Српској треба влада стручњака

Једини критеријуми за формирање Владе у Народној скупштини Републике Српске, треба да буду знање и искуство било ког од чланова врховног органа извршне власти – речено је на округлом столу о теми “Зашто је Републици Српској потребна стручна Влада”, који је организовао народни посланик др Златко Максимовић.

Република Српска 01.10.2018 | 22:17
Српској треба влада стручњака
“Тражимо да се након избора организује Влада стручњака, и не само Влада него да на сва мјеста долазе стручни људи. Овдје су данас професори, декани факултета, економски експерти и људи из струке, и вјерујем да ће они који требају и одреаговати и да ће након избора тако и бити”, рекао је проф. др Златко Максимовић, народни посланик у НС Републике Српске.

Да је Влада стручњака неопходна сагласан је и проф.др Миладин Јовичић, декан Факултета пословне економије у Бијељини, наводећи да она није спорна него је споран врх политички владе не само ове него и свих претходних.

“Нама заиста треба Влада стручњака која треба да помогне да се спаси Република Српска из ове кризе у којој се налазимо”, рекао је проф. др Саша Мичић, професор на Економском факултету у Бањалуци.

Креирање Владе стручњака је неопходни и једини први корак са којим РС улази у изазове савременог доба, за који су потребне политичка мудрост, смиривање страсти и национално јединство, истакнуто је на округлом столу о важности стручне Владе.



БН ТВ