristal Palasa neefikasnost. Hodžsonovi momci jesu postigli jedan gol - uzgred rečeno iz sumnjive pozicije, deluje da je Patrik van Anholt bio u ofsajdu - ali to je bilo nedovoljno za bilo šta više od časnog poraza. Tim koji u sedam kola postigne svega pet golova ne može da se nada boljem plasmanu od ovog koji trenutno ima Palas, a to je 14. mesto. S druge strane Trešnjice jako dobro guraju. Kod kuće i dalje nemaju poraz i nalaze se na šestoj poziciji, sa samo dva boda manje od Totenhema. 

Večeras se u istoriju upisao Dejvid Bruks, napadač domaćih koji je u 5. minutu golom najavio trijumf svog tima. Njemu je to prvi gol u Premijer ligi, čime je postao najmlađi igrač od postanka Bornmuta kome je pošlo za nogom da pogodi mrežu u elitnoj diviziji. 

Pomenuti Van Anholt postigao je lep gol početkom drugog dela za 1:1. Samo da nije te sporne odluke, ofsajd ili ne... U svakom slučaju Holanđaninu je to šesti gol od starta prošle sezone. Od defanzivaca više je postigao samo Markos Alonso - osam.

Premijer liga, sedmo kolo:

Bornmut – K. Palas 2:1 (1:0)
Bruks 5, Stanislas 87 -- Van Anholt 55

nedelja:

Kardif – Barnli 1:2 (0:0)
Marfi 60 - Gudmundson 51, Vouks 70

subota:

Čelsi – Liverpul 1:1 (1:0)
Azar 25 – Staridž 89

Arsenal – Votford 2:0 (0:0)
Katkart 81 ag, Ezil 83

Everton – Fulam 3:0 (0:0)
Sigurdson 56, 89, Tosun 66

Hadersfild – Totenhem 0:2 (0:2)
Kejn 25, 34

M. Siti – Brajton 2:0 (1:0)
Sterling 29, Aguero 65

Njukasl – Lester 0:2 (0:1)
Vardi 30, Megvajer 73

Volverhempton – Sautempton 2:0 (0:0)
Kavaljero 79, Kastro Oto 87

Vest Hem – M. Junajted 3:1 (2:0)
Anderson 5, Lindelof 43ag, Arnautović 74 – Rašford 71

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar