Srpskoj treba vlada stručnjaka

Jedini kriterijumi za formiranje Vlade u Narodnoj skupštini Republike Srpske, treba da budu znanje i iskustvo bilo kog od članova vrhovnog organa izvršne vlasti – rečeno je na okruglom stolu o temi “Zašto je Republici Srpskoj potrebna stručna Vlada”, koji je organizovao narodni poslanik dr Zlatko Maksimović.

Republika Srpska 01.10.2018 | 22:17
Srpskoj treba vlada stručnjaka
“Tražimo da se nakon izbora organizuje Vlada stručnjaka, i ne samo Vlada nego da na sva mjesta dolaze stručni ljudi. Ovdje su danas profesori, dekani fakulteta, ekonomski eksperti i ljudi iz struke, i vjerujem da će oni koji trebaju i odreagovati i da će nakon izbora tako i biti”, rekao je prof. dr Zlatko Maksimović, narodni poslanik u NS Republike Srpske.

Da je Vlada stručnjaka neophodna saglasan je i prof.dr Miladin Jovičić, dekan Fakulteta poslovne ekonomije u Bijeljini, navodeći da ona nije sporna nego je sporan vrh politički vlade ne samo ove nego i svih prethodnih.

“Nama zaista treba Vlada stručnjaka koja treba da pomogne da se spasi Republika Srpska iz ove krize u kojoj se nalazimo”, rekao je prof. dr Saša Mičić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci.

Kreiranje Vlade stručnjaka je neophodni i jedini prvi korak sa kojim RS ulazi u izazove savremenog doba, za koji su potrebne politička mudrost, smirivanje strasti i nacionalno jedinstvo, istaknuto je na okruglom stolu o važnosti stručne Vlade.



BN TV